Προς το περιεχόμενο

Πιθανο προβλημα καρτας..

slasnik_luna

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας και ελπιζω να γραφω στο σωστο φορουμ. Λοιπον… πριν καποιες μερες αγορασα το pc που φαινεται κατω (και βρηκα δουλεια να κανω μου φαινεται). Ολα καλα , εκτος απο το οτι οταν παω να παιξω κανενα παιχνιδι, μετα απο 2,3 λεπτα παιχνιδιου (ή καμμια φορα και 10-15) η οθονη μου σβηνει... Σβηνει κανονικα, οπως οταν κλεινω το pc, δηλαδη γραφει “entering sleep mode” και μετα τερμα... Το πληκτρολογιο και το mouse δεν ανταποκρινονται... Το μηχανημα βεβαια συνεχιζει να λειτουργει και αναγκαζομαι να το κλεινω απο το κουμπι (πατωντας το για καποια sec). Ολα αυτα δεν μου παρουσιαστηκαν ποτε ουτε οταν κανω internet, ουτε στο office.

Κατεβασα το 3D Mark05 και εκανα το τεστ 2-3 φορες και το ολοκληρωσε κανονικα με σκορ απο 2631 εως 2706. Εβαλα και το demo του να τρεξει για καποια ωρα και δεν εσβησε. Εγκατεστησα και το παιχνιδι Far Cry που δινοταν απο την καρτα γραφικων, το επαιξα λιγο, αφησα και το demo για 40 λεπτα περιπου και παλι ολα ΟΚ. Οταν ομως παω να παιξω το Pirates, το Empire Earth 2, το Civ4, το Lord of the Rings και καποια αλλα, ουτε κατα διανοια δεν μπορω να τα παιξω. Για να ειμαι ειλικρινης (χωρις να ξερω αν παιζει ρολο) τα παραπανω παιχνιδια μου τα εχουν δωσει. Αυριο σκοπευω να νοικιασω το Age of Empires 3 να δω πως συμπεριφερεται.

Απο τα λιγα που εχω διαβασει υποψιαζομουνα οτι ειναι ή θεμα τροφοδοσιας ή θεμα ψυξης. Η καρτα μου (που φαινενται κατω) τροφοδοτειται απο την μητρικη, ενω στο pc γενικα η θερμοκρασια ειναι γυρω στους 30 βαθμους.

Ξερετε τι μπορει να φταιει ?

το pc :

AMD ATHLON 64 3200

2 X GEIL GE5123200BL VALUE RAM 512MB

MSI K8N NEO4-F

XFX GF6600GT 128MB DDR3 PCI-E retail

ENERMAX EG495AX-VE(W) 485W NOISE TAKER

οθονη : PHILIPS 190X6FB 19” TFT

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

file mou 6600GT k na trofodoteitai apo thn M/B?

h palia mou karta mia MSI 6600GT,epeidh to eixa psilopsaksei prin thn parw, se ola ta magazia

mou eixan pei oti 8a xreiastw k epipleon trofodotiko ane3arthtws markas, epeidh to palio

den kalipte tis anages ths kartas.

eisai sigouros oti sto pisw meros den exei ypodoxh gia extra trofodosia katey8eian dhl apo to PSU ?

periergo..

*edit*

k to score sou einai xamhlo nomizw,gyrw sta 3.700 me 4000 eprepe na bgazeis,an den kanw la8os,kati pou isws deixnei oti h karta sou ypoleitoyrgei..

Πήγαινε στο Start/Εκκίνηση και έπειτα πάτα Run/Εκτέλεση.Γράψε στο πλαίσιο dxdiag.Στην πρώτη ερώτηση που θα σου βγάλει πάτα no.Έπειτα περίμενε μερικά δευτερόλεπτα να τελειώσει το check και πηγαινε στη καρτέλα display και κάνε τα test του directdraw και direct3d.Ίσως να έχεις πρόβλημα σε κάποιο από αυτά.

Παιδια ευχαριστω για τις ταχυτατες απαντησεις σας...

Φιλε SuPer-SoNiC, μολις ολοκληρωσα ολα αυτα τα τεστ και ολα βγηκαν ΟΚ,χωρις να εντοπιστει καποιο προβλημα. Εγιναν τα τεστ "αρχεια directX,οθονη, direct sound, direct music, εισοδος (πληκτρ./mouse).

Φιλε mandal, το κουτι μου εχει ενα τζαμι στο πλαι και απο εκει βλεπω την καρτα γραφικων μου. Ειναι τοποθετημενη αναποδα, δηλαδη εγω βλεπω την κατω οψη της πλακετας. Απο την μερια που βλεπω εγω λοιπον, δεν βλεπω να φευγει καλωδιο απο καρτα προς τροφοδοτικο. Επισης, στην πισω οψη της καρτας δεν βλεπω υποδοχες για να συνδεθει με καλωδιο τροφοδοτικου (λεμε, αν το ξεχασαν), ενω η μπροστινη της οψη ειναι αυτη που εχει τις θυρες (2 dvi και μια video). Ετσι λοιπον θεωρησα οτι τροφοδοτειται με ρευμα απο την μητρικη. Μπορει και να κανω λαθος βεβαια.

Εσυ τι λες ?

Και κατι αλλο. Οταν λες οτι στο 3d mark εχω χαμηλα (το ξερω) και αρα υπολειτουργει η καρτα, εννοεις οτι ειναι ελαττωματικη ή οτι δεν ψυχεται/τροφοδοτειται σωστα ?

Φιλε gorgio1, τις θερμοκρασιες στο μηχανημα τις ελεγχω αυτη τη στιγμη με το speedfan, το core-center (msi) και το pc alert. Normal τις δειχνουν (αυτη τη στιγμη εχω CPU temp=30, SYS temp=33, HD temp=42).

Εψαξα λίγο και βρήκα την κάρτα σου η οποία είναι αυτή (βλ. attachment)

Κοίτα αν το molex (αυτό που έχω σε κοκκινο κύκλο) έιναι συνδεδεμένο με κάποιο καλώδιο τροφοδοτικού.Αν είναι δοκίμασε να βάλεις τους τελευταίους drivers απο το site της Nvidia...

post-25621-129062926697_thumb.jpg

katarxhn oson afora thn trofodosia(diko mou la8os pou den dieukrinisa),otan lew pisw opsh enow sthn allh akrh (apenanti) apo afthn pou einai oi e3odoi (sthn palia mou karta ekei htan).

ypoleitourgei sigoura eite apo trofodosia eite elatomatiko proion.eyxomai na einai to prwto pantws.

oi 8ermokrasies normal fainontai an k leipei ,to basikotero,ths kartas grafikwn.

Φιλε μου Tenshi, την κοιταξα την καρτα μου και αυτο που εχεις κυκλωσει εμενα η καρτα μου δεν το εχει... Δεν το βλεπω αυτο το molex... εμενα η καρτα μου πισω εχει μονο πλακετα και τους πυκνωτες που φαινονται απο κατω (επειδη ειναι αναποδα)... Τι παιζεται ρε παιδια ??? Αυτο το molex βγαινει ? Εγω απο το e-shop το πηρα το μηχανημα πριν απο το προηγουμενο Σαββατο... Σιγουρα ειναι αυτη η καρτα που εχει το ατατσ η δικη μου? Εγω παντως επειδη την βλεπω και αναποδα γραφει απο κατω nvidia gf 6600gt σε ενα μικρο αυτοκολλητο. Πιο κοντα δεν μπορω να δω...

φιλε mandal το θεμα ειναι να βρω τι παιζεται (ή τι μου εχουν κανει........) Μηπως ξερετε κανενα προγραμμα να κανω download που να δειχνει και θερμοκρασιες καρτας γραφικων ? δεν πρεπει ομως να εχει sensora η καρτα ? ξερω και εγω μωρε...

Ναι όντως η φοτο που έβαλα είναι απο το επίσημο site της XFX....χμμμμ,τι λέτε παιδιά,βγάλαμε λαυράκι??

edit: Βρήκα την κάρτα του παλικαριού,είναι όντως GT χωρίς molex και η πλήρης ονομασία είναι NV-GF6600GT-128XT ...δώστε βάση στο ΧΤ παρακαλώ,μήπως εκεί οφείλεται το χαμηλό score;;;

*edit : xwris molex? enoeis xwris eisodo trofodosias?

Ακριβώς...αν δείς στο link που έδωσα,αν και μικρή η φοτό,δέν διακρίνεις είσοδο για βίσμα τροφοδοσίας!!!

Btw,molex λένε το βίσμα του τροφοδοτικού ή την υποδοχή πάνω στν κάρτα γιατί μπερδεύτηκα και γω...

edit: slasnik_luna βρές τους νεότερους drivers απο το site της Nvidia και αν δέν ξεπεραστεί το πρόβλημα πάρε το service του e-shop να βγάλουν αυτοί το φίδι απο την τρύπα.Λογικά έχεις (έχουν) περάσει αυτούς που η κάρτα είχε ήδη μέσα στο κουτί και είναι 5 (το λιγότερο) εκδόσεις πιο παλοί!!!Είναι λογικό σε τετοια περίπτωση να αντιμετωπίζεις προβλήματα σε παιχνίδια λόγω ασυμβατότητας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...