gremlin Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2005 Καλησπερα σε όλους, στο σπιτι μου εχω στημενο ενα wireless δικτυο με το adsl modem/router usrobotics 9108. Σε αυτο το δικτυο συνδεομαι με το laptop μου ποτε ενσυρματα (οταν βρισκομαι στη θεση εργασιας μου που ειναι διπλα στο router) και ασυρματα οταν κινουμαι στο σπιτι και θελω να χαζεψω στο internet ας πουμε καθως καθομαι στον καναπε...Εστω αυτο το wireless δικτυο, να ειναι το δικτυο Α. Σημειωνω οτι τα IP τα εχω κανει manually configure. 192.168.1.2 το ethernet και 192.168.1.3 το wireless. Προφανως 192.168.1.1 ειναι το default gateway και ο dns server και στις δυο περιπτωσεις, δηλαδη η διευθυνση του router. Τελος 255.255.255.0 η subnet mask και στις δυο περιπτωσεις. Απο εκει και περα εχω ενα point-to-point δικτυο Β με croossover καλωδιο με εναν φιλο γειτονα για να παιζουμε κανενα παιχνιδι σε network. Οποτε θελω να χρησιμοποιησω το ενλογω δικτυο Β, βγαζω το καλωδιο του Α και βαζω το crossover. ΙP κραταω την ιδια ενω σε αυτη την περιπτωση default gateway και dns δεν εχουν νοημα. To ερωτημα μου ειναι το εξης. Πως μπορω να ειμαι και στα δυο δικτυα συνδεδεμενος ταυτοχρονα ετσι ωστε: α) να μην αλλαζω καλωδια κ settings καθε τρεις κ λιγο β) να μην αναγκαστω να συνδεσω τον γειτονα με τον router μου (με κανονικο καλωδιο, οχι το crossover προφανως) και επομενως να του παρεχω κ δωρεαν internet γ) να μην κανω το δικτυο Α με wireless, δικτυο Β με ethernet στην ουσια θελω να ειμαι ταυτοχρονα και στα δυο δικτυα, να εχω προσβαση στο internet μεσω του router μου, να μπορω να δω τα shares ολων των υπολογιστων του δικτυου μου (οπως αλλωστε μπορω τωρα) και ταυτοχρονα να ειμαι κ στο δικτυο με τον γειτονα μου χωρις αυτος να εχει κανενα δικαιωμα αναφορικα με το δικτυο Α, πλην του να επικοινωνει μαζι μου και να βλεπει οσα shares εχω αποκλειστικα και μονο εγω... ελπιζω να μην σας μπερδεψα...
Pink_Panther Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2005 Ean sindeseis to kalodio ethernet thn ora pou ise sindedemenos wireless nomizw stis 8eseis diktiou 8a emfanisei k mia 2i sindesi wste na mporeis na valeis kai ekei IP, nomizw lew
gremlin Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2005 δικιο εχεις αλλα θελω να αποφυγω αυτη την διαδικασια οπως εγραψα παραπανω...ειναι γεγονος οτι μπορω να ειμαι στο δικτυο του σπιτιου μου με wireless και να εχω το crossover συνδεδεμενο στην ethernet πορτα ετσι ωστε να ειμαι συνδεδεμενος και στο αλλο δικτυο...αληθεια σε αυτη την περιπτωση ποιο default gateway χρησιμοποιειται απο το συστημα δεδομενου οτι εχω 2 interfaces??? σε καθε περιπτωση απλα θελω να ειμαι ενσυρματα και στα δυο δικτυα...δεν μπορει καποιος τροπος θα γινεται...παλια δηλαδη που δεν υπηρχε wifi, δεν μπορουσες με ενα pc να εισαι ταυτοχρονα σε 2 εντελως ανεξαρτητα δικτυα? νομιζω πως ναι...βασικα η λογικη λεει ναι...δεν ξερω αλλη ιδεα???
Mithrantir Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Nai mporeis alla xreiazetai na paikseis me dos akoma kai sta WinXP. prepei na kaneis add route kai en genei na peirakseis to route map tou pc. Psinesai na kaneis kati tetoio? Kai vevaia 8a prepei na allakseis tis IP sto ena apo ta duo diktua ektos an 8es na mperdepseis plirws to PC.
gremlin Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 δεν με πειραζει να εχω διαφορετικο ip σε καθε δικτυο...το προβλημα μου ειναι αρχικα προβλημα συνδεσης...δεν μπαινουν 2 ethernet καλωδια σε ενα laptop (εαν ηταν pc θα μπορουσα να εχω δυο καρτες δικτυου...)...πως χωραω 2 ethernet (ή 1 ethernet και ενα crossover) σε ενα laptop... ας πουμε μπορω να συνδεσω τον αλλο χρηστη που αλλωστε αποτελει μονος του το δικτυο Β πανω στο router και μετα να παιξω απο DOS οπως λες??? ή μηπως χρειαζεται ας πουμε να παρεμβαλω μεταξυ του router και του laptop ενα hub και εκει πανω να συνδεσω τον χρηστη του δικτυου Β, δηλαδη laptop | hub------router (δικτυο Α, στο σπιτι μου) | | pc του γειτονα (δικτυο Β) απο την αλλη σκεφτομαι, αν βαλω κατευθειαν τον αλλο χρηστη στο δικτυο μου συνδεοντας τον απευθειας στον router, δεν μπορω μεσα απο το interface του router να βαλω κανονα αυτος ο χρηστης με το συγκεκριμενο MAC, να μην του επιτρεπεται συνδεση στο internet καθως και επισης η επικοινωνια του με καθε αλλο μηχανημα που ειναι συνδεδεμενο στον router πλην του δικου μου....??????????? γαμ@$#@ τα δικτυα μου εχω πελαγωσει
Pink_Panther Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2005 δεν μπορω μεσα απο το interface του router να βαλω κανονα αυτος ο χρηστης με το συγκεκριμενο MAC' date=' να μην του επιτρεπεται συνδεση στο internet καθως και επισης η επικοινωνια του με καθε αλλο μηχανημα που ειναι συνδεδεμενο στον router πλην του δικου μου....γαμ@$#@ τα δικτυα μου εχω πελαγωσει[/quote'] Mporeis na valeis pass sto ka8e pc mesw diktiou oste na min mpenei kai oso gia to internet den tou dineis to dns :-P
MetalHead Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2005 Μπορείς να συνδέσεις τον γείτονα στο router και μέσω του interface του router να κόψεις την ip του απο το να μπαινει internet. Δεν θυμάμαι τωρα ακριβώς σε ποίο σημείο του interface κανεις αυτη την επιλογή. Ψάξτο. Δεν ξέρω αν απάντησα ακριβώς αφτο που θές αλλα δεν διάβασα ολο το post γιατι είμαι σε μάθημα.
sakis Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2005 Δεν μπαίνουν 2 ethernet καλώδια σε μια κάρτα δικτύου μπαίνουν όμως 2 ip. Εάν πας στις ρυθμίσεις τις κάρτας Ethernet, εκεί που βάζεις ip και dns, θα δεις ένα tab που λέει για προχωρημένους στο οποίο μπορείς να βάλεις μια επιπλέον ip π.χ. 10.0.0.1 και να πεις στον γείτονα σου να βάλει μια ip π.χ. 10.0.0.2 έτσι ώστε να βλέπεστε μεταξύ σας αφού φυσικά βάλεις το καλώδιο του γείτονα σου στο router. Εσύ δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα γιατί το laptop σου όταν θα θέλει να μπει στο internet θα χρησιμοποιεί σαν gateway το interface 192.168.1.2 το οποίο βλέπει το router ενώ ο γείτονας σου θα προσπαθεί να μπει στο internet μέσω του interface 10.0.0.2 το οποίο δεν βλέπει το router. Αυτό φυσικά δεν σου δίνει καμία ασφάλεια γιατί εάν ο γείτονας σου ξέρει έστω και τα βασικά από δίκτυα θα καταλάβει ότι έχεις router και θα μπορεί αλλάζοντας την ip του να έχει internet από το δίκτυο σου, οπότε θα πρέπει η να τραβάς το καλώδιο του, η να κόψεις την πρόσβαση του μέσα από το router κάτι που δυστυχώς δεν ξέρω πως γίνεται από το συγκεκριμένο router. Επίσης όταν προσθέσεις την δεύτερη ip θα δεις στις ρυθμίσεις ένα πεδίο που λέει automatic metric και είναι τσεκαρισμένο. Από αυτό το πεδίο καθορίζεις από πιο interface θα βγαίνει το pc σου στο internet. Εάν για παράδειγμα θες το pc να βγαίνει στο internet από την wireless κάρτα θα πρέπει σε αυτή την κάρτα να αποτσεκαρεις το automatic metric, να πας στο πεδίο interface metric και να βάλεις έναν αριθμό π.χ. 10, και μετά να πας στην Ethernet κάρτα και να βάλεις έναν αριθμό μεγαλύτερο π.χ. 20 έτσι ώστε το pc να βλέπει σαν default interface την wireless κάρτα επειδή αυτή έχει το μικρότερο νούμερο. Εάν θες να δεις πως βλέπει το pc τα interfaces, θα πας στο dos και θα δώσεις την εντολή route print. Αυτά, και ελπίζω να μην σε μπέρδεψα χειρότερα.
gremlin Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2005 παιδια σας ευχαριστω ολους...θα εφαρμοσω οσα μου λετε και ελπιζω να τα καταφερω! αν εν τω μεταξυ εχετε καποια ακομα προταση την ακουω.
platongr Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2005 Πάρε μια 2η κάρτα δικτύου.Φαντάζομαι θα έχεις ελεύθερη μία pcmcia θύρα. Το κόστος τους πλέον δεν είναι τόσο μεγάλο. Άλλη λύση όπως είπε και κάποιος παραπάνω είναι να συνδέσεις τον φίλο σου στο router αλλά να μην τον αφήνεις να βγαίνει έξω από αυτόν. Θα έχει πρόσβαση στο εσωτερικό δίκτυο αλλά όχι στο Internet.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.