polaki Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2005 Ειναι κατι που εδω και παρα πολυ καιρο θελω να γραψω αλλα ολο το ξεχναω... Ξερουμε λοιπον οτι τα CD εχουν την εγγράψιμη μεριά ακριβως απο κατω απτο "πανω" μερος του CD, και έτσι αν χαραχτει το πανω μερος τελος... Στα DVDR η εγγράψιμη στρωση ειναι ενδιάμεσα (σαν σαντουιτς) 2 προστατευτικων πλαστικών, με αποτελεσμα να μην εχουν ευαισθησία απο πάνω... Κοινως απο πανω κανεις ότι θες και αυτο θα συνεχίσει να παίζει.. Ομως παρατηρω το εξης... Το πλαστικο "καλυμα" της εγγράψιμης μεριάς από κατω, ειναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ευαίσθητο με αποτέλεσμα να χαράσεται με ΕΛΑΧΙΣΤΗ χρηση.. Και οταν λέω ελάχιστη, εννοώ και μονο που το γράφω, ενδέχεται να έχει απειροελάχιστες γρατσουνιές.. Μου φαινεται δηλαδη οτι ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μαλακό το προστατευτικό πλαστικό, σαν βούτηρο ενα πραγμα... Και αυτο το εχω διαπιστωσει σε διάφορα δισκάκια, δεν ειναι καποιο συγκεκριμενο... Το εχετε παρατηρήσει και σεις αυτο? Επισης κατι αλλο.. αν κανεις το ΛΑΘΟΣ και ακουμπήσεις την κατω μερια του DVDR και μετα πας να το γράψεις, θα εχεις μια μεγαλοπρεπέστατη αποτυχια, γιατι ναι μεν θα γραφτει κανονικα, αλλα μετα απο κατω αν το κοιταξεις θα δεις οτι εχεις μια δαχτυλιά που ειναι αγραφτη.... Με αποτέλεσμα να μην ξέρεις αν εχει γινει σωστα η εγγραφή...Δηλαδη τοσο αδυναμο ειναι το laser?????Το Nec 3520 έχω, αλλα και στο Pioneer 12x (δεν θυμαμαι ακριβως μοντελο) τα ίδια... Τι διάολο, τα CD γιατι δεν καταλαβαινουν τιποτα???? Γίνεται και σε σας, η μονο εγω ειμαι ο γκαντεμης?Ισως σκανάρω καποια στιγμη ενα δισκάκι να δειτε ακριβως τι εννοω....
Gary_Kokkin Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2005 Iσως σε βοηθήσουν : http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=99259&page=1 http://www.digitalmemoriesonline.net/scan/output/cd_vs_data_dvd.htm
ANEMOS-V Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2005 emena pali m aresei na anazitithei to thema eksolokliroy gia ta DVD .. na vroume pia eine ta anthektikotera sto xrono ..alla kai ta oikonomikotera. grafte lipon tis empiries sas. ta Thats CERAMIC ta vlepo ligo kalitera ? ti lene? :???:
Blackie Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 Προσωπικά μένω πολύ ευχαριστημένος με τα Verbatim DVD+R, γράφονται πολύ καλά και δεν έχουν πρόβλημα! Εν αντιθέσει με τα RiDisk που όποτε γράφω σ' αυτά αφήνει από κάτω 3-4 "δακτυλίδια" αντί να είναι ομοιόμορφο... Τώρα μπορεί να έχει πρόβλημα το DVD-R, αλλά δε νομίζω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.