Προς το περιεχόμενο

ID3v1 ή ID3v2 Tag;

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ena simantiko meionektima tou v1 einai oti exei periorismo sto mikos twn stoixewn tou, enw to v2 den exei. Opote kalutera xrisimopoiise v2, pou entometaksu einai to standard kai to upostirizoun oi perissoteroi players

Δημοσ.

Όμως, πάρα πολλά mp3 players (φορητά ή αυτοκινήτου) δεν υποστηρίζουν ID3v2 αλλά μόνο ID3v1.

Η λύση, για μένα, είναι απλή(*), χρησιμοποιώ και τα δυο :)

Έτσι, όσα προγράμματα ή συσκευές υποστηρίζουν και τα δυο, δίνουν προτεραιότητα στο ID3v2 και εμφανίζουν τα δεδομένα αυτού. Τα υπόλοιπα, δείχνουν το ID3v1.

Μάλιστα, στο ID3v1 βάζω ΜΟΝΟ τον τίτλο του τραγουδιού και τον καλλιτέχνη έτσι ώστε να μην μου δείχνει περιττές πληροφορίες στην οθόνη του mp3 του αυτοκινήτου μου (σκρολάρουν όλα τα στοιχεία του ID3 στην οθόνη και στο αυτοκίνητο θέλω με μια ματιά να βλέπω τον τίτλο, όχι να περιμένω μισή ώρα να εμφανιστούν όλα τα στοιχεία του ID3 μέχρι να τον δω). :)

Για τον ίδιο λόγο (συμβατότητα με όλες τις συσκευές) στα ελληνικά τραγούδια βάζω στο ID3v1 τα στοιχεία με GREEKLISH. Έτσι, στο PC φαίνονται τα στοιχεία σε κανονικά ελληνικά (διαβάζει το ID3v2) ενώ στο αυτοκίνητο (που δεν υποστηρίζει ελληνικά) σε GREEKLISH από το ID3v1.

(*) Απλή σαν ιδέα, χρονοβόρα σε υλοποίηση, ειδικά αν έχεις ήδη πολλά mp3. Γι' αυτό και χρησιμοποιώ το Tag & Rename

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...