Προς το περιεχόμενο

Email Software/Client

CarpeNoctum

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας ξεκινήσω πρώτα με τα δεδομένα:

Βρίσκομαι σε εστία στην Αγγλία και για κάποιο λόγο δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το outlook. Μετά από πολλές προσπάθειες να λύσω το πρόβλημα που νόμιζα ότι είχα εγώ επικοινώνησα με τον Administrator του δικτύου και με ενημέρωσε ότι τελικά δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω γιατί για κάποιο λόγο είναι μπλοκαρισμένο από το δίκτυο. Μου φάνηκε βέβαια περίεργο να συμβαίνει κάτι τέτοιο με ενα email client δεδομένου ότι στο να χρησιμοποιήσουμε π2π προγράμματα δεν υπάρχει πρόβλημα!

Έχω account στο gmail το οποίο ακόμα δεν έχει τη δυνατότητα δημιουργίας mailing lists από τα contacts.

Τι θέλω να κανω:

Θέλω απο τα πολλάααααα contacts που έχω να δημιουργήσω διάφορα mailing lists ώστε να μη χρειάζεται κάθε φορά να προσθέτω 40 contacts ένα προς ένα μέχρι να στείλω το email. Δεν έχω δοκιμάσει κάποιον άλλο client (Eudora, Thunderbird etc), γιατί θεώρησα ότι για να είναι μπλοκαρισμένο το outlook θα είναι και τα υπόλοιπα.

Δεν πρόκειται για spam emails (για να προλάβω ίσως κάποιες κακές σκέψεις), αλλά για ενημέρωση μελών συλλόγου.

Η ιδέα ότι μπορεί να γίνει με κάτι που να μην είναι κάποιος γνωστός client μου μπήκε όταν σε μια συζήτηση με κάποιο μέλος της Γραμματείας του Πανεπιστημίου έμαθα ότι όταν το πανεπιστήμιο στέλνει mail το οποίο έχει ως αποδέκτες όλους τους φοιτητές το κάνει μέσω ενός ειδικού προγράμματος το οποίο βάση των δεδομένων πληροφοριών που έχει για κάθε contact μπορεί και φιλτράρει το σε ποιούς θα το στείλει αυτόματα. Και εξηγώ. Όταν θέλουν απο το πανεπιστήμιο να στείλουν ενα mail σε φοιτητές ενός συγκεκριμένου τμήματος που να είναι και φοιτητές μόνο μεταπτυχιακοί απλά θέτουν τις παραμέτρους στο πρόγραμμα που έχουν όλες τις πληροφορίες των φοιτητών και αυτό επιλέγει τους αποδέκτες. Προσπάθησα να βρω πάλι αυτόν τον τύπο που μου τα είπε αλλά έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης.

Και ερωτώ...

Μήπως έχετε ιδέα ποιό πρόγραμμα μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά και αν θα λειτουργεί με το gmail account μου;

Ελπίζω να μη ζητάω πολλά.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

Νίκος

Δημοσ.

Ego den gnorizo.

alla na min doulevei to outlook???? mipos exoun kopsei tis ports pou doulevoun oi email clients kai aftoi exoun kapoio allo email client me alles portes anti tis 25 kai 110 portas??? (den to exo kanei kai den ksero an ginete)

Δημοσ.
Ego den gnorizo.

alla na min doulevei to outlook???? mipos exoun kopsei tis ports pou doulevoun oi email clients kai aftoi exoun kapoio allo email client me alles portes anti tis 25 kai 110 portas??? (den to exo kanei kai den ksero an ginete)

Μάλλον κάτι τέτοιο έχουν κάνει. Παιδιά κανείς άλλος κάποια βοήθεια?

Δημοσ.

Πολλοί ISPs μπλοκάρουν την 25 για outgoing (μεταξύ και ο δικός μου, ac.uk). Γι αυτό πολλοί mail servers έχουν εναλλακτικές πόρτες. Το gmail έχει την 587, τη δοκίμασες;

'Οσον αφορά στο "software", συνήθως η αποστολή σε πολλούς παραλήπτες γίνεται με aliases.

Δημοσ.
'Οσον αφορά στο "software", συνήθως η αποστολή σε πολλούς παραλήπτες γίνεται με aliases.

Μπορεις να γίνει πιο σαφής? Θα δοκιμασω και την 587 και θα σου πω.

[edit] με την 587 δούλεψε. Αδερφέ σε ευχαριστώ με έσωσες από τρομερό κόπο. Τι μκλς όμως ο Administrator που μου είπε ότι είναι θέμα δικτύου και θα λυθεί σύντομα...

Άντε τώρα να περνάμε τα contacts...

Δημοσ.
Μπορεις να γίνει πιο σαφής? Θα δοκιμασω και την 587 και θα σου πω.

[edit] με την 587 δούλεψε. Αδερφέ σε ευχαριστώ με έσωσες

Na kai kati pou to provlepsa alla den to gnoriza oti ginete.

587 porta atni tou 25, malista.

To idio ginete kai me tin 110 porta? se kapoia alli as poume px 588 ?

i den xreiazete?

Δημοσ.

Δοκίμασα την 587 γιατι την ανέφερε ο Dikemou πιο πάνω. Δεν το έψαξα στην τύχη. Με τις άλλες δεν ξέρω αν δουλεύει. Λογικά δεν θα δουλεύει. Θα πρέπει να την έχει ως εναλλακτική ο server, όπως το gmail είχε τελικά την 587. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...