Προς το περιεχόμενο

P4 1.7Ghz s478

gherudos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κανόνας πρώτος. Είσαι υπεύθυνος για ότι κάνεις

Κανόνας δεύτερος. Αν δεν είσαι σίγουρος για ότι κάνεις μην το κάνεις.

Από εκεί και πέρα overclocking με προγράμματα δεν είναι και ότι καλύτερο. Αρχικά πρέπει να δεις τις δυνατότητες της μητρικής σου. Μετά να δεις σε τι θερμοκρασίες κυμαίνεσαι και αν αυτές είναι πραγματικές. Έτσι θα δεις αν θα χρειαστείς καλύτερο cooler. Και ότι κάνουμε το κάνουμε σταδιακά και όχι μπαμ και κάτω να δουμε αν πάει 2Ghz γιατί αποκλείεται να πάει.

Δημοσ.

Από 1.7 στα 2 θα πάει πιθανώς και δε νομίζω να χρειαστείς αλλαγή σε "ψυχτρα"(τουλάχιστον τώρα τον χειμώνα).

Ίσως άμα μας πεις τι μητρική έχεις να σε βοηθήσω-ουμε πιο πολύ.

Δημοσ.

ECS είναι η μάρκα.

Στα settings στο βίος θα βρείς κάπου την επιλογή CPU Frequency. Όσο την ανεβάζεις τόσο θα "πουσαρεις" τον επεξεργαστή.

Ξεκινα με 138 fsb και δίνε του μέχρι να γίνει ασταθές το σύστημα.Όταν αρχίσει να γίνεται ασταθές πρέπει να ανεβάσεις το vcore και τις μνήμες. Δε θα καταφερεις και πολλά πάντως με την συγκεκριμένη μητρική.

Δοκίμασε όμως να γουστάρεις. :) :) :)

Δημοσ.

Μπράβο άλλος ένας καμένος που κάνει κάτι για να κάνει. Γουστάρω και εγώ τέτοιος είμαι αφού σήμερα ολοκλήρωσα την υδρόψυξη μου ενώ δεν μου ήταν και απαραίτητη. Πάντως όλα κορυφαία.

Λοιπόν μέσα από το bios και αφήνοντας σταθερή τάση της CPU πρέπει να ανεβάζεις ένα ένα Mhz το FSB. Θα μπαίνεις win και θα κάνεις κάποιο τεστ σταθερότητας. Όταν θα πάψει να είναι σταθερό θα ανεβάσεις ένα βήμα και την τάση και θα δεις. Αυτά φυσικά παρακολουθώντας και την θερμοκρασία. Δεν θα σε βάλω στα δύσκολα. περι OC bible αλλά ξεκίνα έτσι.

ΠΑΝΤΑ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ μέχρι να αποκτήσεις εμπειρία.

Α! και άλαξε μητρική για περισσότερα αποτελέσματα.

Δημοσ.

Δες αν έχεις το cd τις μητρικής σου(τι σου λέω τώρα eee?) μήπως έχει κάνα πρόγραμμα που δείχνει θερμοκρασίες. Αλλιώς με το motherboard monitor(mbm 5) λογικά θα τις δεις.(πιστεύω να την υποστηρίζει την μητρική σου)

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι; Για ποιό λόγο ανεβάζουμε το voltage της CPU όταν αρχίζει τις αστάθειες; Αυτό δεν είναι επικήνδυνο μετά απο κάποιο σημείο;

Δημοσ.

Είναι επικίνδυνο άμα ξεπαράσεις κάποια όρια. Πάνω από κάποιες τάσεις και χαμηλές θερμοκρασίες να έχεις κάποια στιγμή καίγεται. Εκεί υπάρχει λύση με πιο ακραίες λύσεις ψύξης.

Την τάση την ανεβάζουμε αφού αυξάνοντας την συχνότητα ο επεξεργαστής κάποια στιγμή αδυνατεί να αναγνωρίσει τα "εσωτερικά σήματα" που πηγαίνουν και έρχονται. Με μεγαλύτερο voltage τα κάνουμε πιο καθαρά και πιο ενισχυμένα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...