glykatzhs Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 η ερωτηση αφορα ένα server pentium3 800 Mhz με 1 GB ram, sklhro WD 16GB SCSI και λειτουργικό Windows NT. Εξυπηρετεί 5 θέσεις εργασίας και διαχειρίεται ERP της Singular. Πρόκειται για σύστημα 5 ετών περίπου. Μετά την τελευταία αναβάθμηση του προγράμματος το σύστημα άρχισε να σέρνεται και χρειάζεται αναβάθμιση. Η προσφορά που προτάθηκε για την αναβάθμιση περιλαμβάνει ένα σκληρό δισκό SEAGATE 32GB SCSI και τα WINDOWS 2003 SERVER EDITION τα οποία κάνουν 700 ευρώ!!Νομίζω ότι τα χρήματα αυτά θα αποδόσουν αν ξοδευτούν για hardware (καινουριο server) και όχι για νεότερο λειτουργικό. Επειδή δεν έχω μεγάλη εμπειρία σ` αυτό τον τομέα θα ήθελα τη βοήθειά σας.Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Sorath Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 Καταρχήν, αφού υπάρχει πρόβλημα ταχύτητας και όχι χωρητικότητας γιατί η προσφορά περιλαμβάνει μεγαλύτερο απλά σκληρό και άλλο βαρύτερο λειτουργικό; Νομίζω οτι χειρότερα θα είναι τα πράγματα αφού και μόνο τα 2003 server είναι αρκετά πιο βαριά απο τα NT. Εφώσον δουλεύει το δίκτυο μια χαρά με τα NT, δεν υπάρχει λόγος για μεταφορά σε 2003. Άσε που θα πρέπει να τα στήσεις όλα απο την αρχή. Τα χρήματα που είναι διαθέσιμα καλύτερα είναι να ξοδευτούν σε hardware το οποίο βλέπω πως είναι απαραίτητο στην περίπτωσή σου.
glykatzhs Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Από ότι βλέπω οι απόψεις μας ταυτίζονται. Όσον αφορά το γιατί η προσφορά περιλαμβάνει αυτά προφανώς η εταιρία που την έκανε προσπαθεί να κερδοσκοπίσει. Μια τελευταία ερώτηση για το σκληρό δίσκο:Αυτός ο seagate ως πιο καινούριος δεν θα είναι γρηγορότερος από τον παλιό WD o οποίος είναι πενταετίας? είναι και οι δύο SCSI αλλά λογικά δεν παίζουν ρόλο και οι ταχύτητες περιστροφής κτλ? ρωτάω για να ξέρω αν θα τον αλλάξω στον καινούριο server
Sorath Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 Ναι, σίγουρα θα είναι πιο γρήγορος και ως μοντέλο και ως τις προδιαγραφές του. Νομίζω οτι ο τελευταίος δίαυλος είναι ο Ultra Wide 320. Δεν είμαι και σίγουρος αλλά είναι βέβαιο οτι θα έχει καλύτερες ταχύτητες. Πάντως το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή είναι η CPU, με επακόλουθο βέβαια motherboard, τροφοδοτικό, μνήμες κτλ....
glykatzhs Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 τελικα η απόφαση για καινούριο server παρθηκε αλλα ο υπευθυνος τεχνικός της εταιρίας που είναι υπεύθυνη για την συντηρηση των υπολογιστών και του δικτύου λένε ότι δεν νοείται καινούριος server χωρίς να ανανεωθούν και τα windows.Βεβαια μιλάμε για τα ΝΤ τα οποία είναι αρκετά παλιά.το θέμα είναι ότι θα στοιχίσει ο server 1,5 εως 2,5 χιλιαρικα να προστεθουν σε αυτά και 700 ευρώ για windows 2003 server edition?
Mithrantir Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 To 8ema einai oti ta NT, an den kanw la8os, den upostirizontai pleon apo tin Microsoft kai gi' auto kata pasa pi8anotita sou lene na kaneis kai anava8misi OS.
Sorath Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 Δεν λέω, το καλύτερο θα ήταν να βάλεις νέα Windows, αλλά απο που κι ως που επιβάλλεται να παρατήσεις τα NT επειδή το μηχάνημα είναι καινούργιο; Αν διαθέτει drivers για NT σίγουρα μπορείς να τα κρατήσεις. Απο προσωπική πείρα αναφέρω οτι στη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα όπου εργαζόμουν μέχρι πέρσι στην μηχανογράφησή της, μόλις φέτος ξεκίνησαν να βάζουν 2003 servers. Μιλάμε για εκατοντάδες servers και το ποσοστό αυτών που έχουν ακόμα NT είναι γύρω στο 90%. Και για την τράπεζα αυτή δεν υπάρχει θέμα χρημάτων..... Επειδή ο server που προτίνεται δεν είναι και κανένας "ΟΥΑΟΥ", απο οτι καταλαβαίνω απο την τιμή του, κατά την γνώμη μου δεν συμπέφτει λόγος ανανέωσης λειτουργικού.
georapt Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 mallon sou proteinan allagi sklirou mono giati theoroun oti den xreiazete parapano epeksergastiki isxii. Sigoura o kainourgios hdd tha einai pio grigoros kai ta 2003 server tha stithoun apo tin etairia pio grigora (drivers mporei na min xreiastoun gia tpt ;-) ) Pantos to server 2003 se P3 800 me 1 gb ram exo na paizei sxetika kala. to thema einai oti emeis pou den kseroume tis anages sou akribos mporei na leme polla...... opote zita kai mia deyteri gnomi apo kapoion pou mporei na erthei kai na ektimisei stin etairia sou!!!!!!!!!
dimitris__ Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Ο 2003 σε PIII 800 με 1 GB RAM θα "πετάει". Ο καινούριος server που θα αγοράσεις θα περιλαμβάνει και το λειτουργικό και όχι στην τιμή των 700 ευρώ, αλλά πιο φθηνά αφού θα "δένει" με το μηχάνημα. Τα ΝΤ4 πρέπει να τα εγκαταλείψεις υποχρεωτικά, αφού δεν υπάρχει γι΄αυτά support ΤΩΡΑ, ούτε από τη Microsoft, ούτε από τις εφαρμογές, πόσο μάλλον για τα επόμενα χρόνια που θα τον χρησιμοποιείς. Η τράπεζα είναι εντελώς άλλη φάση και δεν συγκρίνεται με την περίπτωση του φίλου, να είσαι σίγουρος ότι δεν κρατάγανε τα NT επειδή ήταν καλά, αλλά επειδή είχαν "δέσει" με τις εφαρμογές της τράπεζας (που θα είναι αρκετές δεκάδες). Όσο πιο μεγάλο είναι ένα δίκτυο, τόσο πιο δυσκίνητο είναι σε αλλαγές.
platongr Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Χρησιμοποιείς ERP που σημαίνει ότι θα έχεις και μια βάση από πίσω (μάλλον SQL). Mε το να αναβαθμίσεις μόνο το hardware, δεν θα κερδίσεις τίποτα πέρα από μία φρέσκια εγκατάσταση του λειτουργικού που στην αρχή θα σου δώσει λίγη παραπάνω ταχύτητα. Άποψη μου είναι να αναβαθμίσεις σε W2K3 αλλά και σε SQL 2005 (αν συνεργάζετε με την εφαρμογή, αλλιώς σε 2000). Σίγουρα θα κερδίσεις σε ταχύτητα και με την σωστή παραμετροποίηση του SQL ακόμη περισσότερο. Δεν γνωρίζω τον όγκο της δουλειάς και δεν ξέρω αν και οι 5 θέσεις δουλεύουν ταυτόχρονα στον server. Για 2-3 χρήστες υπάρχει και η λύση ενός XP Pro και MSDE και κάνεις την δουλειά σου πολύ πιο φτηνά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.