Προς το περιεχόμενο

ποιες ειναι οι καταλληλοτερες ρυθμισεις μια tft οθονης..

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

..ωστε να μην πειραζει στα ματια; εχω αγορασει εδω και λιγο καιρο μια tft LG1750SQ, αλλα δεν παρατηρησα μεγαλη διαφορο, οσον αφορα την επιδραση πανω στα ματια μου. ακομα συνεχιζει να με ενοχλει και να πονανε τα ματια μου..

μπορει καποιος να μου πει ποιες ειναι οι καταλληλοτερες ρυθμισεις, τοσο σε ημερα οσο και σε σκοταδι, ωστε να μην ενοχλουνται τα ματια μου; ( οι αυτοματες ρυθμισεις που εχει " ημερα/νυχτα κειμενο και ημερα/νυχτα ταινια " δεν μου κανουν )

Ευχαριστω εκ' των προτερων.

Δημοσ.

δεν θελω να στρωσω, γιατι ηδη εχω προβλημα με τα ματια μου.. δεν μπορω να και να διαβαζω ετσι. ειμαστε και μαθητες λυκειου εμεις!!

Δημοσ.

Έχει δίκιο θαρρώ το παλικάρι. Θα στρώσεις. Άρχησε με χρήση της οθόνης δύωρη και αύξανε 1 ώρα την ημέρα. Καλό είναι να ασχολείσαι με κάτι που σου αρέσει τις πρώτες 15 μέρες. Κανα παίγνιο ας πούμε

Δημοσ.

simfono oti eine poli dyskolo na vreis tis sostes rythmisis..

omos ayto eksartate ap to monitor & ap tin karta grafikon.episis & apo tous drivers tis.

loipon gia arxi dokimase..

brigtness 20~25

contrast 45~50

clock 50

phase (ego exo 100) dokimase kai to (0)

color 6500K

aytes eine i dikes mou oso afora tin othoni tis ypografis mou.

kali epityxia.

Δημοσ.

Φιλε μου ειλικρινα .....ποσες ωρες αφιερωνεις την ημερα για Gaming και ποσες απλα για οποιαδηποτε αλλη εργασια ....?????? Υπαρχει λογος που σε ρωταω...και θα σου τον εξηγησω εφοσον μου δωσεις και την αληθες απαντηση στο ερωτημα μου.

Δημοσ.

Πέρα από την οποιαδήποτε τεχνολογία που εφαρμόζεται στις οθόνες ,θα πρέπει να ξέρεις ότι η πολύωρη χρήση του υπολογιστή χωρίς διαλλείματα κουράζει τα μάτια γιατί ο οφθαλμός παραμένει ακίνητος και το ανοιγόκλειμα των βλεφάρων ελαττώνεται με αποτέλεσμα να ξεραίνεται η περιοχή του οφθαλμού.

Ένα απλό κολλύριο πριν καθίσεις μπροστά στην οθόνη θα σε βοηθούσε πολύ.

Δημοσ.

αρχισα σημερα να βαζω σταγονες. δεν καθομαι πολλες ωρες. καθημερινες 0-2 ωρες και παρασκυυοσαββατοκυριακα απο 10-20 ωρες συνολικα..

οταν παιζω παιχνιδι το εχω στο φως, ενω οταν κανω δουλειες στο κειμενο ή στο φυσιολογικο.

Δημοσ.
Πέρα από την οποιαδήποτε τεχνολογία που εφαρμόζεται στις οθόνες ' date='θα πρέπει να ξέρεις ότι η πολύωρη χρήση του υπολογιστή χωρίς διαλλείματα κουράζει τα μάτια γιατί ο οφθαλμός παραμένει ακίνητος και το ανοιγόκλειμα των βλεφάρων ελαττώνεται με αποτέλεσμα να ξεραίνεται η περιοχή του οφθαλμού.

Ένα απλό κολλύριο πριν καθίσεις μπροστά στην οθόνη θα σε βοηθούσε πολύ.[/quote']

Σωστος μεχρι εδω ....απλα θα συμπληρωσω πως και η πολυωρη χρηση παιχνιδιων τα οποια δημιουργουν στρες - αγχος - αγωνια προκαλουν εγκεφαλικη κοπωση και ενα αποτελεσμα αυτου ειναι ΚΑΙ ο εντονος πονος των ματιων....

Δεν ειναι ΚΑΘΟΛΟΥ αστειο αυτο και θα πρεπει να προσεξει καποιος που εχει τετοια συμπτωματα απο πολυωρη χρηση Η/Υ-Monitor.

Δημοσ.

Η οθονη σου εχει τα κουμπια " -LightView+ " χρησιμοποιησε τα και πηγαινε στο "Νυχτα Εικονα" πιστευω ειναι ποιο ξεκουραστη η οθονη σου σε αυτο το setup.

Δημοσ.

ego nomizo pali oti stadiaka tha prosarmosteis...krata kapoia rithmisi statheri kai afksane stadiaka to xrono paramonis mposta stin othoni opos sou eipan parapano...ki ego pira mia 19" phillips kai tis protes 2 meres meta apo kana 2oro kontevane na mou xithoun ta matia...siga siga omos sinithisa kai afou sinithisa mporesa na vro to katallilo setup gia brightness/contrast pou me volevei...

Δημοσ.
ego nomizo pali oti stadiaka tha prosarmosteis...krata kapoia rithmisi statheri kai afksane stadiaka to xrono paramonis mposta stin othoni opos sou eipan parapano...ki ego pira mia 19" phillips kai tis protes 2 meres meta apo kana 2oro kontevane na mou xithoun ta matia...siga siga omos sinithisa kai afou sinithisa mporesa na vro to katallilo setup gia brightness/contrast pou me volevei...

Σωστός ;-) Πέρασα από παλιά Sony 17" CRT 6ετίας (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη φωτεινότητά της) σε NEC 19" TFT και μου πήρε πάνω από βδομάδα να τη συνηθίσω, ή πολύ φωτεινή μου φαινόταν ή υπερβολικά σκοτεινή.

Οι ρυθμίσεις του ANEMOS-V με βρίσκουν σύμφωνο, εγώ έχω λίγο παραπάνω brightness.

Και μην ξεχάσεις το DVI καλώδιο! Κυρίως για να λες ότι έχεις DVI καλώδιο, γιατί για τις υπόλοιπες διαφορές...ψιλοπράγματα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...