Προς το περιεχόμενο

Hardware/Software για PC"κατεβαστήρι"??

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό που λέει ο cassidy είναι η καλυτερη λύση.... δεν μπορεί, καπου θα βρείτε εναν παλιό Celeron 300-400 Mhz... ειναι αρκετός και σίγουρα κοστίζει ελάχιστα (αν όχι τσαμπα...)

Αν πάλι θέλετε να δωσετε χρήματα, υπάρχουν και το ITX format της VIA.

Το mldonkey υποστηρίζει πλήθως πρωτοκόλλων και έχει web interface.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παιδιά, κατ'αρχάς ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση..

Αλλά δεν απάντησε κανείς σε κάποια βασικά που ρώτησα. Επειδή ίσως το συνεχόμενο κείμενο δε βοηθούσε, να τα θέσω με ποιο βολικό τρόπο..

1. Τι ακριβώς χρειάζομαι απο hardware? Για το δεύτερο μηχάνημα αρκεί μια κάρτα ethernet 10/100?? Είτε θελήσω να το κολλήσω απευθείας στο 9105 είτε θελήσω να το δικτυώσω με το κύριο μηχάνημα μου??

2. Υπάρχει συγκεκριμένο mimimun hardware που θα μου χρειαστεί? ο celeron 266 με τα 64ΜΒ μνήμη θα μπορεί να κάνει τη δουλειά που θέλω?? Γιατί δύσκολα θα βρω κάτι μεγαλύτερο..

3. Υπάρχει περιορισμός στο λειτουργικό σε περίπτωση δικτύου? Δηλαδή πειράζει αν το ένα έχει ΧΡ και το άλλο win98 πχ?? Με linux δεν έχω ασχοληθεί καθόλου, και κάτι μου λέει ότι θέλει να χάσω αρκετές ώρες για να τα δουλέψω..

Το ξέρω ότι τα 2GB του σκληρού είναι πολύ λίγα, βάλε και λειτουργικό, κάπου 1,5 γίγα μένει ελεύθερο. Μάλλον κάθε μέρα (ή μέρα παρα μέρα) θα πρέπει να τον αδειάζω και να το περνάω στον άλλον. Αλλά δύσκολα θα βρώ μεγαλύτερο..

Δημοσ.
Παιδιά' date=' κατ'αρχάς ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση..

Αλλά δεν απάντησε κανείς σε κάποια βασικά που ρώτησα. Επειδή ίσως το συνεχόμενο κείμενο δε βοηθούσε, να τα θέσω με ποιο βολικό τρόπο..[/quote']Μια χαρά ήταν ο τρόπος σου. Αλλά, ξέρεις, πώς παρασυρόμαστε εδώ μέσα :-P

1. ...Για το δεύτερο μηχάνημα αρκεί μια κάρτα ethernet 10/100?? Είτε θελήσω να το κολλήσω απευθείας στο 9105 είτε θελήσω να το δικτυώσω με το κύριο μηχάνημα μου??
Αρκεί μια κάρτα Ethernet. H SMC που έχεις στο άλλον μηχάνημα είναι φθηνή και αξιόπιστη.

Να το κολλήσεις κατευθείαν στο 9105. Αν σκέφτεσαι δικτυώσεις με το άλλο PC με δεύτερες κάρτες και άλλα τέτοια, φτάνει ν' αναλογιστείς ότι θα πρέπει να δουλεύει και το άλλο μηχάνημα.

2. ...ο celeron 266 με τα 64ΜΒ μνήμη θα μπορεί να κάνει τη δουλειά που θέλω?? ...

3. ...πειράζει αν το ένα έχει ΧΡ και το άλλο win98 πχ?? Με linux δεν έχω ασχοληθεί καθόλου' date=' και κάτι μου λέει ότι θέλει να χάσω αρκετές ώρες για να τα δουλέψω..[/quote']Φθάνει και περισσεύει. Το δικό μου κατεβαστήρι είναι Pentium/200 με 64 ΜΒ και δυό "μαμίσιους" δίσκους από XBOX (8+10 GB).

Δουλεύει linux, αλλά και με τα 98 μια χαρά γίνεται η δουλειά σου, φτάνει να δαβάσεις το sticky για τη δικτύωση. Κι αυτό μόνο για τη μεταφορά των αρχείων από PC σε PC, τον router θα τον δει με τη μία, φτάνει να προσέξεις τις παραμέτρους του TCP/IP.

Μόνο μειονέκτημα, η αδυναμία να σώσεις αρχεία πάνω από 4GB. Αν το θεωρείς πολύ σημαντικό, αποφάσισε ένα ελαφρύ linux, είναι πιό εύκολο απ' όσο δείχνει.

...Το ξέρω ότι τα 2GB του σκληρού είναι πολύ λίγα...Αλλά δύσκολα θα βρώ μεγαλύτερο..
Ρίξε μια ματιά στις αγγελίες ή βάλε μια αγγελία ζήτησης ή κάνε μια επίσκεψη σ' ένα μαγαζί με μεταχειρισμένα. Κάτι 40άρηδες ή μικρότεροι προσφέρονται σε αστείες τιμές. (Αρκεί η μητρική σου να μην έχει όριο τα 8 GB)

Για κάποιες ακόμη ερωτήσεις στο αρχικό σου μήνυμα:

-Ο cel-266 δεν ήταν ποτέ τόσο θορυβώδης, που να ενοχλεί την αδερφή σου.

-Για το δεύτερο μηχάνημα με κοινή οθόνη-πληκτρολόγιο-ποντίκι: Υπάρχουν οι διακόπτες μεταγωγής (KVM), αλλά δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη λύση. Δες αυτές τις συζητήσεις για να πάρεις μια ιδέα:

http://insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=101673 (τις τελευταίες σελίδες)

http://insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=124838

http://insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=125728

Καλή Τύχη.

Δημοσ.
Άραγε το xbox μπορούμε να το κάνουμε κατεβαστήρι?

Σωτήρη! Επιτρέπεται εσύ να κάνεις τέτοιες ερωτήσεις; :-P :-P :-P

Το ΧΒΟΧ με softmodding, ανάμεσα στ' άλλα γίνεται ένα αξιοπρεπέστατο linux-box. ο.ε.δ. :)

Δημοσ.

Ευχαριστώ γέροντα για τις περιεκτικότατες απαντήσεις σου :)

Βασικά τον περισσότερο θόρυβο τον κάνει το τροφοδοτικό του celeron που βουίζει σα μαούνα. Μου κάνει εντύπωση, γιατί το άλλαξα, και μετα απο λίγο άρχισε και το δεύτερο να βουίζει έτσι.. Τροφοδοτικό πάντως υπάρχει περίπτωση να βρω..

Δεν ξέρω αν δεν κατάλαβα καλά αυτό που μου είπες, αλλά νομίζω (αν κάνω λάθος διόρθωσε με), ότι προτείνεις να βγάλω την SMC απο το καλό μου μηχάνημα και να τη βάλω στο παλιό?? Βασικά ήθελα να έχουν όμως και τα 2 dsl.. Αν βάλω ΚΑΙ στο δεύτερο μια κάρτα ethernet δε μπορούν να έχουν και τα 2 dsl βάζοντας τα σε 2 διαφορετικές θύρες ethernet πίσω απο το 9105?? Αλήθεια, σε αυτή την περίπτωση πως μοιράζεται το bandwidth? μισό μισό? Ή παίρνει κάθε φορά όσο χρειάζεται το κάθε μηχάνημα??

Κι αυτό μόνο για τη μεταφορά των αρχείων από PC σε PC, τον router θα τον δει με τη μία, φτάνει να προσέξεις τις παραμέτρους του TCP/IP.

Να το κολλήσεις κατευθείαν στο 9105. Αν σκέφτεσαι δικτυώσεις με το άλλο PC με δεύτερες κάρτες και άλλα τέτοια, φτάνει ν' αναλογιστείς ότι θα πρέπει να δουλεύει και το άλλο μηχάνημα.

Βασικά, δε μου προτείνεις να ΜΗΝ δικτυώσω τα 2 pc μεταξύ τους?? Τότε πως θα περνάω τα αρχεία απο pc σε pc κατευθείαν? Εγώ είχα στο νου μου να τα μεταφέρω με επανεγράψιμα CD..

Η motherboard του celeron είναι η GA-6EA Intel 440EX AGPset..

Δημοσ.

Απ'ότι κατάλαβα, εννοεί να βάλεις μιά κάρτα SMC που είναι φθηνή και καλή και στο άλλο PC, και να τα βάλεις και τα δύο στο router.

Γιά ποιό λόγο να μεταφέρεις τα αρχεία με CD αφού θα είναι και τα δύο στο δίκτυο;

Αλήθεια, σε αυτή την περίπτωση πως μοιράζεται το bandwidth? μισό μισό? Ή παίρνει κάθε φορά όσο χρειάζεται το κάθε μηχάνημα??

To bandwidth δεν μοιράζεται. Το κάθε PC "τραβάει" όσο χρειάζεται, οπότε αν το ένα κατεβάζει συνέχεια καλό θα ήταν να ρυθμίσεις το quality of service του router να δίνει προτεραιότητα στο PC που θα χρησιμοποιείς γιά σερφάρισμα (θα βρεις οδηγίες στο forum του ADSLgr).

Δημοσ.

Xμμμ.. Όπως είπα, απο δίκτυα είμαι τελείως ανίδεος. Δηλαδή συνδέοντας απευθείας με ένα καλώδιο τον celeron με μια δεύτερη θύρα του 9105, αυτόματα είναι δικτυωμένα και τα 2 pc και μπορώ να περνάω αρχεία απο το ένα απευθείας στο αλλο??

Τότε τι εννοούσε ο gerontas με αυτό??

Δημοσ.
Σωτήρη! Επιτρέπεται εσύ να κάνεις τέτοιες ερωτήσεις; :-P :-P :-P

Το ΧΒΟΧ με softmodding' date=' ανάμεσα στ' άλλα γίνεται ένα αξιοπρεπέστατο linux-box. ο.ε.δ. :)[/quote']

Ουάου... Σε ευχαρίστησα σε αυτό το θέμα σε ευχαριστώ και από εδώ...

Δημοσ.

@Sadako:

Κατ' αρχήν συγγνώμη που σε μπέρδεψα. Εννοώ ακριβώς αυτό που λέει ο dim_b.

Ισως δεν προσπάθησα όσο θα έπρεπε να καταλάβω την απορία σου:

"Για το δεύτερο μηχάνημα αρκεί μια κάρτα ethernet 10/100?? Είτε θελήσω να το κολλήσω απευθείας στο 9105 είτε θελήσω να το δικτυώσω με το κύριο μηχάνημα μου??"

και βιάστηκα να ερμηνεύσω αυτό το δεύτερο "είτε", σαν πρόθεση για δικτύωση με δεύτερη κάρτα στο πρώτο pc (αφού δεν θα το "κόλλαγες" στο 9105).

Από κει και πέρα, απαντώντας στο "Για το δεύτερο μηχάνημα αρκεί μια κάρτα ethernet 10/100??, έγραψα ότι "Αρκεί μια κάρτα Ethernet". Διάβαζε: "Αρκεί μια κάρτα Ethernet στο δεύτερο μηχάνημα, ώστε να συνδεθεί και αυτό με το 9105".

Για να μην σε μπερδέψω χειρότερα: :)

Δηλαδή συνδέοντας απευθείας με ένα καλώδιο τον celeron με μια δεύτερη θύρα του 9105, αυτόματα είναι δικτυωμένα και τα 2 pc και μπορώ να περνάω αρχεία απο το ένα απευθείας στο αλλο??
NAI :) :) :)
Δημοσ.

Α μάλιστα.. καλή φάση.. Δηλαδή τότε δεν χρειάζεται ούτε καν οθόνη για τον celeron (ΑΝ βέβαια τον έβαζα δίπλα απο το κανονικό μου pc και όχι στο διπλανό δωμάτιο που είναι και με τα keyboard του και τα mouse του κομπλέ). Δηλαδή μπορώ και να το χειρίζομαι απο το main pc? Να το ανοίγω, να ρυθμίζω τι να κατεβάσει, και να το κλείνω (το main)?? Ο celeron εννοείται ότι δεν θα κλείνει καθόλου..

Εχμμμ.. Έχω την εντύπωση τα μπουρδούκλωσα λίγο :))

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έφτιαξα κι εγώ ένα κατεβαστήρι από ένα παλιό celleron 433 αλλά το πρόβλημα που έχω είναι ότι θέλω να ελαχιστοποιήσω το θόρυβο. Τον περισσότερο τον κάνει το psu που είναι ένα παλιό από το πλαίσιο. Έχετε να μου προτείνετε καμία φθηνή λύση δεδομένου του παλιού συστήματος?

Επίσης πολύ θόρυβο κάνει και το stock fan του celleron αλλά δεν ξέρω αν αλλάζει γιατί μου φαίνεται κάπως περίεργο (είναι το stock fan). Καμιά ιδέα/δοκιμασμένη λύση?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...