leukonas Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Εχω μια βάση σε SQL Server 2000 και θέλω να μπορώ να βλέπω και να επεξεργάζομαι τα περιεχόμενα αυτής.Πρόκειτε να φτιάξω ένα πρόγραμμα διαχείρησης Video Club.Με ποιο Component να κάνω το Connect με τον Sql Server?ADO ή DAO;Η εφαρμογή θα είναι Clinet-Server αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο.Επίσης αν κάποιος έχει κάνει κάτι παρόμοιο θα ήθελα να μου στείλει αν μπορεί την εφαρμογή του.
vagpap Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Και εγώ συμφωνώ για το ADO, είναι πιο γρήγορο και με περισσότερες λειτουργίες. Για παραδείγματα εδώ ενώ για μεγάλη βάση πληροφοριών και καλό forum δες και εδώ
YiannisMn Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2005 Είναι επίσης ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ! και σου δίνει και πρόσθετες δυνατότητες (disconnected rs, hierarchical rs, περισσότερες security options, κλπ κλπ κλπ) που θα τα χρησιμοποιήσεις ίσως σε επόμενη φάση άν όχι τώρα... Εκεί θα επενδύσετε λοιπόν, κι εσύ και ο πελάτης σου!! ;-) Παρεπιπτόντως... Μπορεί κανείς να συνδεθεί σε SQL Server με DAO??? Μόνο μέσω ODBC (υποθέτω...) Σωστά;; Αν είναι όντος έτσι (με ODBC μόνο), τότε αυτό είναι μάλλον ένας πρόσθετος λόγος να πας με ADO αντί για DAO!! Προσωπικά, το DAO το χρησιμοποιώ μόνο όταν θέλω να έχω ευκολότερα (live) distributions και σε παλαιά μηχανάκια (π.χ. Win95), και μόνο για MDB databases... Για SQL Server access ή άλλα RDBMS, θα τους έβαζα σίγουρα να κάνουν install το ADO 2.1, κι αμα τους αρέσει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.