Προς το περιεχόμενο

software raid

tony_pap3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω δύο σκληρούς δίσκους ΑΤΑ Western Digital 80 και 120 GB.

Αυτό που θέλω είναι να τους αναγνωρίζουν τα ΧΡ ως έναν δίσκο 200 GB.

Γίνεται;

Έχω προσπαθήσει να το κάνω μετατρέποντας τους σε δυναμικούς από την διαχείριση δίσκων, αλλά βγάζει μύνημα ότι δεν μπορεί να επεκτείνει το partition του λειτουργικού.

Υ.Γ. Η μητρική δεν έχει raid controller

Υ.Γ.2 Δεν με ενδιαφέρει αν θα πρέπει να κάνω format

Δημοσ.

Θα πρέπει να είναι και οι δύο δίσκοι dynamic αρχικά, και ο δεύτερος χωρίς partition. Έπειτα μπορείς με δεξί κλικ στην αριστερή στήλη να κάνεις extend partition.

Εννοείται ότι όλα αυτά γίνονται μέσα από το computer management (δεξί κλικ στο my computer και manage) στο storage\disk management.

Δημοσ.

Χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω πως οχι. Εξάλλου επειδή οι δίσκοι σου είναι διαφορετικής χωρητικότητας αν έκανες πραγματικό raid θα είχες 80+80=160Gb χώρο. Αν θες 200Gb τότε απλά κάνεις αυτούς τους δίσκους να φαίνοντε ως ένας (νομίζω λέγεται JBOD)

Δημοσ.
Θα πρέπει να είναι και οι δύο δίσκοι dynamic αρχικά' date=' και ο δεύτερος χωρίς partition. Έπειτα μπορείς με δεξί κλικ στην αριστερή στήλη να κάνεις extend partition

[/quote']

Αυτό ακριβώς κάνω και παίρνω το μήνυμα λάθους που γράφω στην αρχή

Αν θες 200Gb τότε απλά κάνεις αυτούς τους δίσκους να φαίνοντε ως ένας (νομίζω λέγεται JBOD)

στην σελίδα http://sunsite.uakom.sk/sunworldonline/swol-08-1999/swol-08-raid3.html λέει:

To create a JBOD storage subsystem, you take a bunch of disks and attach them to your system, usually via one or more SCSI controllers.

Δεν έχω SCSI controller και δεν θέλω να αγοράσω γιατί με αυτήν την λογική μπορώ να πάρω έναν pci raid controller και να κάνω αυτό που θέλω.

Το θέμα είναι αν γίνεται με software

Δημοσ.
To create a JBOD storage subsystem' date=' you take a bunch of disks and attach them to your system, [b']usually[/b] via one or more SCSI controllers.

Δεν εννοεί οτι πρέπει και καλά να έχει SCSI controller. JBOD κάνουν και τα windows με τους δίσκους. Το έχω κάνει εγώ με 3 δίσκους σε ένα παλιό PCάκι. Αλλά αυτός που έχει τα windows δεν μπορείς να τον πειράξεις. Εκτός και τον έχεις χωρίσει σε partitions.

Α! Λοιπόν, αν έχεις το λειτουργικό στον 120άρη. Πάρε το Partition Magic και καντον resize στα 40GB. Το δεύτερο κενό partition (80Gb) κάντον stripped με τον άλλο δίσκο σου 80άρη. Πιστεύω πως είναι η καλύτερη λύση.

Δημοσ.

η υπόθεση είναι ότι δεν θέλω να έχω 2 δίσκους στα Windows. οπότε και resize να κάνω τα partition πάλι δύο δίσκοι θα φαίνονται στο λειτουργικό

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...