giorgos th. Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2005 me Compaq presario 714ea kateutheian s-video se s-video kai kanena provlima..
21century Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2005 Αρα θα κανει και με ενα 9105 hp που εχω αλλα παιδια δεν το εχω δοκιμασει ακομα...
lefkas Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Giati re paidia?....xwris na exw empeiria panw sto thema, den eixa kanena provlima... DHLADH: a) kat arxin sto PC μου (karta grafikwn nVidia) epaikse me ti mia, alla mias k milame gia laptop to kleinw edw to thema LAPTOP: AMILO me karta grafikwn ATI 128 grafw ta bhmata 1) pairnw apo tin s-video to sima (me ena ftiniariko kalwdio, oxi tipota idiaitero) kai to paw stin TV. An einai palia i TV (opws emena) vazw ena SCART adaptora (metatropi s-video-scart). O adaptoras exei dio theseis ,nomizw i swsti einai ston IN. Ennoeitai o pio ftinos adaptoras (3-5 EURA). Aν η TV ειναι καινουρια, (όπως του αδερφού μου)εχει είσοδο composite, οποτε θες εναν s-video -> composite adaptora. Κάθε κάρτα γραφικών έχει πλεον εναν τέτοιο adaptora μεσα. Αν η TV ;exei S-video input δεν ξέρω, δεν μου έχει τύχει. ***SOS: Κάνεις restart στο PC me tin TV ανοιχτή*** Δεν χρειαζεται να χαμηλώσεις καμια αναλυση στο laptop. Η ΤV εχει στανταρ αναλυση (640*480 νομιζω) Απο δω κ περα δεν θυμαμαι ακριβως, παιζεις με το μενου. Η nVidia θυμαμαι ειχε "detect TV" επιλογη, που την βρήκε με τη μια. Νομιζω η ΑΤΙ ουτε αυτο δε χρειαστηκε. Αν χρειαστει να ρυθμισεις τιποτα για συστημα βαλε PAL/G, αν και δεν ειναι απολυτο.-δοκιμασε διαφορους συνδυασμους. Μετά μενουν κάτι ψιλά, οπως το να ρυθμισεις την εικονα της TV na ειναι κεντραρισμενη, ευκολο. To μονο προβλημα που αντιμετωπησα (ασχετο, αλλα σχετικο) με ποιοτητα ηταν οταν συνεδεσα το DVD player (πλακα) στην ΤV toy αδερφου μου, που ειχε μια μαυρη γραμμη στη μέση. Εκει άλλαξα το καλώδιο (απο scart se scart) , kai ολα πήγαν ελβετικό ρολόι.... Για οτι άλλο στη διαθεση σας!!
Axelfc Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 @lefkas To scart εχει ολα του τα pins η ειναι σπασμενα (βγαλμενα) μερικα? Εγω χρησιμοποιωντας την s-video απο το laptop και στη συνεχεια εναν ανταπτορα s-video to scart παιρνω εικονα στην tv (αφου ρυθμισω την εξοδο της Nvidia να βγαινει σε PAL) αλλα ειναι ασπρομαυρη. Υποψιαζομαι οτι φταιει ο αριθμος των pins του scart επειδη το scart που εχω για το playstation εχει καποια απο αυτα βγαλμενα. Δυστυχως δεν εχει εισοδο s-video, μονο RCA, οποτε δεν μπορω να το δοκιμασω. Μη χαλασω τζαμπα και το καινουργιο ανταπτορα εφοσον ειναι αλλου το προβλημα. Παντως στο 2ο Laptop μου που εχει εξοδο RCA μονο δεν εχω κανενα προβλημα. Στην τηλεοραση συνδεω RCA καλωδιο. Το σημειο με το Restart που αναφερεις δεν το εχω δοκιμασει btw.
lefkas Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Isws ειναι προβλημα σε εμενα (στην ΤV mου...τι να πω?) αλλά αν ανοιξω πρωτα το PC kai meta την ΤV δεν μου την βλέπει.... Το scart ειναι κανονικο, δεν λοιπουν πινακια...
Axelfc Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Χμ, αρα δεν πρεπει να φταινε τα pins.. Δεν μου ερχεται κατι αλλο στο μυαλο μιας και οι ρυθμισεις που κανω ειναι για PAL και για την Ελλαδα πιο συγκεκριμενα, αλλα η εικονα ειναι ασπρομαυρη. Οχι οτι δεν δοκιμασα και αλλες ρυθμισεις. Παντα μιλαμε για ανταπτορα σε scart. Για την ιστορια το laptop ειναι acer aspire 1524wlmi. Αν εχει κανεις λυση ας ενημερωσει...
lefkas Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Ti ΤV εχεις¨?.... Δομικασε κ κατι περιεργο...βαλε ανταπτορα s-video -> composite και απο composite πηγαινε στο scart...(yparxei scart ανταπτορας με ολες τις εισοδους).... Έτσι μαλλον θα παιξει...
Sayer Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Παιδιά καλησπέρα. Έχω ένα laptop toshiba A100-906 (montelo 2006) και θέλω να το συνδέσω με την τηλεόραση μου. Όμως η τηλεόρασγ ειναι πολύ παλιά, μοντέλο: Nordmende color stereo 5757. Μπορεί κάποιος να μου πει αν γίνεται συνδεση ώστε να βλέπω καμιά ταινία στην τηλεόραση? Επειδή δεν ξέρω πως ακριβώς λέγονται οι είσοδοι -έξοδοι εικόνας σας περιγράφω απλά ότι βλέπω: το laptop έχει έξοδο αυτή με το "τραπέζιο" σχήμα, λίγο μικρότερη απο την υποδοχή που έχουν τα pc στο πίσω μέρος για σύνδεση της οθόνης.(πως λέγεται η έξοδος αυτή???) Η τηλεόραση έχει είσοδο, αυτήν την πολύ μεγάλη πλακέ, πάλι σε σχήμα "τραπέζιο" όπου νομίζω συνδέαμε παλιά την συσκευή video.(πως λέγεται η είσοδος αυτη΄???) Το ξέρω ότι ακουγομαι άσχετος, αλλά δεν έχω ξαναασχοληθεί με τέτοιο θέμα. Ευχαριστώ για οποιαδήποτε απάντηση.
kx5 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Από ότι βλέπω στα χαρακτηριστικά του laptop σου, υπάρχει έξοδος s-video (είναι κυκλικό). Θα αγοράσεις ένα καλής ποιότητας καλώδιο s-video (μέχρι 2μ) και ένα μετατροπέα s-video σε scart. Ή αν βρεις έτοιμο καλώδιο s-video σε scart.
Sayer Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Από ότι βλέπω στα χαρακτηριστικά του laptop σου, υπάρχει έξοδος s-video (είναι κυκλικό).Θα αγοράσεις ένα καλής ποιότητας καλώδιο s-video (μέχρι 2μ) και ένα μετατροπέα s-video σε scart. Ή αν βρεις έτοιμο καλώδιο s-video σε scart. Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Ναι όντως αυτό χρειάομαι.Το laptop έχει όντως αυτήν τηνέξοδοτ ην στρογγυλή οπότε οκ. Αν και δεν είμαι σίγουρος πως θα δουλέψει η τηλεόραση λόγω του ότι είναι παλιά.(από αυτες τύπου "μπαούλο"... Απλά έχει μεγάλη οθόνη ότι πρέπει για ταινίες). Εκτός της επιλογής AV θα χρειαστούν τίποτσ ρυθμίσεις κάρτας γραφικών? (nvidia geforce 7600 256 mb). ή απλά επανεκκίνηση του laptop και πλήκτρα Fn+F5 ???
kx5 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Πάρε πρώτα τα υλικά και βλέπουμε για τα άλλα. Αν κάνεις μια αναζήτηση στο forum θα βρεις απαντήσεις για τις ρυθμίσεις σου.
Sayer Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Πάρε πρώτα τα υλικά και βλέπουμε για τα άλλα. Αν κάνεις μια αναζήτηση στο forum θα βρεις απαντήσεις για τις ρυθμίσεις σου. Αγόρασα καλώδιο απο tv out se scart (σαν το δευτερο που προτεινεις) και συνδεθηκε αμεσως με Fn+F5. Ομως δυστυχως η τηλεοραση τα δειχνει όλα ασπρόμαυρα. Ελπίζω να διορθώνεται αυτό το πρόβλημα ετσι? Κάποια πρόταση? Για χαρακτηριστικά του laptop kai kartas γραφικών δείτε παραπάνω. Ευχαριστώ.
acomaedo Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Αγόρασα καλώδιο απο tv out se scart (σαν το δευτερο που προτεινεις) και συνδεθηκε αμεσως με Fn+F5. Ομως δυστυχως η τηλεοραση τα δειχνει όλα ασπρόμαυρα. Ελπίζω να διορθώνεται αυτό το πρόβλημα ετσι? Κάποια πρόταση? Για χαρακτηριστικά του laptop kai kartas γραφικών δείτε παραπάνω. Ευχαριστώ. Έχω το ίδιο λάπτοπ και μάλλον το πρόβλημα είναι στην τηλεόραση σου. Ρύθμισε σε χαμηλότερη ανάλυση (800*600 και 16βιτ) την κάρτα γραφικών και πες μας τι έγινε.
Sayer Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Έχω το ίδιο λάπτοπ και μάλλον το πρόβλημα είναι στην τηλεόραση σου. Ρύθμισε σε χαμηλότερη ανάλυση (800*600 και 16βιτ) την κάρτα γραφικών Αλλαγη στην κάρτα γραφικών εννοε'ις με δεξί κλικ, ρυθμισεις , ανάλυση σωστά? Δυστυχως παιδια , και με αλλαγη ρυθμισης σε 16 bit kai 800*600 δεν εμφανιζονται τα χρώματα. Μήπως να έπαιρνα κανα αλλο καλώδιο?Κανα μετατροπέα /επέκταση?
laptopforum Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 σε τηλεωραση που δεν εχει scart μπορει να συνδεθει φορητος ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.