Stilewag Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2005 Έχω 2 PC πάνω στο γραφείο. Δεν έχω χορό για 2 οθόνες, 2 πληκτρολόγια, και 2 ποντίκια. Δεν τους έχω ανοιχτούς την ίδια στιγμή. Ξέρετε αν υπάρχει τρόπος να μοιράζονται αυτές τις 3 συσκευές (οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι)?
gerontas Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2005 Είμαι κι εγώ στο ψάξιμο αυτές τις μέρες (εν όψει αγοράς Apple) κι έχω κάνει την ίδια ερώτηση εδώ κι εδώ. Η περίπτωσή μου είναι πιό δύσκολη, καθώς μ' ενδιαφέρει τα δύο μηχανήματα να είναι ταυτόχρονα ανοικτά (και να γίνεται η μεταγωγή δυναμικά) και επί πλέον ότι διαλέξω πρέπει να είναι ταυτόχρονα συμβατό με Win/Linux (για το ένα PC) και MacOS (για το άλλο). Είμαι ανάμεσα σε LEVEL ONE KVM-0204 (με προβληματίζει η λειτουργία του USB ποντικιού στο Linux), Belkin (έχω ενδοιασμούς για την απροβλημάτιστη συνδεσιμότητα της οθόνης), EQUIP SW0206C (που υστερεί σε ανάλυση και δέν υποστηρίζει ήχο) και D-Link DKVM-2K (που δέν υποστηρίζει ήχο). Εν ολίγοις, τζίφος, εκτός από το πρώτο (LEVEL ONE) για τ' άλλα τρία η συμβατότητα με Linux και MacOS είναι θολό τοπίο, ένα mail που έστειλα στην D-Link, παραμένει αναπάντητο. Βέβαια στην περίπτωσή σου, καθώς δεν σ' ενδιαφέρει να λειτουργούν παράλληλα, ίσως κάνεις τη δουλειά σου και με κάποιο απλό μηχανικό KVM. BTW, αν σ' ενδιαφέρει να μοιράσεις παράλληλα και άλλα περιφερειακά, δες αυτό και αυτό. Το δίπορτο δουλεύει σε Win 2k/XP και Linux, ελπίζω να δουλέψει τελικά και στον Apple.
Slammer Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2005 Υπάρχει αυτό: http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=41539391&Nav_Section_Id=0&Catalog_Id=1&Product_Id=289868&Merchant_Id=1&sts_cid=3 αλλα η τιμή του είναι τσουχτερή. Αν ψαξεις θα βρείς φθηνώτερο.
yannis27gr Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2005 Sth douleia mou xrhsimopoioume to 2-port KVM switch (http://www.iogear.com/main.php?loc=product_category&category=kvm%20switches&category_id=303) ki eimai apolyta ikanopoihmenos.
gv Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2005 kati se soft den sou kanei ??? pc anywhere ... remote administrator ... ktl ktl
Παναγιώτης Σ. Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2005 Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά, αν θυμάμαι καλά, για να ανοίξει ένα pc, πρέπει να "δει", πληκτρολόγιο/ποντίκι. To Switch που προτείνει ο Slammer, το έχω, και μπορώ να βεβαιώσω ότι δημιουργεί "virtual" συσκευές και στα δύο pc. Έτσι μπορεί να μπουτάρει το κάθε ένα ανεξαρτήτως που είναι "γυρισμένο" το Switch εκείνη την στιγμή.
nmamag Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2005 PLANET cable built-in KVM switch KVM-202 is designed to give you control of two computers using just one keyboard, mouse and VGA monitor. It provides more table and rack space in addition to saving the cost of multiple keyboards, mice and monitors. Switch between computers by just pressing a button on the panel or predefined Hot-Key on connected keyboard. The KVM-202 is the best choice for SOHO user, office or testing site where there is a need to manage multiple computers efficiently and easily. PLANET KVM-202 utilizes advanced microprocessor emulation to intelligently manage the KVM ports. This allows simultaneous boot-up of all the attached computers. Caps Lock, Num Lock and Scroll Lock status can also be saved for each computer. It supports VGA, SVGA and MultiSync monitors up to 1920 x 1440 resolutions. With built-in 1.2m cables, you don't need to worry about the additional connect cable. The KVM-202 supports PS/2 style PC and laptop. It saves you cabling troubles with its 2 x built-in cables. In fact, you have zero cabling troubles since you don't have to worry about finding suitable cables to fit. It's already "built-in" together with the KVM Switch. Product Application Need to use multiple computers but lack space? Hate to move from computer to computer? Or just want to save money on monitors, keyboards and mice? PLANET KVM-202 is the most cost-effective and simple solution. Multiple computers can be managed by a single monitor, keyboard and mouse directly. Not only Windows, other operating system such as Linux and Unix can also be supported. No software drivers or system configuration are required. Switching among computers is achieved simply by pushing a button on the switch or a predefined Hot Key on the keyboard. Key Features 2-Port KVM switch with built-in 1.2m (46") cables PS/2 keyboard and mouse control Supports Microsoft IntelliMouse? IntelliMouse Explorer? Logitech NetMouse?or other compatibles Support for DOS, Windows 95/98/98SE/Me/NT/2000/XP/Server 2003, Unix, Linux Hot-plugging of PCs for maintenance without powering down the KVM Switch or PCs Push button or Hot-Key control for easy computer selection Plug-and-play, no Windows driver software needed for PS/2 keyboard and PS/2 operation Audible alert for port switching confirmation Auto-Scan mode for quick browsing of all connected PCs Keyboard/Mouse state saved and restored when switching ports LED indicators for easy status monitoring High resolution monitors supported up to 1920 x 1440 PS/2 interface powered
spirosta Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2005 Για εμένα η καλύτερη λύση αν οι υπολογιστές είναι σε δίκτυο είναι το πρόγραμμα UltraVNC. Βέβαια εσυ δεν τους έχεις ανοιχτούς μαζί. Τότε τα πράγματα είναι δύσκολα αφού είναι σχετικά σπάνια τέτοια switch. Υπήρχαν πολλά παλαιότερα αλλά πλέον είναι δύσκολά τα πράγματα. Πάντως κάνε μια αναζήτηση διότι το θέμα έχει συζητηθεί σε βάθος και άλλες φορές.
Slammer Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2005 Το παραπάνω switch της equip είναι πολύ καλό, το χρησιμοποιώ εδώ και εναν χρόνο χωρίς κανένα πρόβλημα. Λειτουργεί ακόμα κι αν έχεις συνδεδεμένο έναν υπολογιστή, και ο καθένας ξεκινάει κανονικά, ασχετα αν εκεινη τη στιγμή το έχεις γυρισμένο στον άλλο. Η αλλαγή γίνεται με καποιο συνδυασμό στο πληκτρολόγιο και δεν χρειάζεται κάποιο driver. Ειδικότερα το έχω σε ενα rack με δύο servers, εναν windows και έναν linux. Aπλά η τιμή του πλαισίου μου φαίνεται υπερβολική αφού πριν ενα χρόνο ειχα δωσει περίπου 30-35 ευρώ για την αγορά του.
jara Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 an exei kaneis tft othoni me dvi input pos tin sindeei? xanei apo poiotita ikonas?
spirosta Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2005 To dvi είναι ψηφιακό και δεν χάνεις αλλά κερδίζεις. Αλλά που κολλάει αυτό?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.