Προς το περιεχόμενο

Amiga

Mesqal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πριν την AMIGA ειχα ATARI ST. στα games ομως πραγματικα πολυ ανωτερη η AMIGA

δυστυχως τη πουλησα το 95 :(

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

οχι φιλε καμμια σχεση. οι διαφορες τους ηταν μεγαλες

δυο χρονια με atari , απειρα games και κατεληξα στην amiga

ειδικα τα παιχνιδια της Psygnosis (Blood Money) που ειδικευοταν στην Amiga ήταν κορυφη. Να θυμηθουμε την απιστευτη εισαγωγη του στην Amiga ;

...και σαν hardware μονο, σε κανονικες συνθηκες ο atari ειχε 16 χρωματα ταυτοχρονα στην οθονη (περα απο demo ή ελαχιστα games με ειδικες τεχνικες). Η amiga (περα απο τα standard των 32, 64 ή 256 σε AGA) με ειδικες τεχνικες (HAM mode) εφτανε σε τρελα νουμερα για τοτε. Συν τα ειδικα χαρακτηριστικα (Hardware scrooling, blitter κτλ) ηταν ασυναγωνιστη στα games.

Οσο για τον ηχο καμια σχεση. Η amiga με τον stereo ηχο και κυριως με τον sampled/digitized ηχο ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ του παιχνιδιου δεν παιζοταν

Σε καποια φαση προσπαθησε η atari να απαντησει με τον STE αλλα ηταν αποτυχια (για Falcon κτλ δεν μιλαω, ειχε χαθει ηδη το παιχνιδι)

Δημοσ.

Δεν είπα σε ΟΛΑ τα games αλλά σε μερικά.Ισως να ήταν δύο.

Το silkworm το θυμάμαι σίγουρα.

Και αυτό έγινε επίτηδες από τους προγραμματιστές,για λόγους που δεν ξέρω.

Amiga και ST είχα αρκετό καιρό ταυτόχρονα.

Δημοσ.

Αχ δεν μπορεσα να κρατηθω, πρεπει να κανω αλλο ενα ποστ για τα.. DEMOs!!

μαμουσανε... δεν θυμαμαι ονοματα αλλα ηταν μερικα 1-2 δισκεττες απιιιιιιιστευτα!!

Kefrens, ενα αλλο με μια τυπισα να χορευει, ενα αλλο 40 λεπτα με μουσικη και samples απο old-school techno (στυλ faz) 2 δισκεττες.. οκ με πoρώσατε, θα τα βρω. Επισης θα βρω μια βιντεοκασεττα που ειχα φτιαξει με τα demos και θα την κανω divx.

:-D

Edit: ε δεν ησυχασα και βρηκα πραγμα

http://ada.planet-d.net/showdemo.php?demoid=342

http://ada.planet-d.net/showdemo.php?demoid=387

http://ada.planet-d.net/showdemo.php?demoid=141

http://ada.planet-d.net/showdemo.php?demoid=227

http://ada.planet-d.net/showdemo.php?demoid=60

Αυτα ηταν τα αγαπημενα μου. Οποιος εχει διαθεση ας βαλει UAE ή οτι αλλο emulator υπαρχει και ας τα δοκιμασει, παντα εχωντας υποψη οτι ειχανε φτιαχτει για hardware φτιαγμενο το 1985 :-)

rGrds

Δημοσ.

Εχω έναν φίλο που αγόρασε απο το elx στην Στουρνάρη μια amiga, και προσπαθεί να βρεί δισκέτες για amiga για να μετρατρέψει τα adf files σε κανονικές δισκέτες. Οσο και να ψάξαμε (φυσικά) δεν βρίκαμε! Ξέρετε που θα βρεί? Ή μήπως δουλέυουν αυτές του pc και παιδευόμαστε άδικα? Επίσης ποίο πρόγραμμα θα κάνει την μετατροπή?

Δημοσ.

Yπόψην πως στο pc, δεν μπορείς να μετατρέψεις τα adf σε δισκέτες για την Amiga.Aπό ότι ξέρω είναι μεγάλη φασαρία,και έχει ξανασυζητηθεί το θέμα παλαιότερα.

Δημοσ.
Yπόψην πως στο pc' date=' δεν μπορείς να μετατρέψεις τα adf σε δισκέτες για την Amiga.Aπό ότι ξέρω είναι μεγάλη φασαρία,και έχει ξανασυζητηθεί το θέμα παλαιότερα.

[/color']

Δηλάδη θα πρέπει να συνδέσει την amiga με null modem καλώδιο για να γίνει αυτό? Αν είναι όντως αυτό έχει ΠΟΛΥ φασαρία για να τα μεταφέρει!

Αυτό το περιφερειακό που λέτε που σύνδεες video και έγραφες σε κασσέτες, θυμάμαι πως το είχε η ΕΤ2 σε μια παιδική εκπομπή, όπου τα πιτσιρίκια φτιάχναν τα δικά τους παραμύθια με ένα πρόγραμμα, το γράφαν σε κασσέτα και μετά το προβάλαν στην εκπομπή!

Επίσης, η amiga είχε περιφερειακό που διάβαζε cd? Δεν λέω για το cdtv αλλά για δικό της περιφερειακό. Επίσης υπήρχε πρόγραμμα που έτρεχες software απο pc αν θυμάμαι καλά?

Δημοσ.
Εχω έναν φίλο που αγόρασε απο το elx στην Στουρνάρη μια amiga, και προσπαθεί να βρεί δισκέτες για amiga για να μετρατρέψει τα adf files σε κανονικές δισκέτες. Οσο και να ψάξαμε (φυσικά) δεν βρίκαμε! Ξέρετε που θα βρεί? Ή μήπως δουλέυουν αυτές του pc και παιδευόμαστε άδικα? Επίσης ποίο πρόγραμμα θα κάνει την μετατροπή?

Oι δισκέτες για την amiga ήταν κοινές 3.5" δισκέτες αλλά DD, όχι HD. Παλαιότερα θυμάμαι ότι το κόλπο για να μετατρέψεις τις DD σε ΗD (που τότε ήταν πανάκριβες!) ήταν να τους ανοίξεις μια τρύπα, απέναντι από αυτήν που έχει για το write protect! Φαντάζομαι και τώρα, αν την τρύπα αυτή την κλείσεις (π.χ. με μια μικρή ταινία) η HD θα αναγνωρίζεται σαν DD!

Δημοσ.

εχω ακομα μια 1200 στην οποια εχω βαλει σκληρο δισκο (εξωτερικο 3,5 ) και cdrom.

οι δισκετες ειναι οι κοινες που βαζουμε στο pc

τις βαζεις μεσα και format (αφου κλεισεις με ενα σελοτειπ την απεναντι τρυπα απο το write protect)

Δημοσ.

ADF se disketes eixa metatrepsei paliotera kai einai ontos ligo fasaria. Thelei ena eidiko kalodio kai oxi aplo null modem. Tha psaxo an exo ta pinout gia na sas ta kano post. Meta thelei ena programma apo ti meria to pc (amiga trans legete nomizo) kai to antistoixo apo tis amiga. Malista eixa vrei kai patcharismeno driver gia to serial port tis amiga kai douleve sta 115200 anti gia 19200. Otan metaferthei to adf stin amiga tote xreiazetai ena allo programmataki (tequilla nomizo pos legete) gia na ginei i eggrafi stin disketa.

Δημοσ.

Popo sas zileuo kai ego kathomoun kai epaiza paratrooper kai hard hat mack ston 8086

Oute HD disketes den diabaze to xrepi mou. Apisteuto kapsimo. Na sas rotiso upirxe kai se amiga o ios ping pong?Ekkeino to tetragonaki pou pigaine pera dothe stin othoni.O dark avenger?

Δημοσ.

Hταν δύσκολο να σε χτυπήσει ιος στην Αmiga, γιατί δεν ήταν εξαπλωμένη η χρήση σκληρών δίσκων,ιντερνέτ κλπ.

Και δισκέτα με ιο να είχες,επειδή για να τρέξει κάποιο άλλο game έκανες reset,πάλι δύσκολα θα εξαπλωνόταν.

Τον μόνο που θυμάμαι να με είχε χτυπήσει,ήταν ο Saddam αν θυμάμαι καλά,ο οποίος κατέστρεφε το disk validator και δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω μια δισκέτα που είχα με προγράμματα.

Την κράτησα όμως,και αγοράζοντας τα διάφορα περιοδικά που υπήρχαν τότε,αλλά συνεχίζουν και τώρα νομίζω(Amiga Format πχ)την έφταιξα με κάποιο απο τα προγράμματά τους.

Δημοσ.
Oι δισκέτες για την amiga ήταν κοινές 3.5" δισκέτες αλλά DD, όχι HD. Παλαιότερα θυμάμαι ότι το κόλπο για να μετατρέψεις τις DD σε ΗD (που τότε ήταν πανάκριβες!) ήταν να τους ανοίξεις μια τρύπα, απέναντι από αυτήν που έχει για το write protect!

Ναι ισχύει αυτο που λες!!!

Εγω είχα πάρα πολλές δισκέτες DD τις οποιές μετέτρεπα σε HD για να γλιτώνω τα χρηματα!!! Στο PC μου τότε (486) έπερνα μονο DD, οι οποίες μου ειχαν ξεμείνει αφορμάριστες απτην Amiga, αλλα και μετά οταν τελείωσαν αυτές μονο DD αγοραζα! :D

Δημοσ.
ADF se disketes eixa metatrepsei paliotera kai einai ontos ligo fasaria. Thelei ena eidiko kalodio kai oxi aplo null modem. Tha psaxo an exo ta pinout gia na sas ta kano post. Meta thelei ena programma apo ti meria to pc (amiga trans legete nomizo) kai to antistoixo apo tis amiga. Malista eixa vrei kai patcharismeno driver gia to serial port tis amiga kai douleve sta 115200 anti gia 19200. Otan metaferthei to adf stin amiga tote xreiazetai ena allo programmataki (tequilla nomizo pos legete) gia na ginei i eggrafi stin disketa.

Έχεις κάποιο Link που να περιγράφει την όλη διαδικασία, το διάγραμα του καλωδίου και τα προγράματα που χρειάζονται? Απο την στιγμή που κάνουν οι δισκέτες του pc, λέω να το δοκιμάσουμε!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...