Προς το περιεχόμενο

Σχετικά με C++...

Μέλας Κύων

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω γνώσεις από V-Basic αλλά λόγω ότι δεν είναι επαρκής γλώσσα Θέλω να ασχοληθώ σοβαρά με προγραμματισμό σε c++ (έχω καλές συστάσεις γι αυτή ) αν και δεν έχω ιδέα από τη γλώσσα αυτή. Μπορεί κάποιος γνώστης να με κατατοπίσει σχετικά με αυτή? Τι έχω να αντιμετωπίσω? ποιες οι δυσκολίες της? Είναι αλήθεια ότι είναι η πληρέστερη γλώσσα και με "βάθος" που λένε?

Δημοσ.

Το "επαρκής" είναι σχετικό πάντα. :)

Αλλά το να ασχοληθείς και με C/C++ είναι κάτι πάντα χρήσιμο!

Ένα από τα επιτυχημένα ρητά που θυμάμαι από την προηγούμενη δεκαετία σχετικά με Visual Basic και C/C++ είναι το εξής:

- Ενώ (λέει) στη Visual Basic το 20% του χρόνου σου σκέφτεσε/αναλύεις/σχεδιάζεις και το 80% του χρόνου σου γράφεις κώδικα, στη C/C++ ισχύει ακριβώς το αντίθετο! Το 80% του χρόνου σκέφτεσε/αναλύεις/σχεδιάζεις και το 20% γράφεις κώδικα!!!

Ολίγον υπερβολικό μάλλον :grin: αλλά πολύ πετυχημένο επειδή επισημαίνει τη διάφορα ανάμεσα στο RAD (Rapid App Development) εργαλείο και την πραγματική Γλώσσα Προγραμματισμού!

Νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις, είναι με C.

Και χωρίς πληκτρολόγιο! Μόνο με το βιβλίο!

Δημοσ.

Tελικά έχω ξεκινήσει με C++ με απλά παραδειγματάκια απο βιβλίο αλλά αντιμετωπίζω ένα προβληματάκι - απλό πιστεύω..

έχω γυρίσει το DEVcpp με το οποίο και δουλέυω κώδικα, σε πλατφόρμα MS-DOS. Ομως όταν κάνω compiling το αρχείο που έχω linkάρει και εκτελώ το δοκιμαστικό πρόγραμμα που δημιουργησα δεν προλαβαίνει να εμφανιστεί και εξαφανίζεται αμέσως (κάτι σαν ακαριαίο αναβόσβυσμα!). Εχεις κάποια ιδέα περι τίνος πρόκειται? το Log του Debugger μου λέει ότι δεν έχω προσθέσει νέα γραμμή ή κάτι σχετικό (Newline το αναφέρει)

...

Δημοσ.
#include <stdio.h>

#include <stdlib.h>

main () {

ΕΔΩ ΒΑΛΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

system ("pause") ;

return 0;

}

σε ευχαριστώ καλέ μου φίλε.. :wink: λειτουργεί αλλά το "πατήστε ένα πλήκτρο για συνέχεια" γίνεται να το εξαφανίσουμε? ή τουλαχιστο να εμφανίζεται στην επόμενη γραμμή και όχι κολητά με τα αποτελέσματα της οθόνης?

Δημοσ.

Αν το εξαφανίσεις, πως θα του δηλώνεις ότι θες να το κλείσεις; :-P

Αν θες νέα γραμμή βάλε το \n στην printf

π.χ. printf ("%d\n", metavliti) ;

Τέλος, δοκίμασε σαν εναλλακτικό τρόπο να προσθέσεις την γραμμή

scanf ("\n") ;

στο πρόγραμμα και να διαγράψεις ό,τι σου είπα πριν. Με αυτό τον τρόπο δεν θα παίρνεις τη γραμμή press button to close... και θα κλείνεις το παράθυρο από το Χ

Δημοσ.
Αν το εξαφανίσεις' date=' πως θα του δηλώνεις ότι θες να το κλείσεις; :-P

Αν θες νέα γραμμή βάλε το \n στην printf

π.χ. printf ("%d\n", metavliti) ;

Τέλος, δοκίμασε σαν εναλλακτικό τρόπο να προσθέσεις την γραμμή

scanf ("\n") ;

στο πρόγραμμα και να διαγράψεις ό,τι σου είπα πριν. Με αυτό τον τρόπο δεν θα παίρνεις τη γραμμή press button to close... και θα κλείνεις το παράθυρο από το Χ[/quote']

εισαι αρχηγός... 8)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...