Προς το περιεχόμενο

2o DVDRW

S2Katana

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπερα.Εχω τα εξης drives:Ενα DVDRW Nec3520(secondary master) μαζι με ενα Sony CDRW(secondary slave) και ενα DVDrom Teac(Primary Slave) με HD WD 120GB(Primary Master).Το θεμα ειναι οτι σκεφτομουνα να παρω ενα δευτερο DVDRW για να κανω παραλληλη αντιγραφη και στα 2 DVDRW απο image στο σκληρο.

1.Αυτο γινεται με το Νero?

2.Tι να διωξω απο drives?(μαλλον το cdr...)

3.Πως να τα συνδεσω?Να βαλω ας πουμε τα 2 DVDRW μαζι?

4.Προτεινετε μου ενα καλο 16αρι Dual Layer DVDRW, κατα προτιμηση σε μαυρο!

Ευχαριστω για το χρονο σας.

Δημοσ.

Βάλε το NEC 3520 μαζί με το καινούργιο NEC 4550 (ναι, αυτό θα πάρεις!) στο secondary IDE και άσε το σκληρό μαστερ με το TEAC στο Primary IDE.

Ναι, το Nero υποστηρίζει ταυτόγχρονη εγγραφή σε πολλαπλά recorders.

Δημοσ.
Βάλε το NEC 3520 μαζί με το καινούργιο NEC 4550 (ναι' date=' αυτό θα πάρεις!) στο secondary IDE και άσε το σκληρό μαστερ με το TEAC στο Primary IDE.

Ναι, το Nero υποστηρίζει ταυτόγχρονη εγγραφή σε πολλαπλά recorders.[/quote']

Σωστά, γνώμη μου είναι να είναι και τα 2 μαζί ωστε το κανάλι του δίσκου να "στέλνει" μόνο data,και το κανάλι των DVDR να γράφει..

Το ξέρεις ότι με το να έχεις συνδεδεμένο ενα οποιοδήποτε optical drive στο ιδιο καναλι με τον δίσκο, τον κάνεις να σέρνεται έτσι? Ουσιαστικά αντι για ΑΤΑ 100 ή 133 αν ειναι ultra ata) τον κανεις να πηγαινει με 66 όπως είναι η ταχυτητα του DVD...

Δημοσ.

Αντε ρε?Εγω εχω στο ιδιο καναλι το σκληρο μου με ενα DVDrom!!!Eισαι σιγουρος?Και κατι αλλο.Αν γραφουν και τα δυο DVDRW παραλληλα απο image στο σκληρο θα γινεται αυτο σε 16x η για καποιο λογο θα πρεπει να μειωθει η ταχυτητα????

Δημοσ.

Χωρίς να το έχω δοκιμάσει, λογικά θα γράφει στην ταχύτητα του πιο αργού. Αλλά απο τα μοντέλα που έχεις έτσι κι αλλιώς στα 8Χ θα γράφεις μιας και δεν νομίζω να έχεις δισκάκια 16Χ.

Αυτο που λέει ο Polaki είνια σχετικό. Η ύπαρξη απλά του DVD στο ίδιο κανάλι με τον δίσκο δεν σημαίνει οτι ο δίσκος θα παίζει στην ίδια ΑΤΑ ταχύτητα. Αυτό μπορείτε να το δείτε και απο το Device Manager των Windows. Απλά, όταν θα κάνεις πχ copy απο το DVD στο σκληρό, εκεί θα έχει μειωμένη απόδοση σε σχέση αν το DVD ήταν σε άλλο IDE. Αλλά μην νομίζεις καμία δραματική διαφορά.

Δημοσ.

Παντως κατα περιεργο τροπο κατι TDK8x που εχω εχοντας επιλεξει full speed ανεφερε το Νero οτι τα ψηνει σε 16x και μαλιστα η ολη διαδικασια εγγραφης full dvd κρατησε 8-10 λεπτα περιπου.Απο το device manager που το βλεπουμε?Thanks

Δημοσ.

Είναι σωστές οι ταχύτητες.

Πολλά καλά δισκάκια ενώ είναι 8χ θα στα γράφει χαλαρά σε 16χ. Απλά δεν είναι και πολλές οι διαφορές.

Δημοσ.

To δικό μου (Nec 3540) με δισκάκια Traxdata κάνει σε 8χ περιπου 9 λεπτά ενώ σε 16χ (δισκάκια Tayo Yaden) κάνει 7-8 λεπτά. Δεν είναι τρελή διαφορά.

Δημοσ.

Και μένα το Nec 2510A κάνει περίπου 9 λεπτά. Εξάλλου οι ταχύτητες εγγραφής είναι σχετικές. Πχ σε μένα έχω παρατηρήσει οτι:

Μέχρι το 21% γράφει σε 4Χ.

Μετά και μέχρι το 50% γράφει σε 6Χ

Και απο το 51% μέχρι το τέλος γράφει σε 8.1Χ(!)

Το ίδιο ισχύει για όλα τα recorder. Δηλαδή η max ταχύτητα λειτουργεί μετά το 50% συνήθως ή προς το τέλος. Είχα διαβάσει σχετικό άρθρο στο Hitech που το ανέλυσε.

Δημοσ.

παίδες προσοχή με το γράψιμο 16x σε 8x δισκάκια. Μπορεί το Nero να σου δίνει την επιλογή και να ολοκληρώνει την εγγραφή επιτυχώς αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχει γίνει σωστά. Προσωπικά έγραφα tayo yuden 8x σε 16x και ενώ μπορεί να δούλευαν κάποια αρχεία κανονικά, κάποια άλλα δεν διαβάζονταν. be prudent λοιπόν και κάψτε σε 8x εφόσον δεν έχει και τόσο σημαντική διαφορά στους χρόνους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...