Προς το περιεχόμενο

Oracle Db referential integrity

pietro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

'Εχω μερικές απορίες όσον αφορά το referencial integrity σε μια βάση δεδομένων

... Καταρχήν ποιά είναι η ελληνική μετάφραση της έννοιας?

Όταν υπάρχει Referencial integrity σε μια βαση δεδομένων σημαίνει ότι υπάρχει σωστή διατήρηση των συσχτιζόμενων δεδομένων μετα από διαγραφή ή εισαγωγή εγγραφής στην βάση δεδομένων.

πχ. άμα επιτραπεί διαγραφή μιας εγγραφής σε ένα πίνακα που έχει ως πρωτεύον κλειδί πεδίο το οποιο ειναι ξένο κλεδί σε έναν άλλο πίνακα και οι εγγραφες με το ξένο κλειδί παραμείνουν τότε το θα χαθεί αυτό που λέμε referencial integrity.

Διορθώστε με αν λέω κάτι λάθος...

Ποιό τεχνικά στην Oracle πώς θα διατηρήσουμε το φαινόμενο του referencial integrity? Είναι αρκετό να θέσουμε constraints που θα δηλώνουμε ποιά είναι πρωτεύοντα, ξένα κλειδιά?

Δημοσ.
'Εχω μερικές απορίες όσον αφορά το referencial integrity σε μια βάση δεδομένων

... Καταρχήν ποιά είναι η ελληνική μετάφραση της έννοιας?

Εγώ θα το έλεγα "πιστότητα παραπομπών"... :grin:

Ίσως να υπάρχουν και καλύτερες μεταφράσεις απ αυτό. Δεν ξέρω.

Όταν υπάρχει Referencial integrity σε μια βαση δεδομένων σημαίνει ότι υπάρχει σωστή διατήρηση των συσχτιζόμενων δεδομένων μετα από διαγραφή ή εισαγωγή εγγραφής στην βάση δεδομένων.

Ακριβώς.

Κι όχι μόνο μετά από εισαγωγή ή διαγραφή' date=' αλλά και μετά από μεταβολή κλειδιού (αν ποτέ χρειαστεί να συμβεί αυτό). Θα πρέπει το κλειδί να αλλάξει σε όλα τα σημεία που χρησιμοποιείται για να διατηρηθούν οι σύνδεσμοι εγγραφών!!

πχ. άμα επιτραπεί διαγραφή μιας εγγραφής σε ένα πίνακα που έχει ως πρωτεύον κλειδί πεδίο το οποιο ειναι ξένο κλεδί σε έναν άλλο πίνακα και οι εγγραφες με το ξένο κλειδί παραμείνουν τότε το θα χαθεί αυτό που λέμε referencial integrity.

Διορθώστε με αν λέω κάτι λάθος...

Κάπως έτσι.

Π.χ. αν σβήσεις εναν πελάτη από τη βάση (πίνακας πελατών), τι γίνονται οι εγγραφές με τις παραγγελίες του στον πίνακα παραγγελιών;;;

Ποιό τεχνικά στην Oracle πώς θα διατηρήσουμε το φαινόμενο του referencial integrity? Είναι αρκετό να θέσουμε constraints που θα δηλώνουμε ποιά είναι πρωτεύοντα, ξένα κλειδιά?

Προσωπικά προτιμώ τις λύσεις του να φροντίζει το πρόγραμμά μου το referencial integrity, αντί για το RDBMS αυτό καθ'αυτό. ϊσως επειδή είμαι περισσότερο programmer παρα database administrator... Αυτό μου δημιουργεί βέβαια την ανάγκη για λίγο παράνω κώδικα, αλλά το προτιμώ!

Αν πάντως γράφεις σε Oracle Forms ή ανάλογο εργαλείο, τότε νομίζω ότι με τα κατάλληλα constraints είναι ο καλύτερος τρόπος να το εξασφαλίσεις...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...