Προς το περιεχόμενο

Τι USB έχω;

beastgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν το έψαξα λίγο στο internet και είδα ότι για να καταλάβεις αν έχεις USB 2.0 πρέπει στο system του control panel να έχεις enhanced pci to usb host controller. Εγώ το έχω αυτό που λέει. Συγκεκριμένα το δικό μου είναι:

Sis PCI to USB Enhanced Host Controller.

Όμως, δεν βλέπω πουθενά εκεί μέσα να γράφει τίποτα για USB 2. Τελικά έχω ή όχι;;

Επειδή δε ξέρω καθόλου τι ταχύτητες πιάνει η USB 2 αναφέρω ενδεικτικά ότι για να γεμίσω το iPOD (4 GB) μέσω USB από το laptop μου κάνει γύρω στα 45 λεπτά (από όσο θυμάμαι)

Δημοσ.

όχι τι παλιό.laptop είναι και τον πήρα το καλοκαίρι που μας πέρασε. το συνοδευτικό cd με τους drivers το έχω ήδη εγκατεστημένο. sto site της fujutsou δεν έχει και τπτ καινούριο όσον αφορά τους Drivers οπότε είμαι κομπλέ από αυτό...

θα κατεβάσω αυτό που μου είπες migel και βλέπουμε...

Δημοσ.

Αν ειναι ενος χρονου ο υπολογιστης κατα πασα πιθανοτητα θα εχει usb 2...στα desktop χρειαζεται αρκετες φορες να τις ενεργοποιησεις μεσω bios...επισης χρειαζεται το Service Pack 1 των Windows..

Ενδεικτικα οι ταχυτητες μεταφορας δεδομενων ειναι περιπου 1gb/min

Δημοσ.

τιιιιι; Ένα GB/min ??????καλά με τίποτα δεέχω πιάσει τέτοια ταχύτητα κάτι παίζει.Ξέρεις τι ρυθμίσεις πρέπει να πειράξω στο bios?? usb 2.0 σίγουρα έχω γιατί βλέπω στο control panel -system έναν USB enhancedcontroller. To service pack 2 έχω οπότε είμαι καλυμμένος απο αυτό...

Δημοσ.

κατέβασα το usb info αλλά ενώ όλως παραδόξως στη σελίδα λέει ότι είναι trial version δε μου δουλεύει και ζητάει validation....

Δημοσ.

Epeidh to 1gb/min itan empeiriko fovithika min eipa vlakeia...

Esteila loipon apo ton usb2 forito skliro mou ena arxeio 560mb se 21 deuterolepta...

Oi rithmiseis den einai pantou oi idies alla se genikes grammes kapou anaferetai stis usb kai exei taxitites tou style very fast, high speed, very high speed...dialegeis to very high speed nomizo(i opoio sou kanei pio grigoro)

Δημοσ.

μπαααα...μπήκα bios αλλά δεν είχε τίποτα αναφορικά με usb. γενικά δηλ πρόσεξα ότι το bios είναι πολύ "λιτό".δεν έχει πολλές επιλογές...

Και τσατίζομαι γιατί έχω usb 2 και δεν μπορώ να την ενεργοποιήσω...έχω φάει όλο το Internet...

Δημοσ.
μπαααα...μπήκα bios αλλά δεν είχε τίποτα αναφορικά με usb. γενικά δηλ πρόσεξα ότι το bios είναι πολύ "λιτό".δεν έχει πολλές επιλογές...

Και τσατίζομαι γιατί έχω usb 2 και δεν μπορώ να την ενεργοποιήσω...έχω φάει όλο το Internet...

Καλησπέρα .

Έχεις pm.

Δημοσ.
re apidia ki emena mia apo ta idia' date='pws tha mathw an exw usb 2.0???

to programataki parapanw den leitourgei,gia na perasw ena arxeio 940mb mporei na parei kai mish wra :([/quote']

Έχεις pm .........

Δημοσ.

Φιλαράκο το αν θα μάθεις αν έχεις usb 2.0 είναι εύκολο :) Το θέμα είναι τί κάνεις όταν έχεις αλλά δε λειτουργεί... Πήγαινε στο control panel, system, hardware, device manager, universal serial bus controllers. Εκεί αν έχεις κάτι που λέει Enhanced host controller τότε έχεις σίγουρα usb 2.0. H λέξη κλειδί είναι το enhanced. Αν δεις αυτλη τη λέξη εκεί τότε έχεις σίγουρα, αν όχι....

Ρίξε και μια ματιά σε αυτό το site:

http://www.usbman.com/index.htm

Έχει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα.

Τελικά έχει κανείς καμιά άλλη ιδέα για το πως να ενεργοποιήσω την καταραμένη usb 2.0??? Είναι απίστευτο αλλά δε έχω καταφέρει να κάνω τίποτα...

Δημοσ.

Ok λοιπόν αναφέρω τα αποτελέσματα από το test που έκανα με το usbinfo (thanx migel!)

Έστειλα 100ΜΒ και ο χρόνος αποστολής ήταν 3:36 λεπτά.

Στο writing έπιασε μέγιστη ταχύτητα 0.63ΜΒyte/sec και average 0.469

Στο reading μέγιστη 7.128 και average 0.593

Κοινώς είναι επιεικώς Α-Π-Α-Ρ-Α-Δ-Ε-Κ-Τ-Α τα αποτελέσματα. Εννοείται ότι έχω usb 2.0. Άλλωστε το γράφει και το usb info με ωραία κόκκινα γράμματα.

Έλεος. Έχω διαβάσει κάπου ότι το συγκεκριμένο μοντέλο της κατασκευάστριας εταιρίας έχει τέτοια προβλήματα (SiS 7100), το οποίο τυνγχάνει να έχω και εγώ... Και όμως κανένα patch, καμιά διόρθωση... Ούτε από τη fujitsu-siemens ούτε από την εταιρία. Μπράβο!! Συνεχίστε έτσι...

Πραγματικά αν το ηξερα από την αρχή δε θα έπαιρνα αυτό το laptop.

Αρκεί να σκεφτείτε πόση ώρα θα κάνει για να φουλάρω ένα σκληρό 300GB....

Δημοσ.

paides kai egw exw to idio probl.Sto device manager mou deixnei mia xara oti exw Enhanced host controller USB 2.0 parakalw alla pote mou den exw piasei taxytita usb 2...

Mono pou egw exw desktop kai oxi laptop.Exw koitaksei sto site tis MSI (mobo MSI pou den thimamai twra to akrives modelo..kapou edw to exw to manual...grrrr)

kamia idea?ektos apo bios pou tha koitaksw molis teleiwsw edw ti doulitsa mou....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...