Giannnni Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Παιδιά, έχω μια τηλεόραση philips που έχει υποδοχές scart και s-video και έχω ένα dvdplayer με εξόδους RGB(component), s-video kai composite(κιτρινο, ασπρο,κοκκινο). Ύστερα απο μελέτη στο Google, η καλύτερη ποιότητα επιτυγχάνεται με σύνδεση RGB, πως θα συνδέσω όμως το dvdplayer στην τηλεόραση, μπορώ να χρησιμοποιήσω την υποδοχή scart?. Είμαι πολύ μπερδεμένος! Έχω κάτι καλώδια και τα δοκίμασα στο scart (συνδεδεμένα στο rgb sto dvdplayer) αλλά η εικόνα ήταν περίεργη(....ασπρόμαυρη και χωρίς να εστιάζεται). Κάποιος σχετικός ας βοηθήσει.
Sorath Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Νομίζω για να δεις με RGB εικόνα πρέπει να το επιλέξεις και μέσα απο το μενού του DVD. Το πιθανότερο είναι να μην το άλλαξες και για αυτό να έχεις ασπρόμαυρη εικόνα.
dim_b Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Δεν μπορείς να συνδέσεις component (YPbPr) με Scart. Αν το DVD και η τηλεόραση δεν υποστηρίζουν RGB μέσω του scart (δες τα manuals ή πες μας ποιά μοντέλα είναι), θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις S-Video.
Giannnni Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 βασικά το δοκίμασα με τον εξής τρόπο (η επιλογή από το menu του dvd έχει γίνει σε rgb output). Συνέδεσα τα 3 καλώδια red green blue σε ένα scart με υποδοχές για white red yellow, και το έβαλα στο scart της tv. Ισως γι αυτό να μην δουλεύει; θέλω ειδικό καλώδιο;, το dvdplayer είχε ένα καλώδιο μόνο, με 3 αρσενικά πινς σε κάθε πλευρά, κόκκινο πράσινο και μπλε.
Giannnni Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 λοιπόν, πρώτον ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας , διαβάζω τώρα το manual της tv, είναι μια Philips 32pw.klp, και γράφει πως υποστηρίζει είσοδο RGB από το ένα scart που έχει πίσω, το θέμα είναι πως θα συνδέσω τα αρσενικά 3 pin red green blue στο scart?. Θέλω ειδικό καλώδιο ;
dim_b Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Οι υποδοχές του SCART (κόκκινο, λευκό, κίτρινο) είναι γιά audio in (Left & right) και composite video και αντιστοιχούν στις εξόδους του DVD με τα ίδια χρώματα. Το σήμα RGB που μεταφέρεται μέσω του SCART δεν είναι ίδιο με το component και δεν μπορείς να τα συνδέσεις μεταξύ τους. Δες στα manuals αν οι συσκευές σου υποστηρίζουν RGB μέσω του SCART και χρησιμοποίησε ένα καλώδιο SCART με όλα τα pins συνδεδεμένα (τα φθηνά καλώδια έχουν συνδεδεμένα μόνο τα pins που χρησιμοποιούνται γιά audio και composite video). EDIT Τώρα είδα ότι η τηλεόρασή σου δέχεται RGB μέσω του SCART. Αν το υποστηρίζει και το DVD (πολύ πιθανό αφού έχει και έξοδο component) το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα καλώδιο SCART και να επιλέξεις έξοδο RGB στο DVD. btw, εγώ έχω την Philips 32PW8719 και την έχω συνδεδεμένη με το DVD με αυτό τον τρόπο. EDIT2 Στο αρχικό post δεν αναφέρεις έξοδο SCART στο DVD. Αν δεν έχει, μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστείς με σύνδεση S-Video ή να αγοράσεις κάτι τέτοιο (μάλλον συμφέρει να αγοράσεις άλλο DVD )
Giannnni Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 αυτή πρέπει να έχω και εγώ , by the way αυτό το crystal clear, πολύ την χαλάει την εικόνα αδερφάκι μου, πολύ postprocessing, ειδικά για gamers σαν εμένα με χαλάει πολύ. p.s. έχει και έξοδο scart και θυληκά RGB και κίτρινο video kai 2 audio white και red, αλλά μέσω scart θα δίνει rgb στην tv?, ή θα πρέπει το καλώδιο να είναι συνδεδεμένο στο dvd μέσω των θηλυκών pins και στην tv μέσω του scart, δηλαδή στην μια άκρη του καλωδίου να είναι scart και στην άλλη αρσενικά RGB?
Giannnni Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 ακριβώς το ίδιο μοντέλο έχουμε τελικά φίλε dim_b, αλήθεια πόσο την πήρες; , εγώ την τσίμπησα 480 .
dim_b Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Την είχα πάρει 750? πριν ακριβώς ένα χρόνο, και από τότε πέφτει συνέχεια η τιμή p.s. έχει και έξοδο scart και θυληκά RGB και κίτρινο video kai 2 audio white και red, αλλά μέσω scart θα δίνει rgb στην tv?, ή θα πρέπει το καλώδιο να είναι συνδεδεμένο στο dvd μέσω των θηλυκών pins και στην tv μέσω του scart, δηλαδή στην μια άκρη του καλωδίου να είναι scart και στην άλλη αρσενικά RGB? Ποιό DVD είναι; Στο manual δεν λέει αν δίνει RGB στο SCART;
Giannnni Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 όχι, είναι ένα dvdplayer 24 euro, αγορασμένο σήμερα από mediamarkt, lol? έχει progressive scan, και στο menu του μέσα έχει σαν επιλογές για video S-Video, RGB, YUV, YPbPr. και πίσω έχει όλες τις εξόδους. Λες να μην βγάζει rgb από το scart του; παρείγγειλα ένα καλώδιο rgb μέσω scart (με scart και στις δυο άκρες του) λες να το χρησιμοποιεί μόνο σαν composite?
Giannnni Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 ΟΚ! το γράφει τελικά στο κουτί, στα χαρακτηριστικά του γράφει και RGB scart , οπότε είμαστε καλυμμένοι ε;
dim_b Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Το καλώδιο που θα πάρεις, θα πρέπει να έχει συνδεδεμένα όλα τα pins γιατί πολλά από τα φθηνά καλώδια που κυκλοφορούν έχουν συνδεδεμένα μόνο τα pins που χρησιμοποιούνται για composite video και audio.
Giannnni Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 ναι man, το έχω υπόψην μου, god bless ya για την βοήθειά σου. όποτε θες αγόρασε ένα xboxaki να στο φτιάξω λουκουμάκι media center για την tv σου λολ
Giannnni Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 λοιπόν, δοκίμασα μέσω scart με όλα τα pins, (βέβαια πήρα ένα φθηνό σχετικά καλώδιο scart 5 euro) υπήρχε και ένα που έκανε 18ευρώ, και μπορώ να πώ πως η εικόνα είναι πολυ πιο ευκρινής μέσω s-video, παρά με rgb και scart... περίεργο ε; ίσως φταίει η ποιότητα του καλωδίου που πήρα;...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.