chill Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2006 Και φροντίστε όσοι πάτε να έχετε πάρει φραπέ στο χέρι και κανα κεφτεδάκι για μεζέ, γιατί με τις τιμές που επικρατούν εκεί ούτε καφείνη θα πάρει ο οργανισμός σας, ούτε δύναμη από το φαγητό για να περπατήσετε στους αχανείς χώρους του. Πιο φτηνά μου βγαίνει να πάω για καφέ με το πλοίο στην Fontana di trevi a Roma παρά με το αμάξι (κλιμακωτή χρέωση στο parking, lol) στο Τhe Mall .
chill Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2006 Όταν μιλάμε για 4.80 το nes καφέ δεν μιλάμε για ακρίβεια μιλάμε για βιασμό της τσέπης μας. Νομίζω πως οι τύποι μας περνάνε για ινδιάνους ιθαγενείς και μας δίνουν χτένες και καθρεπτάκια με αντάλλαγμα χρυσό. Η χρέωση στο πάρκινγ μέχρι της 9 το βράδυ (αν δεν κάνω λάθος) πάει με την ώρα. Δηλαδή στα παίρνουν με κάθε τρόπο..... Και καλά κάνουν αφού ο Έλληνας ότι και να του πασάρουν ως ευρωπαικό, ως super wow, ως trendy τρέχει και λέει και ευχαριστώ. Και δεν είναι θέμα τσιγκουνιάς, τρώω τα ποσά σε πράγματα που με ευχαριστούν. Το να δίνω όμως 5 ευρώ για ένα ρόφημα που κάνει το πολύ 20c το θεωρώ το λιγότερο ηλιθιότητα.
chill Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Προσυπογράφω theobabis . Σε λίγο οι τράπεζες θα εκδίδουν και ........καφεινοδάνεια. Για όσους επιμένουν να καταναλώνουν καφέ εκτός της οικίας τους. Όταν γίνω μεγάλος και τρανός (λέμε τώρα.....) θα ανοίξω μια τεράστια καφετέρια και θα σερβίρω καφέ σε τιμές κόστους. Θα βάλω λουκέτο σε όλα τα λαμόγια. Δεν είναι δήλωση είναι δέσμευση. Vote 4 chill. Για ένα πουκάμισο αδειανό, για................ έναν καφέ προσιτό (και ποιητής αμα λάχει) .
john1987 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Όταν μιλάμε για 4.80 το nes καφέ δεν μιλάμε για ακρίβεια μιλάμε για βιασμό της τσέπης μας. Νομίζω πως οι τύποι μας περνάνε για ινδιάνους ιθαγενείς και μας δίνουν χτένες και καθρεπτάκια με αντάλλαγμα χρυσό. Η χρέωση στο πάρκινγ μέχρι της 9 το βράδυ (αν δεν κάνω λάθος) πάει με την ώρα. Δηλαδή στα παίρνουν με κάθε τρόπο..... Και καλά κάνουν αφού ο Έλληνας ότι και να του πασάρουν ως ευρωπαικό, ως super wow, ως trendy τρέχει και λέει και ευχαριστώ. Και δεν είναι θέμα τσιγκουνιάς, τρώω τα ποσά σε πράγματα που με ευχαριστούν. Το να δίνω όμως 5 ευρώ για ένα ρόφημα που κάνει το πολύ 20c το θεωρώ το λιγότερο ηλιθιότητα. συμφωνω απολυτα!!! που εχει ξεπεσει ο ελληνας....
KaizerSoze Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 @Anexann Yparxei asanser A,kai nomizw to adikeis otan les oti "Σας εμπορικό για τα ελληνικά δεδομένα ομολογώ πως δεν ήταν άσχημο ". Se tosa malls piga stin Agglia kai enw den mporw na pw oti den yparxoun pragmata na zilepsei apo kapoia,entoutois akoma kai gia ta Agglika dedomena mia xara esteke.Den einai apaitisei na einai to kalytero tis Eurwpis alla exeplagin eyxarista kathws perimena kati POLY katwtero tou exwterikou.A,kai kyriws maresei pou einai to prwto mall pragmatika kai oxi allo ena polykatastima @john Den einai opws akrivws ta les,den einai "kathreftakia kai xantres",4 eurw kanei o kafes sto STARS stin Agia Paraskeui kai 4,5 sto Jackson's sto Kolonaki.Otan pas sta Harvey Nichol's den perimeneis na exei times Lampropoulou.Kalws i kakws,to passaroun ws to kalytero-kai dexou to,EINAI-emporiko kai apla prospathoun na vgaloun X-plasio kerdos ekei pou an ypirxan alla 2-3 isws to skeftontan.Thymisou pou pigan oi times sto Sinema otan anoixan ta Village.Pantou ston kosmo autos einai o kapitalismos.Otan plirwneis 20 eura ta kalamarakia ston Marathwna(kalyteres thallases yparxoun alla sou leei o taverniaris,ama thes pigene mexri tin Akrata na fas sto kyma) den ftaine oi "eyrwpaikes seirhnes"
kirileman Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Επειδή μένω κοντά (Ηράκλειο), το έχω επισκεφθεί αρκετές φορές και θα συνεχίσω να πηγαίνω με τρένο ή με αυτοκίνητο (που αναγκαστικά το παίρνω έστω και για να πάω στο σταθμό). Όχι όμως για σινεμά ή για φαγητό ή για καφέ. Για τίποτα από αυτά δεν αξίζει να χάσει κανείς χρήμα και χρόνο στο Mall. Μόνο για αγορές και σύντομη βόλτα την ημέρα (εκτός και αν θέλει κάποιος μια κάρτα γραφικών κατά τις 9 το βράδυ). Πολλά καταστήματα, ηλεκτρονικά, ηλεκτρικά, ρούχα, παπούτσια, cd, όλα μαζί σε έναν χώρο που σε μένα, που τυχαίνει να είμαι σχετικός, δεν λέει τίποτα ως μορφή, απλά δέχομαι ότι λειτουργεί (τα προβληματα της πρόσβασης, στάθμευσης, ένταξης στο περιβάλλον κλπ τα ξεχνάω). Περισσότερο με ενοχλεί η αίσθηση που αφήνει. Μεγάλο, αχανές, θα έλεγα, περίεργη κάτοψη, ενοχλητικά υλικά επικάλυψης, απρόσωπο, κακό, ψυχρό και ανάποδο). Απορώ πως κάθονται άνθρωποι και πίνουν καφέ στις καφετέριες του 4ου ορόφου (μα τι λέω, το θέματα της ψυχολογίας-ανθρωπολογίας του χώρου μένουν εντός των τοιχών των πανεπιστημίων). Ένα χάλι, εν ολίγοις. Ειδικά στην περιοχή των goodies, η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Το αποτέλεσμα είναι να φεύγεις ζαλισμένος και αποπροσανατολισμένος. Και αυτό, γιατί από το 18ο αιώνα έχει χαθεί η ανθρώπινη κλίμακα στις ανθρώπινες κατασκευές. Κάποτε μετρούσαν με πόδια, πύχη κλπ, τώρα με το απρόσωπο μέτρο. Σκεφτείτε πως είναι να ψωνίζει κανείς σε έναν πεζόδρομο (στεγασμένο ή όχι) με κτήρια ύψους περίπου 3/2 φορές το πλάτος του δρόμου (όχι πολύ ψηλά δηλαδή), με τα ωραία του πλακόστρωτα, τα δέντρα, τα πλατώματα, τα μικρά σημεία στάσης ανά διαστήματα, την οπτική, ακουστική, oσμητική, "αισθαντική" ποικιλία, όλο αυτό το μαγευτικό "τοπίο" κλπ, και πως είναι να ψωνίζεις σε ένα τεράστιο πολυκατάστημα όπως το Mall. Θυμάμαι αρκετά πράγματα που μου άρεσαν από αυτά που είδα στα λίγα ταξίδια μου στο εξωτερικό και που θα ήθελα να δω και στην Ελλάδα αλλά τα τεράστια πολυκαταστήματα δεν ήταν στη λίστα...
Anexann Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 A' date='kai nomizw to adikeis otan les oti "Σας εμπορικό για τα ελληνικά δεδομένα ομολογώ πως δεν ήταν άσχημο ". Se tosa malls piga stin Agglia kai enw den mporw na pw oti den yparxoun pragmata na zilepsei apo kapoia,entoutois akoma kai gia ta Agglika dedomena mia xara esteke.Den einai apaitisei na einai to kalytero tis Eurwpis alla exeplagin eyxarista kathws perimena kati POLY katwtero tou exwterikou.A,kai kyriws maresei pou einai to prwto [b']mall[/b] pragmatika kai oxi allo ena polykatastima. Σίγουρα δε θέλω να συγκρίνω το The Mall με malls που έχω υπ'όψη μου περιφερειακών πόλεων της Αγγλίας. Θα ήταν άδικο γιατί εκεί τα malls υπάρχουν για πολλούς και διάφορους λόγους οι οποίοι δε συναντώνται τόσο πολύ στη χώρα μας. Όμως αντίστοιχα, έχοντας κατά νου τις αναλογίες των δυο χωρών, δε μπορώ να συγκρίνω το νέο αυτό δημιούργημα ούτε λόγω της χωρητικότητας του, ούτε λόγω του εσσωτερικού διάκοσμου, αλλά πάνω από όλα ούτε λόγω της διαρύθμισης του. Οι κύριοι που το έχτισαν ήθελα να ρωτήσω αν έχουν ακούσει τον όρο hazzard management... Μάλλον όχι αφού από ένα λάθος μπήκα από μια έξοδο κινδύνου από την άλλη μεριά της κυρίας, μοναδικής(!!), εισόδου και παρατήρησα το θαύμα σύστημα βοηθητικών(?) υποθέτω χώρων εκτόνωσης (το λέγαμε crowd control slip ways). Δεν είμαι αρνητικός σε ό,τι έχω βρει νεοδημιούργητο στην πατρίδα μου μετά από μια δεκαετία στο εξωτερικό. Καλώς ή κακώς πολλά πράγματα έχουν βελτιωθεί. Το να βλέπω όμως το κτίσμα αυτό να προωθείται ως το Bluewater (βλ. post #55) ή έστω το mall στο Birmingham, νομίζω ότι είναι υπερβολή και δυστυχώς εξανίσταμαι στην πεποίθηση κάποιων ότι ο Έλληνας είναι με το κεφάλι κάτω και ακολουθεί τις ορδές του κόσμου... Αυτές τις κυλιόμενες σκάλες ποιός τις τοποθέτησε έτσι ήθελα να ήξερα; Μπορεί να ήταν η κούραση, μπορεί πολλά πράγματα, αλλά μου έδωσαν την εντύπωση πως ήταν πολύ λίγες για τέτοιο χώρο... Τέλος, καί άσχετο. Είχε πάρει το αυτί μου πριν αρκετούς μήνες ότι στον ίδιο χώρο σχεδιάζονταν να στεγασθεί το ΥΠΕΠΘ. Ξέρει κανείς επ'αυτού ή, μάλλον, δε θυμάμαι σωστά...
chill Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Το μόνο σίγουρο είναι πως αργά ή γρήγορα το "The Mall" θα ξεχαστεί. Μπορεί να έγινε το talk of the town για το διάστημα που πέρασε αλλά δεν γνωρίζω κανέναν από όσους πήγαν, να έχει διάθεση να το ξαναεπισκεφτεί για τους xyz λόγους.
gregdais Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 χρονια πολλά σε ολους! δεν βγαζει πουθενα η συζητηση αυτή...!!!!
Exoskeletor Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Pantos h alitheia eine oti to aniksane grigora gia na prolaboun ths giortes. otan tha oloklirothoi 100% den kseroume ti mporei na exei alaksei alla mallon gia agores tha aksizi perisoterro
kirileman Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Αυτές τις κυλιόμενες σκάλες ποιός τις τοποθέτησε έτσι ήθελα να ήξερα; Μπορεί να ήταν η κούραση' date=' μπορεί πολλά πράγματα, αλλά μου έδωσαν την εντύπωση πως ήταν πολύ λίγες για τέτοιο χώρο... [/quote'] Υπερβολικά λίγες. Σε κάποιες περιπτώσεις ισχύει το "κάτω πάει, πάνω δεν πάει". Πχ, μπαίνεις από την κεντρική είσοδο στον 3ο όροφο (3ος δεν είναι και κατεβαίνεις στο 2ο (fnac). Θες φεύγοντας να ξαναανέβεις στον 3ο και δεν μπορείς!!! Τέλεια, τέλεια, τέλεια!!! Υπάρχει λύση βέβαια αλλά πρέπει να περπατήσεις μέχρι την είσοδο, να πάρεις τη μοναδική κυλιομένη σκάλα ανόδου και ξανα μανά πίσω προς τις κυλιόμενες που πάνε κάτω (fnac-σιγά μην κανεις το λάθος να ξανακατέβεις) και πάνω (village).
Wintermute23 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2006 Egw phga thn Paraskeuh pou mas perase. An phgaina duo mhnes nwritera 8a entupwsiazomoun,alla logw duo megalwn ta3idiwn sto e3wteriko(Shanghai kai Berolino) pou mou anoi3an ta matia den mou leei tipota apolutws!!! Enta3ei einai megalo gia ta Ellhnika dedomena,alla opws exoun hdh pei kai alloi,giati egw apo to Falhro na trexw ekei panw gia na parw kati pou uparxei kai allou?Kat'eme mono to Fnac a3izei kai h empeiria ths megalhs o8onhs V-Max(an kai ta 9E me kratane makria.Den ta xalalizw re p..sth mou gia tetoia!!!) Oso gia akribeia,meta thn Shaghai kai to nero(0.5E) mou fainetai akribo!!! Sxetika me thn kinhsh,mh 3exnate pws dianuoume periodo eortwn kai pws logw tou oti anoi3e twra,trexei na to dei kai h koutsh Maria!!!
sarisn Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2006 Λίγα με την κουτσή Μαρία έτσι ??? :razz::razz::razz:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.