Προς το περιεχόμενο

Insomnia Top 100 Artists: The Countdown

TheBoyFromSalina

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

NRG: Βασικά οι NRG είναι ένας, ο Neil Gavin Rumney! Χρησιμοποιεί διάφορα aliases (liquid crystal, disco hybrids κ.α.) αλλά ποιό γνωστός είναι με το NRG. Απο τους πρωτοπόρους της old skool/hardcore σκηνής. Όσοι ασχολούνται με αυτην τη μουσική σίγουρα θα έχουν ακούσει το "I Need Your Lovin'" το οποίο κατέχει και ρεκόρ σαν το κομμάτι που έχει κυκλοφορίσει στις περισσότερες δισκογραφικές εταιρίες (του χώρου πάντα) σε single και το οπόιο μέχρι και πριν 3 χρόνια γινόταν remix. Σε όσους αρέσει αυτή η μουσική καλό θα ήταν να ψάξουν μερικές κυκλοφορίες του σαν NRG και σαν Liquid Crystal.

• Απαντ. 328
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Νατάσσα Μάρρε-Μουμτζίδου:

Επειδή προσπαθόντας να γράψω κάτι γι αυτήν, πάλι τα ίδια θα έγραφα όπως και σε εκείνο το topic που είχα κάνει πριν 1,5 χρόνο, θα κάνω ένα quote από εκεί. :)

Δεν την ήξερα αν και το επίθετό της μου φάνηκε σαν από κάπου να το ήξερα...

Κάτι άλλο έψαχνα κι εντελώς τυχαία έπεσα πάνω στο site της.

Με το που άκουσα/είδα το 'Drowned'' date=' εξεπλάγην! Περίμενα ο,τιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που άκουσα και είδα!

Μια παρουσία ερωτική με μια φωνή που αμέσως μ' έκανε ν'αναρωτηθώ γιατί να μην την έχω ακούσει νωρίτερα, γιατί να μην ξέρω αυτό το όνομα συνειδητά.

Η μουσική περιπλανιόταν γύρω από την jazz με πολλές ευαίσθητες νότες να σε μελαγχολούν γλυκά θυμίζοντάς σου καλοκαίρι.

Το πιάνο συνόδευε αρμονικά την φωνή αυτή που η δύναμή της δεν κρυβόταν, τόσο απάλη συνύπαρξη, μέχρι που ο ήχος της ηλεκτρικής κιθάρας ανέβαζε το σασπένς.

Δεν σε άφηνε να βαρεθείς...

Προς στιγμήν μου έφερε στο μυαλό την [b']Shirley Bassey[/b] και την Mina.

Μετά όμως παρατηρόντας την καλλίτερα, η εικόνα της Sarah-Jane Morris πλησίασε περισσότερο σε αυτό που έβλεπα και άκουγα.

Μην παραλείψετε ν' ακούσετε και τα 'Je t' appelle' & 'Παράδεισος'.

Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα υπάρξουν αυτάκια που δεν θα ηδονιστούν στον ήχο τους... :)

[...]

Για πιο πολλές λεπτομέρειες και δείγματα ήχου, καθώς και μερικά videos θα βρείτε στο site της:

http://www.natassamare.com

Δημοσ.

Επιτέλους... Επιλογές μου στη λίστα... Hooraaaayyyy δεν είμαι ο μόνος που κλασσικίζει στις επιλογές του!!!

Μιας και ότι έχει εμφανιστεί μέχρι στιγμής, είναι πασίγνωστα ονόματα (Jimi Hendrix, Jethro Tull, Iggy Pop), αν κάποιος θέλει συνοπτική παρουσίαση, post και θα ετοιμαστεί ;-)

Δημοσ.

the boy from salina den eixa valei tori amos stin lista mou ? An to ekana auto tote mallon ekana megali lalakia....giati imoun sigouros pos tin eixa psifisei...vlepeis ti lista den tin esosa ..anyway..as me sygxoriseii tori an exo kanei tetoio lathos :-)

Pantos xairomai giati apo to olo top100 vlepoume kia onomata pou ego as poume den eixa akousei pote opos i natasha marre-moumtzidou ,kai pou telika axizoun tin prosoxi mas....panta tetoia ;)

Agonio gia ta ypoloipa onomata..tha gennisoume mexri na pame stin proti eikosada :)

Δημοσ.

Οποιος θελει να γραψει κατι για τα ονοματα που ψηφισε, εννοειται οτι ειναι ευπροσδεκτο. :smile:

Ας προχωρησουμε προς τα πανω.

81. Soundgarden (68 βαθμοι)

Ψηφιστηκε απο: Hugelacky, Godfath3r

soundgarden.jpg

Απο τα μεγαλυτερα ονοματα του grunge κινηματος. Υπαρχουν ακομα? :neutral:

80. Deftones (69 βαθμοι)

Deftones--C10006419.jpeg

Δημοσ.

313-287

=307 PJ Harvey

=307 Love

=307 Loreena McKennit

=307 Lenny Kravitz

=307 Kelis

=307 Chick Corea

307 Bob Seger

306 Cranberries

305 Poison

=299 Ulver

=299 Stone Roses

=299 Sting

=299 Cars

=299 In The Woods

299 Electric Light Orchestra

298 Mariah Carey

=294 Adamski

=294 Cher

=294 Dr. John

294 Isaac Hayes

=288 Green day

=288 Kronos quartet

=288 Paul Oakenfold

=288 Rene Aubry

=288 Sasha

288 Sheryl Crow

287 Blur

Και κατι τελειως ασχετο :-P

2 σχολια που διαβασα χτες για 2 καλλιτεχνες που εχουν ηδη περασει στο chart, τον Philip Glass και τον John Lennon.

Γνωστος ηθοποιος δηλωσε:

"Αγορασα ενα cd του Philip Glass και ακομα προσπαθω να το ξεχασω."

16χρονη μαθητρια οταν ρωτηθηκε για τον John Lennon:

"Ποιος ειναι αυτος; Δεν τον εχω ξανακουσει. Ουτε και τους Beatles γνωριζω. Δεν εχω ακουσει κανενα τραγουδι του Λενον ουτε του συγκροτηματος. Ασχολουμαι με το στιβο σε επιπεδο πρωταθλητισμου. Στην προπονηση αφιρωνω παρα πολλες ωρες. Ακουω βεβαιως μουσικη, κυριως house, αλλα δεν ασχολουμαι ιδιαιτερα."

:mrgreen:

Δημοσ.
16χρονη μαθητρια οταν ρωτηθηκε για τον John Lennon:

"Ποιος ειναι αυτος; Δεν τον εχω ξανακουσει. Ουτε και τους Beatles γνωριζω. Δεν εχω ακουσει κανενα τραγουδι του Λενον ουτε του συγκροτηματος. Ασχολουμαι με το στιβο σε επιπεδο πρωταθλητισμου. Στην προπονηση αφιρωνω παρα πολλες ωρες. Ακουω βεβαιως μουσικη' date=' κυριως house, αλλα δεν ασχολουμαι ιδιαιτερα."

:mrgreen:[/quote']

Εντάξει μωρέ, δεν πειράζει. Αρκεί που γνωρίζει τις Spice Girls (φαντάζομαι ότι τις γνωρίζει, έτσι; :P)

[offtopic]

Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τη δολοφονία του John Lennon, ο Kosmos 93,6 έχει ένα τριήμερο αφιέρωμα στις 6,7 & 8 Δεκεμβρίου. Ίσως είναι ευκαιρία γιά κάποιους να τον γνωρίσουν.

(Εννοείται βέβαια, ότι οι πιό πολλοί σταθμοί ούτε καν θα αφιερώσουν 5 λεπτά από το πρόγραμμά τους)

[/offtopic]

Δημοσ.

Hugelacky κ Godfath3r μηπως ειστε ο ενας alter ego του αλλου? Μηπως συνεργαστηκατε να ανεβασετε καποια ονοματα? :mrgreen:

Παντως ως τωρα ακομα η κυρια στο 93 ειναι κοινη με τα δικα μου 1/20... κ αρκετα ονοματα κατω απο τα 288!

Μιας κ υπαρχουν καποια σκορπια ελληνικα καλυτερο θα ηταν να καναμε μια λιστα για ελληνες καλλιτεχνες ωστε να φανουν πιο ξεκαθαρα. Μη μπαινουν ολα σε ενα καζανι...

Δημοσ.
2 σχολια που διαβασα χτες για 2 καλλιτεχνες που εχουν ηδη περασει στο chart' date=' τον [b']Philip Glass [/b] και τον John Lennon.

Γνωστος ηθοποιος δηλωσε:

"Αγορασα ενα cd του Philip Glass και ακομα προσπαθω να το ξεχασω."

[...]

Πολύ θα ήθελα να ξέρω ποιος ακούλτουρος ηθοποιός ήταν αυτός. :P

Philip Glass:

Κλασικός συνθέτης που έχει επηρεάσει πολλούς μεταγενέστερους μουσικούς, όπως τον Yann Tiersen.

Θεωρείται ο πατέρας του μινιμαλισμού.

Η μουσική για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1984 έχει την δική του υπογραφή.

Έχει συνθέσει μουσική για αρκετές ταινίες, αν και μερικές όχι και τόσο γνωστές. :)

Κάποιες από αυτές είναι οι εξής:

Το 1985 κυκλοφόρησε ένα album με τίτλο «Songs from Liquid Days» που την μουσική του πλαισίωσαν οι στίχοι των:

David Byrne, Paul Simon, Laurie Anderson και Suzan Vega,

ερμηνευμένα από:

Linda Ronstadt, Jon Gibson, Jack Kripl, Richard Peck, Bruce Fowler και Douglas Perry.

Περισσότερα θα βρείτε στο site του:

http://www.philipglass.com

Δημοσ.

79. Queens of the Stone Age (69 βαθμοι)

Ψηφιστηκε απο: Godfath3r, Hugelacky

queensofthestoneage.jpg

78. Madrugada (71 βαθμοι)

Ψηφιστηκε απο: Edgar, Cristina

MADRUGADA_541354f.jpg

77. Machine Head (72 βαθμοι)

photos_promo_03.jpg

76. Era (72 βαθμοι)

Eric-Levi.jpg

Δημοσ.
79. Queens of the Stone Age (69 βαθμοι)

Ψηφιστηκε απο: Godfath3r' date=' Hugelacky

[b']78. Madrugada (71 βαθμοι)

Ψηφιστηκε απο: [/b]Edgar, Cristina

77. Machine Head (72 βαθμοι)

76. Era (72 βαθμοι)

Κάτι βρωμάει εδώ... :P

Δημοσ.

Λες? :razz:

286-254

=283 Todd Terry

=283 Thirteen Senses

=283 The Offspring

283 Association

282 Prince

281 Godspeed You! Black Emperor

=276 Tears for Fears

=276 Ricky martin

=276 Ennio Morricone

=276 Mano Negra

276 Buzzcocks

=271 Within Temptation

=271 Masters at Work

=271 Divine Comedy

=271 Counting Crows

271 Blue Oyster Cult

=265 UB40

=265 Missy Elliot

=265 Miss Kittin

=265 Live

=265 Danny Tenaglia

265 Beautiful South

264 Garbage

=260 Mirwais

=260 Frankie Knuckles

=260 Fate's Warning

260 Erasure

=255 Thin Lizzy

=255 Joey Negro

=255 James blunt

=255 Green on Red

255 Dead Can Dance

254 Neil Young

Δημοσ.

Βλεπω μεγαλη συνομοσια μεταξυ 2 ισχυρων στρατοπεδων....

Ομαδικη ταυτιση αποψεων επεσε ξαφνικα...

Οχι κ ο Prince κατω απο τον Ricky Martin....

Απορία: Η Lisa Gerrard μαζι με τους Dead Can Dance επιαναν 100αδα?

Δημοσ.
Hugelacky κ Godfath3r μηπως ειστε ο ενας alter ego του αλλου?
lol... :grin: Ναι, απ' ότι φαίνεται! We should form a band or something Ι guess... ;-)
Μηπως συνεργαστηκατε να ανεβασετε καποια ονοματα?
ωχ ωχ, κάποιοι κατάλαβαν την μυστική συνωμοσία μας να "διαφθείρουμε" το chart... :mrgreen:

πέρα από την πλάκα τώρα, εννοείται ότι δεν παίζει καμία συνεννόηση κτλ, απλά τυχαίνει να έχουμε πολλά κοινά ακούσματα & favorites, πράγμα που όσοι έχουν προσέξει τα post μας θα το έχουν διαπιστώσει καιρό τώρα! Αλλωστε και με την cris & τον edgar κάτι παρόμοιο συμβαίνει απ' ότι βλέπω. :wink:

ps. vsls δεν πιστεύω να δυσανασχετείς, αλλά εαν συμβαίνει κάτι τέτοιο ας έστελνες κι εσύ λίστα. :wink:

Όπως είπε και ο TheBoyFromSalina πολύ σωστά εδώ :"Aυτο που δε θα ηθελα να δω ειναι να εχει ξεκινησει η παρουσιαση και να αρχισουν παραπονα απο ατομα που δε θα εχουν ψηφισει."

Φιλικά :wink:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...