Προς το περιεχόμενο

ποιες ειναι οι καταλληλοτερες ρυθμισεις μια tft οθονης..

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
αρχισα σημερα να βαζω σταγονες. δεν καθομαι πολλες ωρες. καθημερινες 0-2 ωρες και παρασκυυοσαββατοκυριακα απο 10-20 ωρες συνολικα..

οταν παιζω παιχνιδι το εχω στο φως' date=' ενω οταν κανω δουλειες στο κειμενο ή στο φυσιολογικο.[/quote']

Xwris pareksigisi...mipws prepei na episkeuteis enan ofthalmiatro?to kserw oti den exoume oloi tis idies euesthisies sta matia ala me 2 wres mono brosta se tft kai na se ponane ta matia...

Δημοσ.
..ωστε να μην πειραζει στα ματια; εχω αγορασει εδω και λιγο καιρο μια tft LG1750SQ' date=' αλλα δεν παρατηρησα μεγαλη διαφορο, οσον αφορα την επιδραση πανω στα ματια μου. ακομα συνεχιζει να με ενοχλει και να πονανε τα ματια μου..

μπορει καποιος να μου πει ποιες ειναι οι καταλληλοτερες ρυθμισεις, τοσο σε ημερα οσο και σε σκοταδι, ωστε να μην ενοχλουνται τα ματια μου; ( οι αυτοματες ρυθμισεις που εχει " ημερα/νυχτα κειμενο και ημερα/νυχτα ταινια " δεν μου κανουν )

Ευχαριστω εκ' των προτερων.[/quote']

Έχω ακριβώς την ίδια οθόνη και είχα και εγώ πρόβλημα στην αρχή γιατί πιο πριν δούλευα σε μια noname crt. Δοκίμασε τους συνδυασμούς Brightness/Contrast: 50/35 ή 25/17. Επίσης κάτι πολύ σημαντικό, τουλάχιστον για μένα, ήταν η ρύθμιση της ανάλυσης σε 1280x960 στην οποία η συγκεκριμένη οθόνη έχει τη βέλτιστη ευκρίνεια. Στην αρχή θα σου φανούν τα πάντα πολύ μικρά αλλά γρήγορα θα συνηθίσεις και μετά κοιτώντας μια crt θα καταλαβαίνεις τη διαφορά στην ποιότητα εικόνας και στην ευκρίνεια.

Δημοσ.

Εγώ πάλι λέω ότι πήρες μία από τις χειρότερες οθόνες που υπάρχουν στο θέμα που αναφέρεις (πόνος στα μάτια). Δοκίμασα την LG 1730s και ένοιωσα ακριβώς το ίδιο.

Η συμβουλή μου είναι να την ξεφορτωθείς και να πάρεις μία με PVA panel.

Επίσης κάτι πολύ σημαντικό, τουλάχιστον για μένα, ήταν η ρύθμιση της ανάλυσης σε 1280x960 στην οποία η συγκεκριμένη οθόνη έχει τη βέλτιστη ευκρίνεια.

H natine αναλυση των οθόνων 17" είναι 1280x1024. Σε όλες τις άλλες αναλύσεις, χάνουν σε ευκρίνεια.

Δημοσ.

Καλό είναι να πας σε οφθαλμίατρο να ελέγξει την πίεση των ματιών σου. Μπορεί να υπάρχει πρόβλημα και δεν το καταλαβαίνεις.

Από εκεί και πέρα...

Προσωπικά σε ότι οθόνη tft έχω κάτσει έχω πρόβλημα αφού όλες ήταν σε μέγιστες φωτεινότητες και καθόλου ρυθμισμένες. Πατήσανε ένα auto όταν τις πήρανε και αυτό ήταν. Εκτός από μία ενός φίλου (sampo 15άρα 3ετών) ο οποίος έχει όλα τα χρώματα στο 50%, αντίθεση 50 και φωτεινότητα 17(!). Η συγκεκριμένη οθόνη μπορεί να έχει χάλια ομοιομορφία, κακά χρώματα, καθόλου θέαση θπο γωνία αλλά είναι ΣΩΣΤΑ ρυθμισμένη και αυτό την ανεβάζει στα μάτια μου. Έχω κλείσει 8 ωρο μπροστά της και σηκώθηκα και ήμουν οκ. Αντίθετα σε LG1750 σε 3 ώρες τσούζαν τα μάτια μου από το έντονο φως.

Κάθε οθόνη έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και κάθε άτομο τις δικιές του ιδιαιτερότητες. Προσωπικά θα πάρω την Samsung 930BF και είμαι έτοιμος να περάσψ ένα σταδιο αναπροσαρμογής. Από τις 17 στις 19 ίντσες και από CRT σε TFT.

Και προς θεού sa1910 έχω δει ότι είσαι τέλεια και πολύ ψαγμένη στο θέμα των οθονών αλλά η γνώμη μου είναι πως ένα PVA πανελ δεν είναι πιο ξεκούραστο. Απλώς τα καλύτερα χρώματα και η απόδοση τους είναι λίγο πιο "φυσικά" για το μάτι. Όχι όμως και ξεκούραστα. Άλλωστε αυτό που κάνει τις tft ίσως κουραστικές ειναι η έντονη φωτεινότητα και το ότι δεν κάθονται οι χρήστες τους να τις ρυθμισουν.

Και επειδή κάπου έγινε αναφορά για φως στο δωμάτιο όταν χρησιμοποιείς το pc καλό είναι πάντοτε να υπάρχει ένα στοιχειώδες φως ανοιχτό. Δεν είναι θέμα κούρασης αλλά το γεγονός ότι αν κοιτάς μια φωτεινή επιφάνεια και μετά απότομα το σκοτάδι του δωματίου και μετά πάλι φως θα δεις ότι σου βγαίνει το μάτι και υπάρχει μάλιστα μεγάλη πιθανότητα εμφάνισης αστιγματισμού. Είναι το ίδιο πράμα που συμβαίνει όταν οδηγείς βράδυ σε εθνική. Έρχεται ο απέναντι σε στραβώνει και μετά κουράζεις το μάτι για να δεις τον σκωτεινό δρόμο και μετά πάλι άλλος από απέναντι. Και όταν μετά από κανα 2ωρο φτάσεις στον προορισμό σου έχεις κάτι μάτια πρησμένα. Στο pc βέβαια δεν είναι τόσο έντονο φαινόμενο αφού η οθόνη δεν σε στραβώνει....

Δημοσ.

Και προς θεού sa1910 έχω δει ότι είσαι τέλεια και πολύ ψαγμένη στο θέμα των οθονών αλλά η γνώμη μου είναι πως ένα PVA πανελ δεν είναι πιο ξεκούραστο. Απλώς τα καλύτερα χρώματα και η απόδοση τους είναι λίγο πιο "φυσικά" για το μάτι. Όχι όμως και ξεκούραστα. Άλλωστε αυτό που κάνει τις tft ίσως κουραστικές ειναι η έντονη φωτεινότητα και το ότι δεν κάθονται οι χρήστες τους να τις ρυθμισουν.

Δεν διεκδίκησα ποτέ τον τίτλο της αυθεντίας. Μιλάω με τις δικές μου εμπειρίες, όπως πιστεύω ότι κάνουν και οι υπόλοιποι. Έχω 2 όθόνες αυτή την στιγμή σπίτι μου και είχα στην κατοχή μου άλλες 2 πριν από αυτές. Έχω δουλέψει σε άλλες 4 συγγενών. Σύμφωνα με αυτές μιλάω.

Το PVA panel κατά την γνώμη μου, είναι το πιο ξεκούραστο σε πολύωρη χρήση. Επίσης η 1730 της LG είναι για μένα το χειρότερο μοντέλο που έχω δει. Σε αντίθεση με το 1720b της ίδιας εταιρείας, που παρόλο που έχει ΤΝ είναι καλύτερο σε απόδοση.

Σίγουρα μεγάλο ρόλο παίζουν και οι ρυθμίσεις, αλλά τον κυριότερο ρόλο τον παίζει το panel. Αυτά από μένα.

Δημοσ.

Καλά δεν είπα ότι είσαι αυθεντία αλλά παρακολουθώ πολλά forum και βλέπω ότι ξέρεις και αρκετά και εκφράζεις ωραίες απόψεις. Συγκεκριμένα και εγώ δεν έχω μείνει ευχαριστημένος δουλεύοντας σε 1750 και σε 1915 της LG. Δεν με ικανοποίησε καμία σε κανένα τομέα. Το ίδιο και μερικά μοντέλα της philips. Έχω δει και αρκετές οθόνες σε μαγαζιά και όντως τα πιο ζωντανά χρώματα των VA panel είναι τρομερά και ίσως και πιο ξεκούραστα. Αλλά δεν θεωρώ το βασικό αυτό αφού υπάρχουν και μοντέλα με TN πανελ που είναι πιο ξεκούραστα και από VA (δεν μπλέκουμε φυσικά την EIZO μέσα γιατί αυτή είναι πάντα ένα βήμα πιο πέρα στην ποιότητα).

Τεσπα. Αυτό που ήθελα να πω είναι πως πρέπει πάντα να καθόμαστε και να αφιερώνουμε λίγο χρόνο στην ρύθμιση των οθονών μας. Άλλωστε είναι για τα μάτια μας και όχι για εφέ.

Δημοσ.

οτι εχω προβλημα με τα ματια μου το εχω. πηγαινω καθε 2 μηνες στον οφθαλμιατρο και μου λεει οτι εχω full επιπεφυκιτιδα ( ετσι γραφεται; ) και μου δινει συνεχεια 2,3 κουτακια σταγονες!!

παντως αυτες οι ρυθμισεις που εχω τωρα, καλες φαινονται..

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επιτελους δικαιόνομαι, οταν έψαχνα για φιλτρο οθόνης TFT όλοι κοροιδεύανε

Κι όμως ΔΕΝ υπάρχει TFT που να μη κουράζει τα μάτια. Πήρα λοιπόν ένα καλό φίλτρο και τώρα τα μάτια είναι μια χαρά και το σημαντικότερο βλέπω το μαύρο πραγματικό μαυρο και όχι γκρί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...