Προς το περιεχόμενο

Safe mode

acv1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μερικές απορίες:

α) Πατώντας F8 πριν φορτώσουν τα windows μπαίνουμε σε Safe mode, όμως:

σε ένα pc με xp pro γίνεται, ενώ σε ένα άλλο με xp home μετά το F8 με ρωτάει από που θέλω να bootάρει το pc (hd, dvd, floppy), γιατί ?

β) Το περιβάλλον του Safe mode (που "μπαίνουμε" με το F8) και της εκκίνησης διάγνωσης (που "μπαίνουμε" με επιλογή από msconfig) είναι διαφορετικό (στην πρώτη περίπτωση πιο λιτό), σε τι διαφέρουν?

γ) Γιατί όταν ξεκινάει το pc με "εκκίνηση διάγνωσης" (από msconfig), απενεργοποιείται το system restore αυτόματα (και χάνονται τα προηγούμενα σημεία ελέγχου συστήματος) ? Μπορώ να επιλέξω να μην συμβαίνει αυτό ?

Ελπίζω να μην σας κούρασα, ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον έχει τη διάθεση να ασχοληθεί με τις απορίες μου.

Δημοσ.

a)viazesai na pathseis to f8 sto deytero pc.Perimene na kanei diagnwstika to bios kai meta to patas.

B)To safe mode den fortwnei ka8oloy drivers kai software einai mono gia diagnwsh problhmatwn(troubleshooting).

To msconfig einai gia na ry8mizeis to software pou 8a ksekina me ta windows,kai analoga mporeis na parakamseis oti 8es.Gia na to xrisimopoihseis proypo8etei na einai se kalh katastash to leitourgiko,afoy to epilegeis mesa apo ta windows.

c)ela nte den to koitaksa pote gia sou pw thn alh8eia

Δημοσ.
a)viazesai na pathseis to f8 sto deytero pc.Perimene na kanei diagnwstika to bios kai meta to patas.

B)To safe mode den fortwnei ka8oloy drivers kai software einai mono gia diagnwsh problhmatwn(troubleshooting).

To msconfig einai gia na ry8mizeis to software pou 8a ksekina me ta windows' date='kai analoga mporeis na parakamseis oti 8es.Gia na to xrisimopoihseis proypo8etei na einai se kalh katastash to leitourgiko,afoy to epilegeis mesa apo ta windows.

c)ela nte den to koitaksa pote gia sou pw thn alh8eia[/quote']

thanks shumi_m

α) το έχω δοκιμάσει πολλές φορές για να πατάω το f8 σε λάθος στιγμή, εξάλου όλο στο pc με τα home κάνω λάθος ? (μήπως έχει ρυθμιστεί αλλιώς από bios?)

β) και η επιλογή "εκκίνηση διάγνωσης" (από msconfig) για διάγνωση δεν είναι? Φορτώνει περισσότερα προγράμματα - υπηρεσίες?. Στο safe mode "φορτώνει" κάποια software, για παράδειγμα τα anti-spyware, anti-virus σκανάρουν σε safe mode.

Δημοσ.

Μήπως, τουλάχιστον, ξέρει κανένας πως αλλιώς μπορώ να μπω σε safe mode στο pc με τα xp home (που όπως αναφέρω στο αρχικό post μετά το F8 με ρωτάει από που θέλω να bootάρει το pc) ?

thanks

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...