Προς το περιεχόμενο

Dual channel!Πώς??

haHa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω εναν Athlon 64 3500+ 939 και motherboard MSI K8n Neo4 platinum με nforce 4 ultra.

Μνημες εχω 2 x512 Kingston 400 MHz cl 3 double sided.

η μητρικη εχει 4 θεσεις για μνημες.Οι θεσεις 1,3 ειναι πρασινες και οι 2,4 μωβ.Στο manual λεει για Dual channel να βαζω στο ιδιο χρωμα τις μνημες και πρωτα στις πρασινες.

Το εκανα αυτο αλλα μαλλον επειδη ειναι double sided(λεει το manual οτι αν ειναι double sided και οι 2 δεν μπορει dual channel) τις τρεχει στα 333 ΜΗζ και οχι Dual channel. Γραφει 64 bit στην εκκινηση.

Τις εβαλα για δοκιμη στις θεσεις 1,2 και λεει οτι ειναι dual channel (128 bit) στα 400 MHz. Το ιδιο και το cpu-z.

Λειτουργει πραγματι σε Dual channel και αν ναι γιατι κανει αυτα τα κολπα?

Δημοσ.

Μέτρισε την απόδοση της μνήμης σου με τα bench που έχουν κάποια προγράμματα, όπως το Everest ή το Sisoft Santra. Αν σου δίχνει πάνω απο 3500-4000 ΜΒ/s τότε είσαι σε Dual Chanel.

Δημοσ.

Η σωστή θέση για dual channel στο MSI K8N SLI είναι όντως η θέση 1 και 2 αν έχεις ένα ζευγάρι, είτε πρόκειται για single είτε για double side μνήμες, άλλωστε στο manual, υπάρχει και σχετικό πινακάκι που δείχνει ότι η σωστή θέση αν θές dual channel είναι στις 1 και 2.

Όμως όντως στο manual υπάρχει κάτι ακόμα που μπερδεύει αρκετά και θα έπρεπε να το διευκρινήσουν. Λέει όντως δηλαδή ότι οι πράσινες θέσεις πρέπει να γεμίσουν πρίν από τις μωβ. Αυτό όμως αναφέρεται στην περίπτωση όμως που έχεις πάνω από ένα ζευγάρι, όπου κατά το στήσιμο του Η/Υ θα πρέπει να βάλεις πρώτα τις μνήμες στις πράσινες θέσεις και μετά στις μωβ. Δεν ξέρω γιατί... (πιθανώς φοβούνται κάποιο μικρό βραχυκύκλωμα?)..

Πάντως όντως η σωστή θέση είναι 1 και 2

Έχω 2χ 1gb kingston double side, στις 1 και 2 και είναι όντως dual channel

Δημοσ.

Μάλλον εννοούν ότι αν έχεις 4 μνήμες πρέπει να τις βάλεις ανά δύο πρώτα στο ένα και μετά στο άλλο ζεύγος.

Καμμιά φορά δεν είναι όλες ίδιες αλλά π.χ. 2χ512 και 2χ256 ή κάτι αντίστοιχο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...