Προς το περιεχόμενο

Hardware/Software για PC"κατεβαστήρι"??

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Υπάρχει άλλη μια λύση πιο σύγχρονη αλλά και συνάμα πιο ακριβή.

Ενα Pc Με έναν " ταπεινό" Pentium M (1,6 i 1,7) με κατανάλωση CPU μόλις 25w.

Το μόνο Prob είναι οι σχετικά λίγες και ακριβές M/b με socket 479

http://www.dfi.com.tw/Product/xx_product_spec_details_r_us.jsp?PRODUCT_ID=3350&CATEGORY_TYPE=INFINITY&SITE=US

http://www.aopen.nl/products/mb/i855GMEm-LFS.htm

Υπάρχει και βέβαια ο adaptor της ASUS για socket 478 (για ορισμένες m/b όπως

P4P800SE)

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Nαι, τον έχω δοκιμάσει. Δουλεύει με σχεδόν τις ίδιες επιδόσεις. Θα μπορούσε να πάρει Celeron M.

Δημοσ.

An pote apofasiseis na ftiakseis kainourgio katevastiri: celeron 775. mia kali xalkini psiktra me 12cm fan stis 1500-2000rpm me thermistor 1gb ram minimum 1x300gb hdd minimum gia arxi giati tha gemisei poli grigora ksero ti leo, m/b me ensomatomeni vga intel xtreme gia na paizei kai video kai dvd kai kana basic dx9 game leme tora. dvd-rw, floppy me card reader ena kalo trofodotiko aksiopisto pc-power and cooling i enermax ta low noise modela vevea kai ena kouti me filtra gia skoni me 2 low noise aksiopistous 12cm fans (px papst) konta stis 1200rpm. mia tft ftini othoni 15'' episis ena eponiko aksiopisto ups me megali mpataria kai dinatotita epanekinisis tou pc otan epanelthei to revma. px mge ellipse 800va. mia antikeravniki priza me allasomeni asfaleia kai Katharises! Prepei na min pernaei to xiliariko ola mazi me to fpa an to psakseis kai pareis to kathe kommati apo ekei pou vgenei ftinotera. Ena tetoio sistima tha mporei na doulevei 24/7 ipo opoiesdipote klimatikes sinthikes.

Δημοσ.

Ο σκοπός του topic ήταν να προταθούν οικονομικές λύσεις γιά "κατεβαστήρι" που θα αποτελείται κυρίως από παλιό και φθηνό hardware και θα έχει πολύ μικρή κατανάλωση. Αν πρόκειται να δώσουμε 1000? γιά να στήσουμε ένα PC που θα καταναλώνει περισσότερο ρεύμα από αυτό που έχουμε ήδη, να μας λείπει :lol:

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα με τον dim_b, για εμένα κατεβαστήρι= παλιός celleron, ένα αθόρυβο 80αρι fan πάνω του (βλέπε zalman σε quiet λειτουργία (5V)), ένα ότι να ναι τροφοδοτικό που θα δουλεύει και αν θέλεις του αλλάζεις και το fan (αυτό έκανα στο δικό μου και είναι μια χαρά), 512mb ram είναι πολλά αλλά αν το έχεις ok(το δικό μου έχει 192, αλλά με 1 stick των 256 θα είσαι άρχοντας), και ένα σκληρό >20-40G. Κάρτα γραφικών μια τελειωμένη (εγώ έχω τη voodoo 3 2000) ή on-board. Όπως τα υπολόγισα χρειάζεται περίπου 100 Watt οπότε σε σχετικά idle λειτουργία θα καίει λίγο. Φυσικά το λειτουργικό θα είναι lite, και αν μιλάμε για windows, ένα firewall/antivirus (αν κατεβάζεις περίεργα), και ένα download manager και άφθονα p2p.

Δημοσ.

ολοι οι συναδελφοι εδω μαζευτίκατε? Παντως εγω εχς 3 pc απο p4 3ghz μεχρι 200mmx να τρεχουν 24/7 και δεν εχω παρατηρήσει καποια τοσο μεγαλη αυξηση στη δεη..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...