Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για βιβλία C/C++

sugoruyo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παλικάρια. Ελπίζω να μην δημιουργώ κάποιο topic παρόμοιο με 1000 άλλα, όμως υπάρχει ένα πρόβλημα: τα C & C++ είναι κάτω των 3 γραμμάτων και δε μου τα πιάνει το search, οπότε....

Βασικά ψάχνω να βρω τπτ καλά βιβλία για εκμάθηση C & C++. Τη βασική σύνταξη των 2 γλωσσών την ξέρω. Με ενδιαφέρει κάτι που να εμβαθύνει στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Δηλαδή αυτό που ψάχνω ιδεατά θα είχε κάθε κομμάτι σε μορφή tutorial για αρχή και ύστερα θα προχωρούσε λίγο μεγαλύτερο βάθος ίσως σε στυλ reference.

Ξέρω ότι υπάρχει ολόκληρο topic με links σε tutorials αλλά προσωπικά προτιμώ το βιβλίο.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Δημοσ.

Σου προτείνω ανεπιφύλακτα το "C++ βήμα προς βήμα" του Herbert Schildt από εκδόσεις Γκιούρδα. Αναλυτικότατο με απλά παραδείγματα αλλά μόνο για κονσόλα DOS και όχι για γραφικό περιβάλλον Windows. Πάντως είναι μια πολύ καλή αρχή ....

Δημοσ.

Σε πρώτη φάση ενδιαφέρομαι για text-based προγράμματα και τις βιβλιοθήκες console graphics. Πάντως θα το ήθελα όσο πιο OS-independent γίνεται μιας και με ενδιαφέρει να δω και τι γίνεται στο linux & Mac OS X.

Όσον αφορά γραφικά περιβάλλοντα στα Windoze δε με νοιάζουν τα MFC ιδιαίτερα για τί αναγκάζεσαι να δουλέψεις όπως αρέσει στη M$ και δένεσαι στα Windoze.

Προτιμάω wxWindows που είναι και πολύ πιο portable.

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα ένα βιβλίο για C++ που θα το χεις σε όλη σου τη ζωή:

"The C++ Programming Language: Language Library and Design Tutorial από Bjarne Stroustrup" (το δημιουργό της C++).

Αρχίζει από τα πολύ απλά και μετά όσο πάει και εξειδικεύει.

Επίσης λυκλοφορεί και σε ελληνικά.

Για C:

Φυσικά "Τhe C Programming Language (2nd Edition) από Ritchie & Kernighan" (Πάλι οι δημιουργοί της C).

Αυτό όμως επειδή σε ρίχνει κατευθείαν στα βαθιά θα πρότεινα να ξεκινούσες με

Teach Yourself C (Teach Yourself) από Herbert Schildt

Και τα δύο κυκλοφορούν και στα ελληνικά

Δημοσ.

Μήπως όμως κυκλοφορούν στα αγγλικά πουθενά;

Τα έχω σταμπάρει και τα έχω πετύχει μόνο στα ελληνικά μέχρι στιγμής.

Εγώ τα προτιμάω στα αγγλικά. Δεν ξαναδιαβάζω μεταφρασμένο βιβλίο προγραμματισμού που να μου ξεριζώνατε τις τρίχες της μύτης.

Και κάτι άλλο: αν και προτιμάω να διαβάζω από χαρτί και να πληκτρολογώ τον κώδικα με το χέρι (γιατί προλαβαίνεις να τον σκεφτείς) το βιβλίο των Kernighan & Ritchie υπάρχει στο νετ απολύτως νόμιμα με τη μορφή tutorial σε multipage html για όσους διαβάζουν το topic και ενδιαφέρονται.

Δημοσ.
Μήπως όμως κυκλοφορούν στα αγγλικά πουθενά;

Τα έχω σταμπάρει και τα έχω πετύχει μόνο στα ελληνικά μέχρι στιγμής.

Εγώ τα προτιμάω στα αγγλικά. Δεν ξαναδιαβάζω μεταφρασμένο βιβλίο προγραμματισμού που να μου ξεριζώνατε τις τρίχες της μύτης.

Δεν ξέρω αν θα τα βρεις στα αγγλικά στα γνωστά βιβλιοπωλεία εδώ' date=' από site του εξωτερικού όμως μπορεί να πετύχεις και καλύτερες τιμές. Εγώ πάντως από amazon.com έχω πολύ καλές εμπειρίες. Και εννοείται ότι δεν παίζει εκτελωνισμός στα βιβλία.

Και κάτι άλλο: αν και προτιμάω να διαβάζω από χαρτί και να πληκτρολογώ τον κώδικα με το χέρι (γιατί προλαβαίνεις να τον σκεφτείς) το βιβλίο των Kernighan & Ritchie υπάρχει στο νετ απολύτως νόμιμα με τη μορφή tutorial σε multipage html για όσους διαβάζουν το topic και ενδιαφέρονται.

Αφού είναι εντελών νόμιμα αν θες δώσε και το link

Δημοσ.

Ευχαρίστως αλλά δυστυχώς το link το έχω χάσει όμως με λίγο ψάξιμο θα το βρω. Υπομονή.

Σήμερα πήγα στον Παπασωτηρίου στο The Mall και είδα ότι τα έχει στα αγγλικά.

[Τώρα αυτό γιατί το λέω; Για να τα πάρουν και να μου πουν ότι εξαντλήθηκαν;]

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...