Sadako Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Λοιπόν.. Η κατάσταση έχει ως εξής: Έχω DSL εδώ και κανα 2μηνο. Απο τότε με ελάχιστες εξαιρέσεις, δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο. Χτες ήρθε ο λογαριασμός της ΔΕΗ ΠΑΡΑφουσκωμένος. Μάλιστα για 17KWh πληρώνουμε 22ευρώ παραπάνω μόνο στο πάγιο (όποιος δεν το ξέρει, για 2000KWh και πάνω ισχύει αυτό), οπότε μπήκα στη διαδικασία να σκεφτώ μήπως μπορώ κάπως να εξοικονομήσω τουλάχιστον κάποια απο το θέμα PC (και πριν προλάβει κανείς να με αποκαλέσει τσιγγούνη, να πω ότι μιλάμε για εκκαθαριστικό που ήρθε 195 ευρώ.. χώρια ο έναντι του προηγούμενου διμήνου που ήταν άλλα 140 :-? :-? ) Τα specs του pc μου τα έχω στη signature μου, σε αυτά να προσθέσω ένα router USR9105, και μια κάρτα ethernet 10/100 SMC.. Εκτός αυτού του pc, υπάρχει στο σπίτι και ένα 2ο μηχάνημα, ένας Pentium II Celeron 266Mhz, με 64ΜΒ RAM. Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή αυτόν τον έχω βάλει στο δωμάτιο της αδερφής μου, που τον έχει μόνο για το word, να μη με σηκώνει κάθε φορά που θέλει να γράψει τις εργασίες της. Το δωμάτιο της αδερφής μου είναι μεν δίπλα, δηλαδή μας χωρίζει ένας τοίχος, αλλά αν θέλω να πάω καλώδιο χωρίς να τρυπήσω τοίχο, αν το πάω απο την πόρτα κάνω ολόκληρη διαδρομή.. Μία λύση που σκέφτηκα για το πρόβλημα μου, είναι να χρησιμοποιήσω εκείνο το μηχάνημα για κατεβαστήρι, άντε να βγάλω τη voodoo2 και το ένα CD-ROM που έχει μέσα, να αφήσω μόνο το αντιγραφικό και τον 2GB σκληρό.. Σε αυτή την περίπτωση, επειδή είμαι τελείως άσχετος απο δικτύωση μηχανημάτων, ήθελα κάποιες στοιχειώδεις οδηγίες. Μία ίσως επιπόλαια σκέψη που έκανα, που μπορεί να ακουστεί και τελείως χαζή, είναι μήπως αρκεί μια κάρτα δικτύου ethernet 10/100 στον PII και απο κει να τραβήξω ένα καλώδιο στη 2η απο τις 4 θύρες ethernet που έχει απο πίσω το 9105, ούτως ώστε να αποκτήσει και το άλλο pc dsl, και να κατεβάζω απο κει όλη τη μέρα.. Είναι τόσο "απλό" όσο το φαντάζομαι?? (να πω ότι στον PII φυσικά έχω Win98 ενώ στον 2,4 που χρησιμοποιώ τώρα έχω XP) Μία δεύτερη περίπτωση, είναι να προσπαθήσω να μαζέψω απο κομμάτια και να συνθέσω ένα 2ο τέτοιο μηχάνημα, για να το έχω στο δωμάτιο μου, γιατί η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα πείσω την αδερφή μου να το έχει να βουίζει εκεί μέσα όλη τη μέρα(κυρίως για το βράδυ). Αυτό το δεύτερο μηχάνημα να το βάλω κάτω απο το γραφείο μου. Επειδή όμως και 2η οθόνη φυσικά δεν χωράει, ήθελα να ρωτήσω πρώτον αν γίνεται να χρησιμοποιεί και εκείνος την Samsung 957p που έχω στο κανονικό pc μου.. Αλλιώς, αν μπορώ να δικτυώσω αυτό το δεύτερο μηχάνημα που λέω να φτιάξω, με το κανονικό μου pc, οπότε να μη χρειάζεται οθόνη.. Σε αυτή την περίπτωση, ποια είναι τα minimum specs που πρέπει να έχει το "κατεβαστήρι" ούτως ώστε να μπορώ να κατεβάζω(κυρίως απο torrents κατεβάζω)?? Και τι ειδικό hardware θα χρειαστώ για τη δικτύωση? Πάλι αρκεί μόνο μια ethernet 10/100??
sotris99 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 macmini 60 watt only που είσαι ρε paredwseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Sadako Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Εχμμμμμ...εχμμμμ... Τώρα εγώ που δεν κατάλαβα να αισθανθώ άσχημα?? :?
tornado Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Εγω για αυτη τη δουλεια εχω ενα celeron sta 900 me 512 ram. Η δουλεια μου γινεται μια χαρα. Ειναι πανω σε ρουτερ....
JiKL Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 File Sadako eisai sigouros oti h toso megali auksisi stin dei ofeiletai apokleistika sto pc???se alla topic pou exo dei milousan gia mikres auksiseis katanaloseis!
Sadako Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Δεν είμαι. Μάλιστα αμφιβάλλω, γιατί και πριν βάλω DSL, το pc κανά 10ωρο τη μέρα ήταν ανοιχτό. Τουλάχιστον να κόψω απο δω, και να μην έχω κανέναν πάνω απο το κεφάλι μου να κράζει που το "διαολεμένο κουτί" όλη τη μέρα δουλεύει.. Στην ουσία μιλάμε για μια αύξηση κάπου 150-170 κιλοβατώρες στο 4μηνο. Με δεδομένο ότι τώρα δεν κλείνει το pc το βράδυ, όσο να'ναι, ένα μέρος της σίγουρα οφείλεται και σε αυτό..
sotris99 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Εχμμμμμ...εχμμμμ... Τώρα εγώ που δεν κατάλαβα να αισθανθώ άσχημα?? :? mac mini!!! o paredwse είναι φανατικός macάκιας... Εγώ πάντως έχω αυξημένα τέλη (πολύ αυξημένα α ρε ΔΕΗ) από το κατεβαστήρι μου...
dim_b Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Στην ουσία μιλάμε για μια αύξηση κάπου 150-170 κιλοβατώρες στο 4μηνο. Με δεδομένο ότι τώρα δεν κλείνει το pc το βράδυ, όσο να'ναι, ένα μέρος της σίγουρα οφείλεται και σε αυτό.. Ίσως και ολόκληρη. Αν το PC λειτουργεί 14 ώρες επιπλέον κάθε μέρα με μιά μέση κατανάλωση 100W, τότε στο τετράμηνο καταναλώνει περίπου 170 KW/h περισσότερες.
greeneye Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 ego pali sinexos anameno to pc den parathrhsa kamia aukshsh! bebea kanoun kala ti douleia tous kai aytoi ths DEH pou metrane ta rologia kathe disekto etos hahaha !!!!!!!!
cassidy Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Μία δεύτερη περίπτωση' date=' είναι να προσπαθήσω να μαζέψω απο κομμάτια και να συνθέσω ένα 2ο τέτοιο μηχάνημα, για να το έχω στο δωμάτιο μου, γιατί η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα πείσω την αδερφή μου να το έχει να βουίζει εκεί μέσα όλη τη μέρα(κυρίως για το βράδυ). Αυτό το δεύτερο μηχάνημα να το βάλω κάτω απο το γραφείο μου. Επειδή όμως και 2η οθόνη φυσικά δεν χωράει, ήθελα να ρωτήσω πρώτον αν γίνεται να χρησιμοποιεί και εκείνος την Samsung 957p που έχω στο κανονικό pc μου.. Αλλιώς, αν μπορώ να δικτυώσω αυτό το δεύτερο μηχάνημα που λέω να φτιάξω, με το κανονικό μου pc, οπότε να μη χρειάζεται οθόνη.. Σε αυτή την περίπτωση, ποια είναι τα minimum specs που πρέπει να έχει το "κατεβαστήρι" ούτως ώστε να μπορώ να κατεβάζω(κυρίως απο torrents κατεβάζω)?? Και τι ειδικό hardware θα χρειαστώ για τη δικτύωση? Πάλι αρκεί μόνο μια ethernet 10/100??[/quote'] Έχω βάλει σε διπλανό δωμάτιο ένα pentium στα 800MHz (που δουλεύει κάπου στα 400ΜΗz τώρα νομίζω), με 128 MB sdram,40GB δίσκο και μια ethernet 10/100. Χωρίς πληκτρολόγιο, χωρίς ποντίκι, χωρίς κάρτα γραφικών και χωρίς οθόνη. Του βάζεις μια διανομή linux χωρίς γραφικό περιβάλλον και το mldonkey. Στη συνέχεια το μηχάνημα το ελέγχεις μέσα από browser από οποιονδήποτε υπολογιστή στο lan σου (τη δουλειά αυτή τη κάνει το mldonkey, μη νομίζεις πως θα χρειαστεί να σηκώσεις κάνα webserver μόνος σου ) Αφού ρίξεις τη συχνότητα του επεξεργαστή όσο γίνεται, καλό θα είναι να ελέγξεις αν μπορεί να δουλέψει και χωρίς ανεμιστήρα. YΓ: για να κάνεις την εγκατάσταση του λειτουργικού θα χρειαστείς τα περιφερειακά, μετά το αρχικό setup είναι περιττά. YΓ2: το mldonkey δουλεύει μια χαρά με torrents.
getty Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 mac mini!!! o paredwse είναι φανατικός macάκιας... Εγώ πάντως έχω αυξημένα τέλη (πολύ αυξημένα α ρε ΔΕΗ) από το κατεβαστήρι μου... Με mac mini παίζει dc++, emule και torrents?
nikoskourtis Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2005 Ρε παιδια δεν καιει πολυ. Dim_b καπου εκανες λαθος υπολογισμο. Με 14 ωρες τη μερα παραπανω και 100w καταναλωση εχεις 14h*100w=1400Wh=1,4kWh τη μερα. Δηλαδη 42kWh το μηνα. Η καταναλωση για 24 ωρες λειτουργια του υπολογιστη ειναι: Εστω 100w η ισχυς του αφου τοσο καταναλωνει οταν απλα κατεβαζει (αν κανεις μετατροπη divx μπορει να φτασει και τα 200w αλλα μιλαμε για συνθηκες downloading). Ara 24h*100=2,4kWh τη μερα. Το μηνα 72kWh. Βαλε ποσο εχει η κιλοβατορα και βρες ποσο θα πληρωνεις. Περιπου 10 ευρω το μηνα βγαινει.
JiKL Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2005 sinadelfe nikoskourtis kai dim_b lete to idio pragma...o enas leei 42kwh ton mina kai o allos 170kwh(kai oxi kw/h) to tetramino diladi to idio pragma. Tora me enan proxeiro ipologismo exo ta eksis... 100w x 24h = 2,4 kwh thn hmera 2,4 kwh x 30hmeres x 4 mines = 288kwh ton tetramino simfona me ton logariasmo pou kratao sta xeria mou kai afora tin patra(den ksero an exei diafora me alles poleis) i mia kwh kostizsei 0,06987euro ara 288 khw x 0,06987 = peripou 20 euro perissotera to tetramino apo to na min xrisimopoiouses katholou ipologisti, nikterino timologio kai xoris fpa elpizo na min ekana kapoio lathos!
sotris99 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2005 Με mac mini παίζει dc++, emule και torrents? εσύ τι λες??? επειδή δεν τρέχει windows πάει να πει ότι δεν υπάρχει και software?
tarrasque Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2005 να αφήσω μόνο το αντιγραφικό και τον 2GB σκληρό.. QUOTE] me ta 2 gb tha eisai synexeia sti tsita me to xoro +den tha mporeis na bazeis queue me megala arxeia... opote skepsou to gia pio polla gb
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.