alkisg Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 Πάντως για τόσα αρχεία θα έπρεπε να έχεις φτιάξεις NTFS file system με 1024 byte cluster. Και οικονομία χώρου θα έκανες και πολύ πιο γρήγορα θα πήγαινε το σύστημα. Αν θες δοκίμασέ το, κάνε ένα partition (π.χ. με partition magic) και κάν' το mount από την διαχείριση δίσκων στον φάκελο που έχεις τα αρχεία.
pappoulis Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 και εσυ παθων του proline ε? χιλιες φορες ο Casio Παθών του Synthex, MRS και ενός του Πουλιάδη (που δεν θυμάμαι καν το όνομά του). Κάποτε τους έστηνα (είχα και πιστοποίηση από το Υπουργείο), τώρα πια όμως ασχολούμαι "απ'έξω" ως μηχανογράφος. Το ενδιαφέρον μου δηλαδή ειναι από την "άλλη μεριά".
pappoulis Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Πάντως για τόσα αρχεία θα έπρεπε να έχεις φτιάξεις NTFS file system με 1024 byte cluster. Και οικονομία χώρου θα έκανες και πολύ πιο γρήγορα θα πήγαινε το σύστημα. Αν θες δοκίμασέ το' date=' κάνε ένα partition (π.χ. με partition magic) και κάν' το mount από την διαχείριση δίσκων στον φάκελο που έχεις τα αρχεία.[/quote'] Προσωπική μου άποψη είναι ότι το μηχάνημα με τον φορολογικό μηχανισμό δεν είναι το κατάλληλο για δοκιμές! :razz: Άσε που δεν τα εμπιστεύομαι τέτοια προγράμματα. Άλλο το να κάνω μια βλακεία στον δικό μου υπολογιστή κι άλλο να τρέχω στα καλά καθούμενα... Ας λένε ότι είναι ασφαλή κτλ..., όταν μου σκάσει ο server θα έρθουν να μου τον φτιάξουν;; ;-)
teohaz Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Μπα' date=' επειδή δουλεύω στην εταιρία, δεν τα τσέπωσε κανένας, και ακριβώς γι'αυτόν τον λόγο τουλάχιστον έχουμε αυτό το αρπακόλα backup σε κεντρικό pc ώστε να μην χτυπιώμαστε μετά αν πχ. καεί κανένας δίσκος σε κατάστημα... Ότι και να λες εσύ, αν το αφεντικό δεν σου εγκρίνει το κόστος για backup σε βάση ή όπου να'ναι, τα χέρια σου είναι δεμένα! [/quote'] etsi einai panta esu mporeis na thes na exeis kapoio kalo sthmeno back up kai na se to kovei o proipologismos tou boss...
dpolal Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 Υπάρχει βέβαια και η βασικότατη διαφορά των φορολογικών μηχανισμών με τις ταμειακές μηχανές' date=' ότι όπως σωστά προαναφέρθηκε από τους ΦΗΜ μπορούμε να αντλήσουμε πίσω τα "Ζ" ακριβώς γιατί έχει εσωτερική μνήμη (η οποία αλλάζεται κάθε 5 χρόνια), σε αντίθεση με τις ταμειακές μηχανές που δεν έχουν εσωτερική μνήμη καθώς επίσης και δυνατότητα επανεκτύπωσης ή ακύρωσης της απόδειξης.[/quote'] ΛΑΘΟΣ αγαπητέ... ΟΛΕΣ οι ταμειακές έχουν εσωτερική μνήμη όπου κρατάνε τις πωλήσεις ανά ημέρα και ανά κατηγορία ΦΠΑ και φυσικά όλα τα 'Ζ' ... Βασικά η μνήμη είναι αναπόσπαστο κομμάτι του φορολογικού εκτυπωτή, έχει μια χωρητικότητα που αρκεί για περίπου 8-12 χρόνια ανάλογα με την υλοποίηση και τον κατασκευαστή και είναι απαραβίαστη (εμβαπτισμένη σε κερί) Ο φορολογικός εκτυπωτής δεν αποθηκεύει τις αποδείξεις χωριστά βέβαια αλλά κρατάει τα σύνολα των ημερήσιων πωλήσεων χωρισμένα ανά κατηγορία ΦΠΑ. Όλα τα παραπάνω στοιχεία μπορούν να επανεκτυπωθούν.
pappoulis Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 ΛΑΘΟΣ αγαπητέ...ΟΛΕΣ οι ταμειακές έχουν εσωτερική μνήμη όπου κρατάνε τις πωλήσεις ανά ημέρα και ανά κατηγορία ΦΠΑ και φυσικά όλα τα 'Ζ' ... Ίσως δεν το διατύπωσα σωστά. Εννοούσα ότι ο χρήστης δεν έχει τη δυνατότητα επανεκτύπωσης από την ταμειακή μηχανή' date=' σε αντίθεση με τον φορολογικό μηχανισμό. Βασικά η μνήμη είναι αναπόσπαστο κομμάτι του φορολογικού εκτυπωτή, έχει μια χωρητικότητα που αρκεί για περίπου 8-12 χρόνια ανάλογα με την υλοποίηση και τον κατασκευαστή και είναι απαραβίαστη (εμβαπτισμένη σε κερί) Σε ρυτίνη συγκεκριμένα. Ο φορολογικός εκτυπωτής δεν αποθηκεύει τις αποδείξεις χωριστά βέβαια αλλά κρατάει τα σύνολα των ημερήσιων πωλήσεων χωρισμένα ανά κατηγορία ΦΠΑ. Συμφωνώ! Όλα τα παραπάνω στοιχεία μπορούν να επανεκτυπωθούν. Έχω απαντήσει παραπάνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.