Προς το περιεχόμενο

Πως σβήνω 1,000,000 txt αρχεία?

polaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα πρεπει να ελεξεις και στα μηχανηματα στα καταστηματα οτι το ενναλακτικο μεσο ( λογικα ο server σου ) δεν ειναι τσεκαρισμενο, διοτι αφου τα σβησεις με το που ανοιξει παλι το προγραμμα διαχειρησης του φορολογικου μηχανισμου θα στα ξαναβαλει στον server σου.

Και βεβαια αυτα που ειπε ο pappoulis ειναι σοβαρα και θα πρεπει να τα λαβεις υποψη σου και καλο θα ηταν να μιλησεις με τον λογιστη να σου πει ακριβως τι παιζει νομικα

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

:arrow: Thm@

Δεν είναι απαραίτητο αυτό (νομίζω) γιατί το εναλλακτικό μέσο είναι για δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας. Συνήθως οι περιορισμοί που σου ορίζει αυτό έχουν να κάνουν με το αν είναι δικτυακός τόπος και δεν το "βλέπει" κατά την ενεργοποίηση του software του φορολογικού μηχανισμού (αν δεν έχει πρόσβαση στην εναλλακτική τοποθεσία δεν ανοίγει και η εφαρμογή).

Ως επί το πλείστον, αν τα σβήσεις από την κύρια τοποθεσία δεν τα επαναφέρει (αυτό τουλάχιστον κάνω εγώ εδώ), οπότε αφού θα δεις ότι όλα βαίνουν καλώς τα σβήνεις και από την εναλλακτική (αφού ούτως ή άλλως έχεις ήδη πάρει backup).

Αυτό βέβαια εξαρτάται κι από τον τύπο της εφαρμογής του φορολογικού μηχανισμού (τύπου Α ή Β) και από την εφαρμογή αυτή καθεαυτή.

:arrow: alex_mouratidis

Σύμφωνοι, αλλά και πάλι θα πάρει κάποιο χρόνο δεδομένου του αριθμού των αρχείων.

Ρίξτε και μια ματιά παρακάτω:

http://www.microsoft.com/resources/documentation/Windows/XP/all/reskit/en-us/Default.asp?url=/resources/documentation/Windows/XP/all/reskit/en-us/prkc_fil_tdrn.asp

http://www.windowsitpro.com/Articles/Index.cfm?ArticleID=27253&DisplayTab=Article

Δημοσ.
Να σε ρωτήσω παλικάρι μου;;; Αυτά που προσπαθείς να σβήσεις' date=' το ξέρεις ότι αποτελούν φορολογικά στοιχεία και είναι η θεώρηση των τιμολογίων/αποδείξεων που κόβεις και οφείλεις να τα κρατάς για 5 χρόνια;

Αν τα σβήσεις θα πάθεις ότι θα πάθαινες στα προηγούμενα χρόνια αν έχανες τα στελέχη των τιμολογίων σου. Ξέρεις τι πάθαινες; [b']Έκλεινες την επιχείρηση!![/b]

Υποθέτοντας λοιπόν ότι τα ΞΕΡΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ και έχεις ήδη πάρει BACKUP αυτών των αρχείων για εκείνη την εγκάρδια ημέρα που θα έρθει ο εφοριακός να σε ελέγξει, μπορείς να κάνεις το εξής:

Δεδομένου ότι το λειτουργικό διαχειρίζεται με δυσκολία καταλόγους που ξεπερνούν κάποιον συγκεκριμένο αριθμό αρχείων (655.000 και κάτι ψιλά συγκεκριμένα), ανεξαρτήτως μεγέθους, το μόνο που χρειάζεσαι είναι υπομονή. Θα πατήσεις το Shift-Del πάνω από τον φάκελό και θα περιμένεις όσο χρειαστεί μέχρι να διαβάσει το λειτουργικό τον φάκελο και να τον σβήσει. Μην κάνεις το λάθος να το στείλεις στον κάδο γιατί θα ξαναπεριμένεις άλλο τόσο μέχρι να τα σβήσεις οριστικά.

Ωπα παιδιά, μην αγχώνεστε...:D

Το pc αυτό ειναι ο server, ολα τα μαγαζιά συνδέονται εδώ, και στέλνουν τα πάντα. 1 φορα σε κάτι μηνες, παίρνουμε backup δικτυακά σε άλλο pc, απτο οποιο μετά τα γράφουμε σε DVDR (πρώτα ZIP, γιατι δεν μπορεί να τα γράψει αλλιώς).

Αυτο το pc ομως τώρα θα δωθει αλλού και έτσι πρέπει να σβηστούν τα αρχεία αυτά. Στην οποιαδήποτε περίπτωση όμως, αυτα τα αρχειάκια κρατιούνται στο τοπικό pc του καταστηματος οπότε δεν υπάρχει λογιστικό/νομικό πρόβλημα.

Την οποιαδήποτε στιγμή δηλαδή υπάρχουν σε ολα τα καταστήματα ξεχωριστά, και στον server όλα μαζι......

Εγω ήθελα να σβήσω τα ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ. :)

Παντως το κόλπο με το Shift & Del ήταν ετσι κ αλλιως αυτό που έκανα.. Ο υπολογισμός πρέπει να πήρε γύρω στις 7 ωρίτσες..... Καλο??? Η διαγραφή όπως σας είπα, ακόμα περιμένω! :D

Δημοσ.

Καλησπέρα....

λοιπόν, θα συμφωνήσω κι εγώ με τον pappoulis είναι πολύ σωστά αυτά που σου λέει και έχουν βάση!

Αυτό που πιθανώς δεν ξέρεις είναι ότι ο φορολογικός μηχανισμός, κρατάει 3ων ειδών αρχεία...τα εξής:

α) *_a.txt

β) *_b.txt

γ) *_c.txt

τα αρχεία α και β τα δημιουργεί κάθε φορά που ο πελάτης σου κόβει μια απόδειξη ή τιμολόγιο που πέρνει ψηφιακή υπογραφή, το 3ο όμως αρχείο, το "φτιάχνει" κάθε φορά που ο φορολογικός σου μηχανισμός (ΦΗΜ) παίρνει "Ζ", το οποίο συνήθως γίνεται στο κλείσιμο της ημέρας και περιέχει κάποιες συγκεντωτικές πληροφορίες σχετικά με την κίνηση των αποδείξεων που έχεις κόψει μετά το τελευταίο σου "Ζ".

Τα αρχεία α και β ΔΕΝμπορείς να τα ξαναδημιουργήσεις!!! Γι'αυτό είναι πάντα χρήσιμο να παίρνεις κάποιο backup αυτών των αρχείων, σε αντίθεση με τα αρχεία γ, τα οποία σε περίπτωση που σβηστούν τα πάτντα απο τον φάκελο της εφαρμογής του ΦΗΜ σου, ακόμα και τα αρχεία γ, τα οποία περιέχουν της ψηφιακές υπογραφές των "Ζ", τα ξαναδημιουργεί ο ΦΗΜ σου αντλώντας πληροφορίες απο την μνήμη του.

Αν συμβαίνει το παραπάνω, όσο και αν διαγράφεις αρχεία *_c.txt ο ΦΗΜ θα τα ξαναδημιουργεί, με αποτέλεσμα πάντα να υπάρχουν τα *.txt αρχεία σου...

Τώρα, μπορείς να διαγράψεις μαζικά αρχεία απο τον σκληρό σου δίσκο χρησιμοποιώντας την εντολή deltree "το όνομα του φακέλου που θέλεις να διαγράχεις".

Δεν νομίζω πως παίζει σε winXp....

Ελπίζω να βοήθησα....

Δημοσ.
:arrow: Thm@

Δεν είναι απαραίτητο αυτό (νομίζω) γιατί το εναλλακτικό μέσο είναι για δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας. Συνήθως οι περιορισμοί που σου ορίζει αυτό έχουν να κάνουν με το αν είναι δικτυακός τόπος και δεν το "βλέπει" κατά την ενεργοποίηση του software του φορολογικού μηχανισμού (αν δεν έχει πρόσβαση στην εναλλακτική τοποθεσία δεν ανοίγει και η εφαρμογή).

Ως επί το πλείστον' date=' αν τα σβήσεις από την κύρια τοποθεσία δεν τα επαναφέρει (αυτό τουλάχιστον κάνω εγώ εδώ), οπότε αφού θα δεις ότι όλα βαίνουν καλώς τα σβήνεις και από την εναλλακτική (αφού ούτως ή άλλως έχεις ήδη πάρει backup).

Αυτό βέβαια εξαρτάται κι από τον τύπο της εφαρμογής του φορολογικού μηχανισμού (τύπου Α ή Β) και από την εφαρμογή αυτή καθεαυτή.

[/quote']

σαφεστατα φιλτατε!! ;)

Δημοσ.
Καλησπέρα....

λοιπόν' date=' θα συμφωνήσω κι εγώ με τον [b']pappoulis[/b] είναι πολύ σωστά αυτά που σου λέει και έχουν βάση!

Αυτό που πιθανώς δεν ξέρεις είναι ότι ο φορολογικός μηχανισμός, κρατάει 3ων ειδών αρχεία...τα εξής:

α) *_a.txt

β) *_b.txt

γ) *_c.txt

τα αρχεία α και β τα δημιουργεί κάθε φορά που ο πελάτης σου κόβει μια απόδειξη ή τιμολόγιο που πέρνει ψηφιακή υπογραφή, το 3ο όμως αρχείο, το "φτιάχνει" κάθε φορά που ο φορολογικός σου μηχανισμός (ΦΗΜ) παίρνει "Ζ", το οποίο συνήθως γίνεται στο κλείσιμο της ημέρας και περιέχει κάποιες συγκεντωτικές πληροφορίες σχετικά με την κίνηση των αποδείξεων που έχεις κόψει μετά το τελευταίο σου "Ζ".

Τα αρχεία α και β ΔΕΝμπορείς να τα ξαναδημιουργήσεις!!! Γι'αυτό είναι πάντα χρήσιμο να παίρνεις κάποιο backup αυτών των αρχείων, σε αντίθεση με τα αρχεία γ, τα οποία σε περίπτωση που σβηστούν τα πάτντα απο τον φάκελο της εφαρμογής του ΦΗΜ σου, ακόμα και τα αρχεία γ, τα οποία περιέχουν της ψηφιακές υπογραφές των "Ζ", τα ξαναδημιουργεί ο ΦΗΜ σου αντλώντας πληροφορίες απο την μνήμη του.

Αν συμβαίνει το παραπάνω, όσο και αν διαγράφεις αρχεία *_c.txt ο ΦΗΜ θα τα ξαναδημιουργεί, με αποτέλεσμα πάντα να υπάρχουν τα *.txt αρχεία σου...

Τώρα, μπορείς να διαγράψεις μαζικά αρχεία απο τον σκληρό σου δίσκο χρησιμοποιώντας την εντολή deltree "το όνομα του φακέλου που θέλεις να διαγράχεις".

Δεν νομίζω πως παίζει σε winXp....

Ελπίζω να βοήθησα....

Σωστά! Τα _a.txt & _b.txt αρχεία είναι αντίστοιχα, το παραστατικό και η υπογραφή (θεώρηση) αυτού. Σαν να λεμε το στέλεχος. Το _c.txt είναι το αντίστοιχο του γνωστού "Ζ" των ταμειακών μηχανών. (κλείσιμο ημέρας)

Υπάρχει βέβαια και η βασικότατη διαφορά των φορολογικών μηχανισμών με τις ταμειακές μηχανές, ότι όπως σωστά προαναφέρθηκε από τους ΦΗΜ μπορούμε να αντλήσουμε πίσω τα "Ζ" ακριβώς γιατί έχει εσωτερική μνήμη (η οποία αλλάζεται κάθε 5 χρόνια), σε αντίθεση με τις ταμειακές μηχανές που δεν έχουν εσωτερική μνήμη καθώς επίσης και δυνατότητα επανεκτύπωσης ή ακύρωσης της απόδειξης.

Δημοσ.

Ok, αναλύσαμε το θεμα του φορολογικού, ενδιαφέροντα όλα αυτά...

Απλα επειδή το αναφέρουν κ αλλοι, παιδιά τα εχω κρατήσει backup, ΚΑΙ στα τοπικα pc (καταστηματα), ΚΑΙ στον server, ΚΑΙ σε DVDR (αφού πρώτα τα εβαλα σε ενα .rar).

Προσπαθούσα απλά να τα σβήσω απτο μηχάνιμα το οποιό είχε "αναλάβει" να τα συμπιέσει και να τα γράψει σε DVD. :)

Λίγες ώρες ακόμα και σβήνονται, υπομονή!! :D

Δημοσ.
Μμμ... Replace τον φάκελο (με τα αρχεία) με έναν άλλον άδειο, δοκίμασες να κάνεις; :mrgreen: :P

Μόλις δοκίμασα, δεν ξέρω αν κατάλαβα ακριβώς πάντως όταν πάς να κάνεις το replace του γεμάτου με τον άδειο σε ρωτάει αν θέλεις να αντικαταστήσει τα υπάρχοντα αρχεία, πατάς yes to all και επειδή δεν βρίσκει ίδια αρχεία (αφού είναι άδειος) τα αφήνει ανέπαφα (τα αρχεία του γεμάτου που θέλεις να σβήσεις), οπότε δεν κάνεις τίποτα έτσι...Καλά τα λέω?

Δημοσ.
Μόλις δοκίμασα, δεν ξέρω κατάλαβα ακριβώς πάντως όταν πάς να κάνεις το replace του γεμάτου με τον άδειο σε ρωτάει αν θέλεις να αντικαταστήσει τα υπάρχοντα αρχεία, πατάς yes to all και επειδή δεν βρίσκει ίδια αρχεία (αφού είναι άδειος) τα αφήνει ανέπαφα, οπότε δεν κάνεις τίποτα έτσι...

Ftoo! Κρίμα... :(

Δεν το είχα δοκιμάσει με φάκελο ποτέ...

Με αρχείο που δεν μπορούσα να σβήσω όμως είχε πιάσει μια χαρά! :mrgreen: :D

Δημοσ.
Λοιπον... εχω εναν διάολο εδώ με γύρω στο 1εκ. text αρχεία σχεδόν μηδενικού μεγέθους
και δε μου λες, πως δημιουργηθηκαν ολα αυτα τα αρχεια;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...