Sadako Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 Καλησπέρα.. Έχει κανα 2μηνο που έβαλα DSL, και σήμερα ήρθε ο εκκαθαριστικός της ΔΕΗ. Βλέπουν οι γονείς μου 54 ευρώ παραπάνω απο τον προηγούμενο, και όπως φαντάζεστε επικράτησε ένας κάποιος πανικός, με τα βέλη να πέφτουν στο "κουτί του διαόλου" που καίει 24ώρες το 24ωρο.. Πιάνω να δω λίγο την αναλυτική χρέωση στο λογαριασμό, και βλέπω ότι ενώ στον προηγούμενο λογαριασμό(και όλους τους προηγούμενους) έλεγε πάγια χρέωση γύρω στα 8μιση ευρώ, σε αυτόν λέει 30 (!!). Τα άλλα δε μπόρεσα να τα υπολογίσω, γιατί γίνεται ένας ψιλοπανικός με τις κλιμακούμενες χρεώσεις κτλ.. Τι παίχτηκε?? Μου φάνηκε εξωφρενική η διαφορά των 54ευρώ στο δίμηνο να είναι λόγω της DSL, γιατί ούτως ή άλλως και πριν βάλω DSL το pc έκαιγε κανα 10ωρο τη μέρα, και το βράδυ πάντα κλείνω την οθόνη απο τον διακόπτη. Το μόνο που επιβαρύνει παραπάνω είναι το router που καίει συνέχεια.. Το ξέρω ότι υπάρχουν κι άλλα σχετικά τόπικ τα οποία έχω ανοίξει και διαβάζω, θα ξεκοκκαλίσω και το site της ΔΕΗ, γι'αυτό ρωτάω κυρίως για το πάγιο.. ΥΓ. Άσε που τώρα πήγα να δω στον απο πάνω μας, και του λέει πάγιο κανονικά 8μιση ευρώ
giankyr Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 h allagh tou pagiou apo thn deh, mono me adsl den exei na kanei! triplasiash tou pagiou einai san na kanate proektash to spiti sas ish me 2 fores tou twrinou spitiou epikoinwnhses me th deh gia na ma8eis to logo pou auksh8hke?
Sadako Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 Βασικά φίλε, με το ξεκοκκάλισμα του site της ΔΕΗ, τη βρήκα την άκρη.. Ειναι ΚΑΙ το πάγιο κλιμακωτό.. Απο 1600-2000 κιλοβατώρες το 4μηνο(που τόσο γράφαμε περίπου μέχρι τώρα, γύρω στις 1850) είναι 8μιση ευρώ, ενώ τώρα γράψαμε 2017.. Και απο 2000 κιλοβατώρες και πάνω πάει στα 30. Δηλαδή για 17 γ@μημένες κιλοβατώρες πληρώνουμε μαμισιάτικα 22ευρώ επιπλέον στο πάγιο.. Αρχίζω αναζήτηση τρόπων μείωσης κατανάλωσης ρεύματος. Την DSL τη βάλαμε για το always-on, οπότε με βλέπω να τρώμε με κεράκια απο δω και πέρα (!@#@#) :?
deathlok Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 εχει ξανασυζητηθεί καντε ενα search έχουν ειπωθεί και πολύ ενδιαφέρον πραγματα
Sadako Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 το ξέρω, έχω βρει αρκετά και τα άνοιξα να τα διαβάσω περί κατανάλωσης ρεύματος. Απλά επειδή μου ήρθε κάπως ξαφνικό, ειδικά αυτό με το πάγιο, ρώτησα ειδικά γι'αυτο..
_BASSstarlet_ Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 Aπό το νέο έτος οι αυξήσεις 3-5% είναι σίγουρες.
sotos65 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 Αυτό με το κλιμακωτό, βάση της κατανάλωσης, πάγιο δεν το ήξερα. Τελικά το κλέψιμο πάει σύννεφο από όλες αυτές τις εταιρίες (δήθεν) κοινωνικής ωφέλειας. Από που κι ως που το πάγιο (που δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν ως τέτοιο, αλλά απλά ως ελάχιστη χρέωση, αφού τα έξοδα τοποθέτησης του δικτύου έχουν αποσβεσθεί πολλές φορές τόσες δεκαετίες και τα έξοδα συντήρησης έπρεπε απλά να επιβαρύνουν την κατανάλωση, ή μήπως και πληρώνουμε πάγιο στο super market ή όπου αλλού, όταν πάμε να αγοράσουμε κάποιο προϊόν, έχει σχέση με το πόση είναι η κατανάλωση; Κράτος (και οι εταιρίες του) Κλέφτης! Btw, αυτό με το dsl και always on δεν το πολυκαταλαβαίνω, δηλαδή σώνει και καλά πρέπει το pc να είναι αναμμένο και σε συνεχή σύνδεση 24/7 επειδή απλά μας δίνεται η δυνατότητα να το κάνουμε; Ή πρέπει να κατεβάζουμε υποχρεωτικά κάτι συνέχεια για να δικαιολογήσουμε τη σύνδεση; Απορίες άνευ σημασίας...
Sadako Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 http://www.dei.gr/%28A2603EEA66F091A41EA98E4DCBA2BE0A4B1581C30979B185%29/ecportal.asp?id=1022&nt=18&lang=1 Btw, αυτό με το dsl και always on δεν το πολυκαταλαβαίνω, δηλαδή σώνει και καλά πρέπει το pc να είναι αναμμένο και σε συνεχή σύνδεση 24/7 επειδή απλά μας δίνεται η δυνατότητα να το κάνουμε; Ή πρέπει να κατεβάζουμε υποχρεωτικά κάτι συνέχεια για να δικαιολογήσουμε τη σύνδεση; Απορίες άνευ σημασίας... Σχετικό είναι αυτό.. απο τη στιγμή που θες να κατεβάσεις κάτι (άσχετα αν το ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ πολύ ή λίγο, δηλ ΤΙ είναι αυτό που πραγματικα ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ-αυτό κι αν ειναι φιλοσοφική κουβέντα), γιατί να μην κατεβάζει όλη τη μέρα? Άσε που με τις πενιχρές ταχύτητες κάνουμε πάλι μέρες για μία ταινία/εφαρμογή..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.