Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για ADSL Router και ADSL Provider

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Είμαι νεοφερμένος σε οτιδήποτε έχει σχέση με ADSL και θα ήθελα λίγη βοήθεια. :???: :???: :???:

Το πρώτο πράγμα που θέλω να ρωτήσω είναι, ποιό είναι το ποιό καλό router απο άποπψη ασφάλειας. Δηλαδή να έχει ένα καλό Firewall????? Ψάχνω ένα καλό router για να είμαι ήσηχος απο attacks, και αν μπορεί να είναι και WiFi. O 3407 της Level One τι λεεί???

http://www.level1.com/products3.php?sklop=12&id=540548

Το άλλο που θα ήθελα να ρωτήσω είναι, πως σας φένεται η HOL σαν provider (περιοχή: Αργυρούπολη/Αθήνα). :???:

Σας ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!!! :)

Δημοσ.

Προσωπική γνώμη απο ιδία εμπειρία είναι πως ένα πολυ καλο modem/router το οποίο εχει κ παραπάνω απο αυτά που ζητάς.Τσέκαρε το U.S. Robotics 9108 στο 'Skroutz it' κ πες μου.Τώρα για provider είναι λίγο υποκειμενικά τα πράγματα.Εγω στη περιοχή μου,που υποτίθεται οτι το dslam έχει πρόβλημα με Forthnet είμαι τσιτάκι!Τώρα τι να σου πω.Έχει κ καλη εξυπηρέτηση πελατών.Δες κ τις προσφορές που κυκλοφορούν σε συνδέσεις πριν αγοράσεις αλλα το modem-αν έχεις ηδη κ θες μονο router θεώρησε άκυρη την πρόταση μου-ειναι πολύ βασικό συστατικό μιας καλής (γενικότερα) σύνδεσης..

Δημοσ.

Πολλά router firewalls είναι καλά (βλέπε usr, linksys, κλπ), το θέμα είναι να ξέρεις να τα settareis και να τα κάνεις και αποτελεσματικά. Αν σε ενδιαφέρει να παρέχει καλή ασφάλεια με τις default ρυθμίσεις πάλι, όλο και κάποια τρύπα θα πρέπει να κλείσεις, γιατί οι default ρυθμίσεις πιθανότατα δε θα σε καλύπτουν. Επίσης, αν είσαι έστω και λίγο "ατζαμής" στα windows θα χρειαστείς και application software firewall γιατί το router δε θα σε καλύψει (πως θα κόψεις τα ανεπιθύμητα outgoing για παράδειγμα τα οποία προκάλεσες ο ίδιος άθελά σου). Το usr με τα iptables είχε πρόβλημα στο 9105/6 γιατί δε μπορούσες να σώσεις τις ρυθμίσεις που έφτιαχνες με το telnet (τα έχανε στο reboot). Το έφτιαξαν στα καινούργια μοντέλα?

Δημοσ.

To encryption που συνήθως εχουν τα wi-fi είναι πολύ καλο κ ειδικότερα για το USR9108 ξέρω σίγουρα οτι μπορείς να κάνεις monitor όλες τις συνδέσεις απο το html interface που κατέχει.Το Speedtouch λογικά είναι πιο οικονομικό νομίζω.Τώρα για καλύτερο δεν μπορώ να το πω υπεύθυνα γιατί είμαι λίγο biased..

Δημοσ.
Kalytera na apofygeis ta wifi (gnwmh mou).To kalytero modem/router Speedtouch 530i { koryfi! }.Twra gia tin HOL den kserw ti na sou pw :S

Αν μπορούσες να μας πεις γιατί το συγκεκριμένο alcatel είναι κορυφή (και το καλύτερο κλπ), που υπερέχει σε σχέση με τα άλλα routers της αγοράς και γιατί να αποφύγει τα wifi θα μας διαφώτιζες όλους...

Δημοσ.

@kage Γιατί ρε μεγάλε δεν ζητάει WiFi... Αν ζήταγε, ΟΚ!

@giokos Πάντως επειδή δεν θα ξέρεις ίσως για τα USR ισχύει πάνω κάτω σε προδιαγραφές 9105=9107 και 9106=9108. Δεν λέω ότι είναι ίδια μοντέλα, απλά ότι δουλειά κάνει το ένα κάνει και το άλλο.

Για την δουλειά που θες προτίμησε το 9105, όπως έκανα και εγώ γιατί άκουσα ότι το 9107 είναι σε πρωιμο στάδιο ακόμα και δεν έχει κάποιο καλό firmware.

@Fallen Star Aπό που συμπεραίνεις τώρα ότι το δικό σου είναι το καλύτερο; Εγώ έχω διαβάσει θετικά σχόλια, αλλά όχι και το καλύτερο ρε συ!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...