Προς το περιεχόμενο

εφτασε ο καιρος για αλαγη pc μια βοηθεια σας παρακαλω

nikostz9

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλο το forum εδώ και λίγο καιρό σκέφτομαι να αλλάξω το παλιό μου υπολογιστή καθώς είναι πλέον 5ετιας,.εχω σκεφτεί μερικά πράγματα αλλά θα ήθελα και τη βοήθεια από εσάς τους πιο ψαγμένους.

Λοιπόν έχουμε και λέμε το hardware για το οποίο σκέφτομαι είναι το εξής,

1.motherboard- asus a8n sli deluxe – 157euro αν υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτή τη τιμή σας ακούω.

2.cpu- amd athlon 64 3500+ Venice 939 box – 217 euro

3.μνημη ram- τουλάχιστον 1gb-μάρκες και τιμές δε το χω ψάξει και πολύ μια βοήθεια παρακαλώ και εδώ

4.καρτα γραφικών-εδώ θα ήθελα και τη μεγαλύτερη βοήθεια σας καθώς τα χρήματα για κάρτα γραφικών που θέλω να διαθέσω είναι το πολύ 400 ευρω για μια η για 2 κάρτες σε sli δε ξέρω τι είναι καλύτερο.

5.τροφοδοτικο-εως 100 ευρω και εδώ το πολύ αν έχετε να προτείνεται κάτι

αυτά κάθε δυνατή βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη

όλες οι παραπάνω τιμές είναι απτό e-shop.gr καθώς από εκεί θα γίνει και η παραγγελία μάλλον.

Σας ευχαριστώ όλους προκαταβολικά.

:?

Δημοσ.

Θα σου απαντήσω σε μερικά μιας και δεν έχω χρόνο τώρα:

3. Kingston κατά προτίμηση. Μια DDR2 κοστίζει περίπου 50? οπότε 2 Χ 512 πάει στα 100?.

4. Με 400? για κάρτα γραφικών παίρνεις μια κορυφαία. Προτίμησε αυτή την τακτική και όχι δύο απλά καλές σε SLI mode.

5. Καλύτερα να δώσεις 100? (ίσως και κανα 10ευρω παραπάνω) για ένα καλό τροφοδοτικό για να είσαι ήσυχος.

Δημοσ.

1) Η μητρικη σου ειναι καλη, αλλα μπορεις να κοιταξεις και κατι φτηνοτερο απο Gigabyte ας πουμε...

2) CPU φαινεται ΟΚ..., παντως εαν σε αντεχουν τα οικονομικα σου πηγαινε για dual core.... ειναι ποιο feature proof επενδυση.

3) Μνημες... χμμμ, ριξε μια ματια την σειρα Ballistix απο το http://www.crucial.com

4) - no comments here...

5) κατι σε Tagan 480 U15...

Δημοσ.

σε ευχαριστω πολυ kirimis οντως για αυτο το τροφοδοτικο κοιτουσα.

για καρτα γραφικων θα ηθελα ακομα καποια βοηθεια βασικα.

Δημοσ.

Λοιπόν έχεις κάνει αρκετά καλές επιλογές. Εγώ μάλιστα δεν υπερ ακόμη του dual core επεξεργαστή.

1)Η μητρική είναι πολύ καλή και αξιόπιστη όπως και κάθε μητρική ASUS. Κοίτα και σε gigabyte, MSI, DFI. ΑΛλά και πάλι λέω ότι είναι πάρα πολύ καλή.

2)Καλός επεξεργαστής. Εγώ ίσως έπερνα τον 3000 αλλά για 217Ε ο 3500 είναι πολύ καλή επιλογή.

3)Μνήμες... Αν θέλεις αξιοπιστία και σταθερότητα πήγαινε σε 2*512 kingston PC3200 CL3(~<100Ε) (To CL πάει χαλαρά και 2,5 στα 400Mhz). Αν θέλεις το κάτι παραπάνω για επιδόσεις και overclocking πρέπει να κοιτάξεις κάτι πιο εξειδικευμένο και φυσικά πιο ακριβό...

4)Προτίμησε να πάρεις μία μόνο κάρτα καλή εφού διαθέτεις το χρήμα (400Ε) και αργότερα παίρνεις και άλλη μία ίδια και είσαι άρχοντας. Για μοντέλο... ας μιλήσουν εδώ οι ειδικοί...

5)Δώσε τα 100Ε και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Και αφού κοιτάς το e-shop...enermax με κλειστά μάτια. Είτε το ΕNERMAX EG565AX-VE 535W DUAL FAN NOISE TAKER + PCI-E είτε το ENERMAX EG495AX-VE(W) 485W NOISE TAKER. Περίπου 100Ε και οι δύο επιλογές. ΜΑΚΡΙΑ από qtec. Μην εντυπωσιαστείς από το desighn.

Επέτρεψε μου να προτείνω να πάρεις και ένα καλό UPS.

Επίσης γνωμη μου είναι να πάρεις και δίσκο Seagate αφού έχουν και 5 χρονάκια εγγύηση.

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ spirosta βοηθησες αρκετα μπορω να πω το μονο ποθ μενει ειναι καρτα γραφικων να διαλεξω και ενα καλο κουτι

ups-σκληρους και οθονη εχω ηδη.ευχαριστω και παλι.

ακουω αλλος για καρτα γραφικων παιδια

Δημοσ.

Για κάρτα γραφικών θα σου πρότινα να μην ξοδεψεις πάνω απο 300?. Γενικά δεν αξίζει να αγοράζεις οτι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή την στιγμή είτε αυτό είναι CPU είτε κάρτα γραφικών. Οι καλύτερες αγορές για την τσέπη σου είναι αυτές που κυμαίνοντε γύρω στο 70% της απόδοσης σε σχέση με το γρηγορότερο.

Δηλαδή, καλύτερα να πάρεις μια 6800 ή 6600GT (οικονομικότερη) παρά να πας στην 7800 και να σκάσεις 400? όταν μετά απο ένα 6μηνο θα έχει 250?.

Δημοσ.

vasika oraio to sistimataki pou exeis dialeksei, alla oti kai na kaneis mi pas sto eshop ... To service tous einai eleino kai ama sou xalasei kati sou vgazoun ti panagia mexri na vgaleis akri. Opoudipote allou ektos apo eshop. Thymamai kainouria mitriki MSI apodeixtike provlimatiki kai ekanan 1 mina na mou tin allaksoun giati den ipirxe se stok kai kala. Kai me pigainan kathe mera apo avrio se avrio ospou telika anagkastika na paro mia Asus plironontas ti diafora kai apofasizontas oti de ksanapairno tipota apo aftous mias kai to after sales service einai ipo tou midenos.

Δημοσ.

σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια σας κατατοπιστηκα πηρως μπορω να πω.

η αγορα βασικα θα γινει απτο e-shop καθως εχει και και τις καλυτερες τιμες απο οσο εχω ψαξει.(βεβαια αν γνωριζεται καποιο αλλο online shop με καλες τιμες και service που να στελνει με αντικαταβολη πειτε το).

μαλλον για 6800gt η ultra παω.

Δημοσ.

3. Kingston κατά προτίμηση. Μια DDR2 κοστίζει περίπου 50? οπότε 2 Χ 512 πάει στα 100?..

Sorath ΠΡΟΣΕΞΕ λιγο τι προτεινεις γιατι το παιδι θελει athlon64 και ειναι γνωστο οτι η AMD δεν υποστηριζουν DDRII μνημες!!!!!!!

nikostz9

-Μνημες twinmos 2x512Mb 2.5-3-3-6 --->89 euro

-VGA prolink 7800GT ή gainward 7800GT --->348 & 399 ευρω αντιστοιχα[Κλασης ανωτερες απο 6800GT/Ultra] προτεινω την 1η μιας και ακολουθει το reference design της nVIDIA και ειναι και σε πολυ καλη τιμη!!!

-PSU enermax noisetaker 485W--->102euro

Ολα ειναι απο e-shop

Με γεια σου!

Δημοσ.

Its OK απλα επειδη ειδα οτι δεν το επισημανε κανενας ειπα να το κανω εγω μη τυχων και παει και αγορασει DDRII κατα λαθος:)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...