naknak Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2005 Χαιρετώ σας Έχω το εξής πρόβλημα: Έχω μαζέψει πάρα πολλά αρχεία από εγγραφές δορυφορικών προγραμμάτων μέσω του προγράμματος ProgDVB τα οποία είναι πολύ βαριά (π.χ. 7,53λεπτά/333ΜΒ) και θέλω να τα μετατρέψω σε κάποια άλλη μορφή όπως αρχεία DivX ή κάποια άλλη μορφή ώστε να μην χάσω πολύ από την ανάλυση αλλά να είναι λίγο πιο μαζεμένα σαν όγκος (πχ. μία ταινία να μπορέσει να χωρέσει σε ένα VCD). Το πρόβλημα είναι ότι τα converter που έχω είναι ψιλό αρχαία και δεν αναγνωρίζουν τα αρχεία σαν mpg όπως τα ονομάζουν τα win. Μπορώ να τα ανοίξω μόνο μέσω του ProgDVB ή του PowerDVD αλλά όχι με το media player παρόλο που του έχω εγκαταστήσει όλα τα πακέτα με codec. Έχει κανείς να προτείνει καμία λύση εκτός από το να τα πετάξω;
cybereddie Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 winavi κανει πολλες μετατροπες και ειναι γρηγορο
naknak Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Καταρχήν ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, αλλά δυστυχώς το winavi δεν τα μετατρέπει. Στην αρχή μου ζήταγε codec για το ίδιο το πρόγραμμα και μετά ξεκίναγε να τα μετατρέψει αλλά κόλλαγε. Το άφησα 4 ώρες και δεν έκανε τίποτα (το αρχείο που δοκίμασα ήταν 333MB, 7 περίπου λεπτά). Μην με ρωτάτε γιατί δεν ξέρω! Κατέβασα και δοκίμασα το καινούριο DivX converter από την διανομή DivX Create Bundle 6.0.3 και το αρχείο που προέκυψε ήταν 34ΜΒ, πολύ ικανοποιητικό αλλά: Το αρχείο ήταν «τραβηγμένο» προς τα επάνω και «μαζεμένο» στα πλάγια. Η ανάλυση που μου βγάζει είναι 544 x 576 και το αρχικό αρχείο είναι σε ανάλυση 600 x 450. Δεν βρίσκω πουθενά να μου επιτρέπει να επιλέξω εγώ τις διαστάσεις, ούτε properties. Το μόνο που μπορώ να επιλέξω είναι ανάμεσα σε HOME THEATER, HIGH DEF, HANDHELD, PARTABLE, που δεν βρίσκω κάποια διαφορά. Δεν λέω από το τίποτα κάτι είναι, αλλά είναι εκνευριστικό αν κάτσεις να παρακολουθήσεις…. Έχει κανείς καμία ιδέα για το πώς λειτουργεί:::::::::::::::
freskas Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Για να μαθεις περισσοτερα για το DivX, ριξε 1 ματια εδω.
naknak Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Δυστυχώς δεν βοηθάει διότι αναφέρετε σε άλλη έκδοση και η 4 που είχα δεν το κωδικοποιούσε. Διάβασα ένα σχετικό topic που ο φίλος cybereddie αναφέρει εκτενώς λύσεις αλλά τα περισσότερα που δοκίμασα δεν τα μετατρέπουν και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Τα αρχεία είναι πολλά και οι εγγραφές τους έγιναν σε διαφορετικές φάσεις, με διαφορετικές εκδώσεις του ίδιου προγράμματος και σε διαφορετικές «φάσεις» του λειτουργικού, άρα είναι απίθανο να έχουν όλα πρόβλημα. Αλλά όπως είπα το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει προφανώς κάποιες ιδιότροπες μεθόδους όσον αφορά την κωδικοποίηση. Αλλά το θέμα είναι ότι το πρόγραμμα είναι open source και δεν εγκαθιστά δικούς του codec. Και έχει την επιλογή mpeg2 και pva (η οποία έχει χάλια ανάλυση). Το μόνο που έκανε σχετικά σωστή δουλειά ήταν το converter από την διανομή DivX Create Bundle 6.0.3. για το οποίο έχουν βγάλει ένα τελείως γελοίο manual και τίποτε άλλο!!!!!!!!..............
freskas Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Για το encode μπορεις να δοκιμασεις κ' το VirtualDub. Εχει πολυ περισσοτερες επιλογες απο το tool του DivX. Eπισης για την ιδια δουλεια (Mpeg2->Mpeg4): Xmpeg κ' AutoGK (ποιο πολυ για ταινιες dvd αυτο-αλλα λογικα θ'ανοιγει κ' τα mpg) Μπορεις να δοκιμασεις κ' XviD σε codec μπς κ' σ'αρεσει καλλητερα.
marios1957 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 http://www.planetdvb.net/pmwiki/pmwiki.php?n=StaxRip.Main Ίσως σε βοηθήσει μια "αυτοματοποιημένη" μέθοδος μετατροπής... Υ.Γ.Είναι και freeware!
zavlakas Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Δοκιμασε το ΑutoGK... Υπαρχει και ελληνικο tutorial... http://www.autogk.me.uk/modules.php?name=TutorialGR
neperios_1984 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Οπώς προαναφέρθηκε αυτά που οπωσδήποτε πρέπει να κοιτάξεις είναι τα virtuadub, autogοrdianknot... Και να μελετήσεις το http://www.doom9.org ότι απορία έχεις θα την λύσεις... Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις XVID codec πάντως...
naknak Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Ρε παιδιά πραγματικά σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας!!!!!!!!!!!!!!!!!! Τελικά το μόνο που κάνει σωστή δουλειά σε αυτά τα αρχεία είναι το AutoGK και μάλιστα με εντυπωσίασε με τις δυνατότητες του!!!!!!!!!!!!! (Το VirtualDub και το Χvid αναγνώρισαν ότι είναι MPEG2 αλλά δεν το δέχονται… Η σελίδα για το XMPEG δεν ανοίγει σήμερα όλη μέρα αλλά το βρήκα από Free-Codecs αλλά τα αρχεία που προέκυψαν ήταν ακόμα ποιο μεγάλα.) Υ.Γ.: Η επιλογή Χvid τα μετατρέπει μια χαρά: αρχείο 164ΜΒ ( 7,59’ ) σε αρχείο 75ΜΒ και από ποιότητα παίρνει 10!!!!!!! Για όσους έχουν το ίδιο πρόβλημα το προτείνω ανεπιφύλακτα! :grin:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.