sugoruyo Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2005 Εγώ ξέρω κάποιον που έχει ένα Apple Macintosh Classic I από το 1987 αναμμένο. Τα συμπεράσματα δικά σας. Το μηχάνημα έχει ανάψει και κλείσει 3 φορές απο την αγορά του το 1986 και η τελευταία εκκίνηση έγινε το '87. Έκτοτε αυτός όντας τυχερός [μένει δίπλα από νοσοκομείο και δεν έχει διακοπές] δεν το έχει κλείσει ποτέ ο ψυχάκιας.
dpolal Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Και η οθόνη του αντέχει ακόμα; Εννοείτε ότι την οθόνη ΤΗΝ κλείνει.... ΔΕΝ υπάρχει λόγος να είναι ακοικτή όλη μέρα αν δεν κάθεται καποιος στο πισί... :wink:
sugoruyo Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Μην το λέτε πισι. Μάκης είναι. Η μία οθόνη είναι ασπρόμαυρη και η άλλη έγχρωμη. Η έγχρωμη εμφανίζει κάποια αλλοίωση προς το μουντό των χρωμάτων της. Και φυσικά τις κλείνει όταν δεν το χρησιμοποιεί.
EPa Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Αν ο Μάκης είναι για προσωπική χρήση τότε είναι πισι ;-)
giankyr Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Εννοείτε ότι την οθόνη ΤΗΝ κλείνει....ΔΕΝ υπάρχει λόγος να είναι ακοικτή όλη μέρα αν δεν κάθεται καποιος στο πισί... :wink: an den kanw la8os ki h o8onh f8eiretai me to anapse sbhse. ena blank screen saver den einai protimotero apo na krywneis kai na ksanazestaineis ta mesa ths?
spirosta Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 an den kanw la8os ki h o8onh f8eiretai me to anapse sbhse. ena blank screen saver den einai protimotero apo na krywneis kai na ksanazestaineis ta mesa ths? Μόνο αν την χρησιμοποιείς συχνά. Αλλιώς δεν λέει να φεύγεις 2 ώρες και να μένει ανοιχτή. Καλό είναι κιόλας να μπαίνει σε standby και όχι με το κουμπί (ιδιαίτερα σε crt) η δικιά μου αν μπει σε standby όταν ανοίγει δεν κάνει degauss αλλά άμα την κλέισεις από το κουμπί κάνει.
lefkas Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 ePA, an se akousei kaapoios me MAC na to les auto, tha sto ferei sto kefali!!! (no offence)
Melissa_virus Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Εγώ πάντως λέω ότι αν έχεις ένα ups τότε δεν κινδυνεύεις με τιποτα. Όσοι είναι επαρχία έχουμε πρόβλημα. ΣΟΒΑΡΟ. Συνεχώς η ΔΕΗ κάνει μ@λ... Οπότε θέλει προσοχή. Ένα πολύ καλο τροφοδοτικό και κανά πολυμπριζο με προστασία υπέρασης αν όχι ups. Αν τα έχεις αυτα μην τον κλείνεις ποτε Βασικά εμένα δουλεύει σε υψηλές θερμοκρασίες αλλα δεν νομίζω ότι πειράζει και τόσο. cpu σε μέτρια χρήση στους 45-50 temp και σε παιχνίδι έως 75 :S και οι δίσκοι 35-45 βαθμοί. Αλλά όπως είπατε αντί για 10 θα ζήσει 8. Οπότε δεν πειράζει
Sadako Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Χμμ.. Αν και δεν είναι ακριβώς στο θέμα, εγώ που έχω 19" CRT Samsung, την κλείνω όταν δεν κάθομαι μπροστά, και για να μην καίει τσάμπα. Πρέπει να καίει τα κέρατα της.. Αν και όποτε ανοίγει, το ακούω το degaussing. Είναι πολύ "βλαβερό" αυτό για την οθόνη??
EPa Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 ePA, an se akousei kaapoios me MAC na to les auto, tha sto ferei sto kefali!!! (no offence) None taken. Εγώ το μόνο που είπα είναι ότι PC σημαίνει Personal Computer.. οπότε όλα είναι πισι . Από την εποχή του spectrum!
spirosta Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 Αν και όποτε ανοίγει, το ακούω το degaussing. Είναι πολύ "βλαβερό" αυτό για την οθόνη?? Αν την ανοιγοκλείνεις 10 φορές την ημέρα είναι πρόβλημα.... Εγώ βάζω screensaver στα 3 λεπτά και κλείνει σε standby στα 10. Αλλά άμα είναι να την ανοίξω στα 11 λεπτά φροντίζω να κουνάω λίγο το ποντίκι....
random Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 πηγαινε στα σαιτ των κατασκευαστων να διαβασεις το MTBF ( mean time between failures = μ.ο. ωρων λειτουργίας μεταξύ βλαβών ). αριθμος σε συνθηκες εργαστηρίου, και πολλες φορές θεωρητικός βαση υπολογισμών, δε νομιζω να αφηνουν σκληρο δισκο σε λειτουργια για 50.000 ωρες να δουν τι θα γίνει, αλλα good enough βάση για συγκρίσεις. και με αυτες τις δοκιμές και τα νουμερα αποφασιζουν τι εγγύηση δινουν. Για τους σκληρούς, ειδικά, παιζει ρόλο τι χρήση κανεις στο 24ωρο. μπορει το μοτεράκι να γυρνάει συνεχεια, αν δεν εχεις βαλει turn off disks σε X hours.. που για κατεβαστηρι, ripper δεν το κάνεις.. αλλα σημασια εχει τι γράφει/διαβαζει και σε ποσα σημεια "ταυτόχρονα" (ταυτοχρονα δεν γράφει ποτέ, αλλα αν κανεις 5 ταυτοχρονα copy files/download απο 5 διαφορετικα προγράμματα, η κεφαλή γίνεται Βέγγος για να προλάβει τις αιτήσεις read-write) καμια σχέση : ενα τυπικο office pc, που γραφει λιγο η registry/OS, λιγο ο χρηστης καθε 5-10 λεπτα κανει ενα save document, και 5-6 φορές την ημερα αντιγράψει 10 αρχεια του 1 Gb απο το δικτυο. συνολο 11 giga κίνηση. με : ενα κατεβαστήρι που το αφηνεις το πρωί, 10 ταυτοχρονα torrents, και 10 http downloads (κομμενα απο το flashget σε 10 parallel threads), και κατεβασει τελικα συνολο 11 giga κίνηση. ο δισκος του 2ου θα εχει σε μια βδομάδα, ενα fragmentation όλο δικό σου, και ο σκληρός θα βγει στη σύνταξη πολυ νωρίτερα. Γι αυτό, αντιγράφουμε το κατεβασμενο αρχειο σε αλλο σκληρό ή το κανονικό μας μηχανημα αν εχουμε 2ο, και το σβηνουμε απο την θεση που κατέβηκε αρχικά. το αντίγραφο, θα ειναι πολυ λιγοτερο fragmented file. και για κατεβαστήρια, χρησιμοποιούμε αναλώσιμα εξαρτήματα. ουτε διπυρηνους, ουτε 7800. ενας παλιος ide 40-100 giga, 128 ram, kai cpu 500-1000 Mhz φτάνουν (ποσο κανουν αυτα στο flea? ...) και αν καούν, στο καλό και να μας γράφουν :)
dpolal Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 an den kanw la8os ki h o8onh f8eiretai me to anapse sbhse. ena blank screen saver den einai protimotero apo na krywneis kai na ksanazestaineis ta mesa ths? Λάθος δεν κάνεις αλλά νομίζω ότι οι οθόνες και ειδικά οι crt αντέχουν τουλάχιστον 5 χρόνια χρήσης χωρίς πρόβλημα, ειδικά οι καλές. :wink:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.