Προς το περιεχόμενο

Doppler φίλτρο

beastgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενα μικρό πρόβλημα σε matlab. Θέλω να υλοποιήσω με φίλτρο 10ης τάξης την παρακάτω συννημένη γραφική παράσταση (doppler spectrum) . Δεν έχει πολύ καιρό που ασχολούμαι με σχεδιασμό φίλτρων αλλά έχω διαβάσει αρκετά. Μπορεί να μου πει κανείς ιδέες για το πως να το φτιάξω;; Κάτι μου λέει ότι μπορώ να το κάνω (και) με butterworth φίλτρο αλλά δε μου βγαίνει σαν ιδέα.

Το φίλτρο θέλω να υλοποιηθεί στο πεδίο της συχνότητας.

Φυσικά δε ζητάω να μου γράψετε κώδικα (!) γιατί φαντάζομαι θα είναι πολύπλοκο το θέμα. Απλά θα ήθελα να μου προτείνετε ιδέες και πως να τις υλοποιήσω (me butterworth φίλτρο αν γίνεται ή και άλλο)

αααα ναι. Φυσικά στη γραφική που έδωσα η u-shaped γραφικά πιάνει ασυμπτωτικά τους κάθετους άξονες (θεωρητική). Εννοείται στην πράξη θα πιάνει τους άξονες ψηλά και μετά θα πέφτει όσο το δυνατόν πιο απότομα κάτω

Δε ξέρω αν χρειάζεται να δώσω πιο πολλές λεπτομέρειες...

doppler.bmp

Δημοσ.

H λυση ειναι να το υλοποιησεις χρησιμοποιωντας τον Διγραμμικο μετασχηματισμο στο Butterworth ωστε να μεταπηδησεις στο πεδιο των συχνοτητων,επειτα ολα παιρνουν τον δρομο τους...Δινεις συχνοτητες αποκοπης,περιοδο και η matlab toftiaxnei...

Δημοσ.

παιδιά ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. τελικά το εφτιαξα χρησιμοποιώντας 2 butterworth φίλτρα σε σειρά ένα bandpass και ένα lowpass (τουλάχιστον προσομοιάζει αυτή την καμπύλη!). Να ρωτήσω κάτι άλλο. Έχω φτιάξει τη μισή καμπύλη (από τον άξονα των y και δεξιά). Επειδή είναι συμμετρική δεν υπάρχει καμιά εντολή το matlab που να κατασκευάζει το άλλο μισο;; Έχω ψάξει στο help και δεν βρήκα τίποτα. Μου φαίνεται πολύ περίεργο να μην υπάρχει τέτοια εντολή...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...