Μέλας Κύων Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2005 παιδια λίγη βοήθεια.. είμαι νέος στη C++ και χρησιμοποιώ το DevC++ για κονσόλα dos. Ομως όταν μεταγλωτίζω τα προγραμματακια που δημιουργώ στο εκτελέσιμο δεν αναγνωρίζει ελληνικούς χαρακτήρες. καταλαβαίνω ότι κάπου πρέπει να δηλώσω ελληνικά για dos . To extkb.com (βοηθητικό για ελληνικά) xρησιμοποιούσα και στη turbo pascal για dos ,δηλωνοντας το στο config.nt (έχω ΧΡ). Εδω όμως δεν ξέρω σε τι επιλογές να απευθυνθώ. Ξέρει κάποιος?
alkisg Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2005 Βάλε πρώτη γραμμή του προγράμματός σου system("chcp 1253") ώστε η κωδικοσελίδα του DOS να γίνει ίδια με τα windows και να φαίνονται τα ελληνικά.
Μέλας Κύων Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2005 Βάλε πρώτη γραμμή του προγράμματός σου system("chcp 1253") ώστε η κωδικοσελίδα του DOS να γίνει ίδια με τα windows και να φαίνονται τα ελληνικά. Αlkisg ,το δοκίμασα όπως μου είπες σε διαφορες θέσεις-γραμμές μέσα στον κώδικα αλλά δεν βγάζει ελληνικα το πρόγραμμα . Ναι μεν μπορώ μέσα από το εκτελέσιμο να καταχωρώ ελληνικά εν τουτοις τα αποτελέσματα του προγράμματος στα ελληνικά (εφοσον έχω μέσα στον κώδικα ελληνικούς χαρακτήρες) βγαίνουν σε ορνιθοσκαλίσματα. Η ANSI 1253 είναι όντος για ελληνικά . μήπως κάτι δε κάνω σωστά? :? μπορείς να μου πεις λεπτομέρειες?
alkisg Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2005 Άνοιξε ένα από τα προγράμματα (.c) που φτιάχνεις με το Notepad. Φαίνονται τα ελληνικά;
Μέλας Κύων Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2005 Άνοιξε ένα από τα προγράμματα (.c) που φτιάχνεις με το Notepad. Φαίνονται τα ελληνικά; τα ελληνικά φαίνονται στα txt αρχεία τα οποία τα ορίζω ως .cpp (αρχεία πηγαίου κώδικα). Tελικά εμφανίζονται ελληνικοί χαρακτήρες και σε εκτελέσιμα αρχεία που δημιουργώ αλλά ... μόνο όταν επιλέγω γραμματοσειρά Lucida console στο εκτελέσιμο (και οχι raster) και μόνο όταν όταν ορίζω "παράθυρο" αντί "πλήρης οθόνη" (όλα τα παραπάνω πάντα καθορίζοντας τα από ιδιοτητες δημιουργημένου .exe αρχείου). σε πλήρη οθόνη μπορεί να βγάλει ελληνικά? Ασε που που βγάζει πρώτη μούρη (γραμμή) :"ενεργός κωδικοσελίδα 1253". Αυτό πάλι πως μπορώ να το καθαρίζω απ΄οτην οθόνη... ..σε επριξα έτσι? :neutral:
alkisg Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2005 Άμα δεν τα βγάζει σε full screen έχεις κάποιο πρόβλημα ρυθμίσεων στα windows. Από λογαριασμό με δικαιώματα admininstrator τρέξε λίγο έναρξη->εκτέλεση->intl.cpl->advanced και βεβαιώσου ότι λέει Greek. Για να μην φαίνεται το «ενεργός κωδικοσελίδα 1253» γράφεις system("chcp 1253 > nul");
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.