Προς το περιεχόμενο

Γνωμη Για Συνθεση PC!!!

kormoranos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να αγορασω καινουργιο pc και εχω καταληξει στν παρακατω συνθεση, Θα ηθελα να μου πητε την γνωμη σας ή να μου προτηνετε κατι διαφορετικο.

cpu: P4 Prescott M2 650 3.4GHz

mobo: Gigabyte GA-8I955x Royal

Graph.: Gigabyte 6600GT 128mb

ram:2 x Geil gx25124300x 512mb pc4300 DDRII

Σημ.: Τον ΗΥ χρησιμοποιω σαν media center αλλα παιζω και παιχνιδια.

Δημοσ.

Φίλε αν θες την γνώμη μου πάρε αυτό που αρέσει σε εσένα γιατί όλοι μας εδώ λέμε αυτό που μας αρέσει και άρκη δεν είναι δυνατό να βγάλεις. Ας πούμε εμένα όλα μου φαίνονται μια χαρά εκτός απο το Pentium γιατί ποτέ δεν τα πείγα καλά μαζί της.

Δημοσ.
Θελω να αγορασω καινουργιο pc και εχω καταληξει στν παρακατω συνθεση' date=' Θα ηθελα να μου πητε την γνωμη σας ή να μου προτηνετε κατι διαφορετικο.

cpu: P4 Prescott M2 650 3.4GHz

mobo: Gigabyte GA-8I955x Royal

Graph.: Gigabyte 6600GT 128mb

ram:2 x Geil gx25124300x 512mb pc4300 DDRII

Σημ.: Τον ΗΥ χρησιμοποιω σαν media center αλλα παιζω και παιχνιδια.[/quote']

Γεια σου kormorane και καλος ήρθες στο forum!:D

Θα έλεγα ότι αφου το pc προορίζεται και για παιχνιδια θα πρεπει να πας σε AMD και όχι Intel.

Προταση μου.

Athlon64 4000+ 357euro

Asus a8n SLi deluxe 157 euro

2x512 twinmos value 82euro

6600GT pci express 162 euro

------------------------------

Συνολο : 758 ευρω

Αντε σου εμειναν και 21ευρω ρεστα [intel based system : 779 euro]:D

Επισης μπορεις να επιλέξεις και τον Χ2 3800+ dual core για 337ευρω αλλα για games ο 4000+ ειναι ότι πρεπει.

Αν εχεις μνημες DDR pc3200 απο το προηγουμενο pc μπορεις να τις χρησιμοποιήσεις και να μειωσεις ακομα περισσοτερο το κόστος.

Δεν βλεπω να αναφερεις πουθενα για τροφοδοτικό.Ελπίζω να μην εχεις σκοπο να χρησιμοποιήσεις κανενα noname απο το παλιο σου μηχανημα...

Δημοσ.

Έχω την Gigabyte GA-8I955x Royal και την GV-NX66T128D για γραφικά αλλά με τον 640.Απόλυτα ευχαριστημένος με κανένα πρόβλημα.Ειδικά για την μητρική σου είναι κορυφαία και στα τεστ.Μνήμες επίσης για τις geil βλέπω συνέχεια καλές κριτικές.'Ασχετο σε 2 μηνάκια χτυπάω τις GX22GB5300SDC

Δημοσ.
Γεια σου kormorane και καλος ήρθες στο forum!:D

Θα έλεγα ότι αφου το pc προορίζεται και για παιχνιδια θα πρεπει να πας σε AMD και όχι Intel.

Προταση μου.

Athlon64 4000+ 357euro

Asus a8n SLi deluxe 157 euro

2x512 twinmos value 82euro

6600GT pci express 162 euro

------------------------------

Συνολο : 758 ευρω

Αντε σου εμειναν και 21ευρω ρεστα [intel based system : 779 euro]:D

Επισης μπορεις να επιλέξεις και τον Χ2 3800+ dual core για 337ευρω αλλα για games ο 4000+ ειναι ότι πρεπει.

Αν εχεις μνημες DDR pc3200 απο το προηγουμενο pc μπορεις να τις χρησιμοποιήσεις και να μειωσεις ακομα περισσοτερο το κόστος.

Δεν βλεπω να αναφερεις πουθενα για τροφοδοτικό.Ελπίζω να μην εχεις σκοπο να χρησιμοποιήσεις κανενα noname απο το παλιο σου μηχανημα...

Ευχαριστω φιλε για την προταση που εκανες αλλα δεν θελω να παρω AMD ειναι δικο μου κολημα. Για το τροφοδοτικο που λες λεω να χρησιμοποιησω το παλιο μου (no name) αν μου βγει καποιο προβλημα βλεπω τοτε τι θα κανω. Κατι που με προβληματιζει ειναι μηπως πρεπει να παρω dual core intel cpu αλλα δεν ξερω θα με βοηθησει πουθενα ή ειναι πεταμενα λεφτα;

Αα και κατι ακομα λεω να παρω τις geil τις μνημες που λεω πιο πανω αλλα μηπως δεν αξιζει και να παρω πιο φτηνες και λιγοτερο γνωστες μνημες;

Δημοσ.

OK οπως θες απλα εγω σου προτεινα ενα συστημα με cpu για gaming...αν δεν θες AMD που κερδίζει κατα κρατος σ'αυτο τον τομεα ,δικο σου προβλημα(Πλακα κανω:) )

...λεω να χρησιμοποιησω το παλιο μου (no name) αν μου βγει καποιο προβλημα βλεπω τοτε τι θα κανω.

αν σου βγαλει προβλημα το παλιο σου τροφοδοτικό τότε ίσως να κλαψεις και τo υπολοιπο pc...

Ειδικα αφου επιλεγεις να πας σε prescott που καινε τ'αντερα τους καλό θα ηταν να παρεις ενα επωνυμο καλο τροφοδοτικό για να εξασφαλίσεις την ομαλή λειτουργια του συστηματος.

Το καλο τροφοδοτικό ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ και ισως απο τα συμαντικότερα parts ενος H/Y

EDIT Ενας Dual Core θα σε βοηθήσεις αν χρησιμοποιεις multi threaded εφαρμογες ,αν ασχοληθεις με video editing κλπ κλπ.

Στα games ειδικα τα DC της Intel υστερουν αρκετα συγκιτικα με τους μονοπυρηνους της.Καλυτερα single core για τη δουλεια που το θες...

Δες ενα καλό review για τον dual core 840XE των 1000ευρω ΕΔΩ εντοπισε τις εφαρμογες που θα χρησιμοποιεις και κρινε μονος σου αν αξίζει να παρεις DC.

Δημοσ.

Ρε παιδια ειδα τωρα και την Gigabyte GA-8N-SLI Royal σε ενα site και ειχε πολυ καλες κριτικες και ειναι και λιγο πιο φτηνη απο την 955χ τι λετε για αυτη;

Μπορει καποιος να μου εξηγησει τι διαφορες εχουν τα chipset NVIDIA nForce4 SLI Intel Edition Chipset και Intel® 955X Express Chipset που εχουν η μια και η αλλη;

Δημοσ.

Κατα βαση το ενα ειναι της nVidia και υποστηριζει SLI και το αλλο ειναι της Intel[No Sh*t...:D]

Κι επειδη το διαβασμα δεν εβλαψε ποτε κανεναν δες ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Δημοσ.
Προτείνω nforce και όχι intel. Δεν έχω επιχειρήματα αλλά είναι ένα προαίσθημα.

Καλα ειναι τα προαισθηματα φιλος αλλα το θεμα ειναι πιο αξιζει να αγορασω.

Τις τελευταιες μερες το ψαχνω γενικα το θεμα γιατι δεν θελω να την πατησω οπως με τον προηγουμενο HY που μετα απο ενα χρονο δεν μπορουσα να κανω αναβαθμηση γιατι δεν ηταν συμβατος με καμια καινουργια τεχνολογια!

Γι αυτο ρωταω ποιο απο τα δυο chipsets εχει μελλον.

Δημοσ.

Φίλε βασική στρατηγική των εταιριών πι/σι είναι να ανακυκλώνονται τα προιόντα τους το γρηγορότερο για να τα καβαντζόνουνε οπότε το πόσο μελλοντικό θα είναι το πι/σι σου δύσκολη ερώτηση.Δεν ξέρουμε αν θα επικρατίσει το Btx,δεν γνωρίζω πότε θα βγάλει 65nm cpu και αν θα ταιριάζει στα σημερινά,η AMD σχεδιάζει να πάει στις DDR2 μνήμες(εδώ γελάμε),http://www.chip.de/news/c1_news_17475012.html Kαινούργιο τσιπάκι 975Χ με υποστίρηξη 2 pci-e οπότε πόσο μελλοντικό θα είναι;Γνώμη μου αν δεν σου χρειάζεται το Sli του nforce πάρε με το 955 τσιπάκι και θα είσαι 100% σίγουρος για την συμβατότητα hardware.Διάβασα εδώ και αλλού κάτι ψιλοασυμβατότητες nforce με μερικές τν κάρτες,αλλά για την royal με το 955 όλοι λένε είναι κορυφή.Καλή επιλογή φίλε ;-)

Δημοσ.
Προτείνω nforce και όχι intel. Δεν έχω επιχειρήματα αλλά είναι ένα προαίσθημα.

Χωρίς επιχειρήματα αλλά μόνο με προαίσθημα στις κάρτες γραφικών οι μισοί χρήστες βρίζουν και δεν θέλουν να βλέπουν nvidia,ενώ στις μητρικές όλοι την επαινούν.Ένα προαίσθημα λέω χωρίς επιχειρήματα........

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...