migel Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2005 Η microsoft έχει ένα update , δοκίμασε το μπάς και λύσεις το πρόβλημα σου . This update addresses the "Availability of the Windows XP SP1 USB 1.1 and 2.0 Update" issue in Windows XP and is discussed in Microsoft Knowledge Base (KB) Article 822603. Download now to install the Windows XP SP1 USB 1.1 and 2.0 update. After you install this item, you may have to restart your computer. Υ.Σ. Δοκίμασες να κάνεις unistall τον Enhanced host controller ; ( θέλει επανεκκίνηση )
beastgr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2005 yep. και το update της microsoft κατέβασα αλλά δεν εγκαθίσταται γιατί λεει ότι είναι παλιότερο από αυτό που έχω εγώ. Και λογικό γιατί έχω το service pack 2 που είναι πιο καινούριο. Φυσικά και έχω κάνει unistall ΟΛΟΥΣ τους usb controllers ΚΑΙ σε safe mode αλλά πάλι τζίφος.... Α ρε USB 2.0....
Silent Arrow Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2005 Βρε παιδια μια στιγμη..... Δεν αρκει ο Η/Υ να εχει USB 2.0 , πρεπει και η συνδεομενη συσκευη να υποστηριζει αυτην την συνδεση....... Το USB 2.0 υποστηριζει υποτιθεται 480 Μbps δηλαδη 60 MB το δευτερολεπτο. Επειδη ομως η επικοινωνια γινεται μεσω hub δυσκολα η ταχυτητα ξεπερνα τα 20 ΜΒ/sec. Γι αυτο κι η συνδεση FIREWIRE (S400: 400 Mbps ~ 50 MB/sec) ειναι καλυτερη επειδη γινεται συνδεση Peer to Peer (η FIREWIRE φτανει σχεδον τα διπλασια ΜB/sec απο τη USB 2.0). Η συνδεση USB 1.1 κινειται παρα πολυ χαμηλα, δεν θυμαμαι καλα γυρω 8 Mbps, δηλαδη γυρω στο 1MB/sec. Χαλια δηλαδη.....
beastgr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2005 Σαφέστατα φίλε μου Silent Arrow πρέπει να το υποστηρίζει και η συσκευή. Φαντάζομαι το iPOD mini που έχω δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υποστηρίζει!! Εδώ δε μιλάμε να πιάσουμε την ονομαστική ταχύτητα της USB 2.0. Εγώ δεν πιάνω ούτε την ονομαστική της USB 1.0 !!! Aν δεις σε προηγούμνο post πιάνω κατά μέσο όρο 0.62MByte/sec. (σημ η ονομαστική ταχύτητα της USB 1.0 είναι 1.5ΜΒyte/sec!!). Μετρημένα με το ipod αυτά. Μερικές φορές όταν βάζω το ipod στη usb μου πετάει το εκνευριστικό μήνυμα ότι έχω συνδέσει τη high speed usb συσκευή μου σε low speed θύρα και μου προτείνει να τη συνδέσω σε high speed port. Τον πετάς φίλε μου το laptop από το παράθυρο ή οχι....
Silent Arrow Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2005 Τωρα αλλαζουν τα πραγματα.... Ειπες οτι πηρες το Laptop το καλοκαιρι και εχεις τετοια προβληματα? Περιεργο....... Δεν δοκιμαζεις να βαλεις το iPod σε αλλη θυρα μπας και η συγκεκριμενη εχει καποιο προβλημα? Τι να σου πω και εγω fujitsu εχω αλλα δεν ετυχε να αντιμετωπισω τετοιο προβλημα.
beastgr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2005 Το έχω δοκιμάσει και στις τρεις ports. Τίποτα... Με τσατίζει το γεγονός ότι ενώ πολλοί έχουν το ίδιο πρόβλημα η εταιρία δεν κάνει τπτ. Έχω την εντύπωση ότι είναι καθαρά πρόβλημα hardware από πλευράς κατασκευάστριας εταιρίας (Sis) και fujitsu siemens. Καλά όταν θα κατέβω ελλάδα θα τους πάρω ένα τηλ να τους τα ψάλλω δε το συζητώ.
gokal Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2005 Το έχω δοκιμάσει και στις τρεις ports. Τίποτα...Με τσατίζει το γεγονός ότι ενώ πολλοί έχουν το ίδιο πρόβλημα η εταιρία δεν κάνει τπτ. Έχω την εντύπωση ότι είναι καθαρά πρόβλημα hardware από πλευράς κατασκευάστριας εταιρίας (Sis) και fujitsu siemens. Καλά όταν θα κατέβω ελλάδα θα τους πάρω ένα τηλ να τους τα ψάλλω δε το συζητώ. Θα συμφωνησω οτι μοιαζει με hardware προβλημα αφου τοσο νεο laptop δυσκολο να μην ειχε usb2.0! (και οπως λες παραπανω εξακριβωσες οτι οντως εχει) Επισης αφου εχεις service pack 2 τοτε εχεις ολα τα απαραιτητα updates για την σωστη λειτουργια του. Ισως μια λυση να ηταν η επανεγκατασταση του λειτουργικου στο laptop. Μου εχει τυχει 2 φορες περιεργα προβληματα (modem,συνδεση στο net) να λυθουν ετσι, και μαλιστα την πρωτη φορα που το modem δεν λειτουργουσε σωστα μου το ειπαν απο την τεχνικη υποστηριξη της εταιρειας. Βεβαια ειναι τελευταια λυση ...
sotoman Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2005 psit migel vasika min stelneis pm ama exeis apantisi giati mporei kialloi na exoun to idio provlima kai na ntrepontai na sou zitane pm
mentzik Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2005 Entaxei ta SIS einai apo ta xeirotera olokliromena , alla mallon to problima sou pigazei apo to leitourgiko. Epanegatastasi i afairesi tou USB hum apo ta system devices kai parakala ta windows na to xanabroun swsta kata tin epanekkinisi. Telos an exeis kanei monos sou egatastasi ton Windows kai oxi apo kapoio synodeytiko image cd pou eixes pithanotata mazi me ton ypologisti , kapou tha yparxoun drivers gia to chipset sou kai ton USB controler. O tropos pou to anaferei sta system devices bromaei oti trexei o driver ton windows kai oxi kapoios specified gia to SIS, alliws tha sou egrafe USB2.0 bla bla bla hub. Ta idia problimata eixan kai ta palia via chipsets...
crach13 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2005 μια ερωτηση.πως θα δω την ταχυτητα κατα την μεταφορα δεδομενων για παραδειγμα με ενα φλασακι??
migel Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2005 psit migel vasika min stelneis pm ama exeis apantisi giati mporei kialloi na exoun to idio provlima kai na ntrepontai na sou zitane pm Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς , αλλά σου έστειλα pm . ;-) :grin:
beastgr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2005 Entaxei ta SIS einai apo ta xeirotera olokliromena ' date=' alla mallon to problima sou pigazei apo to leitourgiko. Epanegatastasi i afairesi tou USB hum apo ta system devices kai parakala ta windows na to xanabroun swsta kata tin epanekkinisi.Telos an exeis kanei monos sou egatastasi ton Windows kai oxi apo kapoio synodeytiko image cd pou eixes pithanotata mazi me ton ypologisti , kapou tha yparxoun drivers gia to chipset sou kai ton USB controler. O tropos pou to anaferei sta system devices bromaei oti trexei o driver ton windows kai oxi kapoios specified gia to SIS, alliws tha sou egrafe USB2.0 bla bla bla hub. Ta idia problimata eixan kai ta palia via chipsets...[/quote'] Αν δεις παραπάνω λέω ότι έκανα uninstall όλους τους controllers σε safe mode και επανεκκινηση. Στην επανεκκίνηση εγκαταστάθηκαν αυτόματα από τα windows παλι και φυσικά το πρόβλημα δε διορθώθηκε. Τι προτείνεις δηλ. να κάνω; Έχω το recovery cd των windows home edition που μου έδωσαν με το laptop. Νακάνω update τον driver και να ορίσω να ψαξει μέσα στο cd για καλύτερο;;
mentzik Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2005 Χμμ ίσως να παιξει ετσι. Αλλα δεν εχεις κάπου κάποιο cd με τους chipset drivers της μητρικής? Αλλιώς μηπως μπορείς να τους κατεβασεις απο το site του κατασκευαστή(siemens). Αρχικά όταν το είχες πρωτοαγοράσει είχες προβληματα με τη USB? An οχι μια επαναφορά συστήματος είναι μαλλον η λύση σου αφου κρατησεις backup όλα όσα χρειζεσαι σε μια εξωτερική συσκευή ή cdaki.
Silent Arrow Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2005 Δεν δοκιμαζεις να συνδεσεις το iPod σε κανεναν αλλον υπολογιστη να δεις τι ταχυτητα εχει? Ισως να ειναι το iPod αυτο που να δημιουργει το προβλημα κι ας λεει οτι ειναι USB 2.0..................
beastgr Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2005 Χμμ ίσως να παιξει ετσι. Αλλα δεν εχεις κάπου κάποιο cd με τους chipset drivers της μητρικής? Αλλιώς μηπως μπορείς να τους κατεβασεις απο το site του κατασκευαστή(siemens).Αρχικά όταν το είχες πρωτοαγοράσει είχες προβληματα με τη USB? An οχι μια επαναφορά συστήματος είναι μαλλον η λύση σου αφου κρατησεις backup όλα όσα χρειζεσαι σε μια εξωτερική συσκευή ή cdaki. Από όσο ξέρω όλοι οι laptop επειδή είναι fix συνοδεύονται από ένα cd me drivers για όλα τα part (mobosm, κάρτες γραφικών κτλ) Αυτά έχω βάλει εγώ. Στο site υποτίθεται θα ανανεώνουν τους drivers κατά καιρούς αλλά ως συνήθως τπτ... Δε σου δίνουν cd ξεχωριστά για κάθε ένα part. Οπότε τους drivers της μητρικής τους έχω βάλει από αυτό το cd. Δοκίμασα από το cd με τους drivers και απο το cd των windows να βρω τπτ καινούριες εκδόσεις αλλά τζίφος.... Όσο για να το τεστάρω το ipod σε άλλο υπολογιστή με usb 2.0 θα το κάνω μόλις βρω έναν, αλλά είμαι 99% σίγουρος πια ότι το πρόβλημα είναι sto hardware...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.