Προς το περιεχόμενο

Ηλεκτρονικο σπιτι.

fireblade9

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα Windows ειναι μια χαρα... πολυ αξιοπιστα και λειτουργικα οσο δεν τα μαλ@κιζει ο χρηστης. Απο εκει και περα, προσεχετε τι λετε. ΔΕΝ τρεχουν windows, linux... η αλλα χαρωπα συστηματα. Μπορεις απλα να συνδεθεις με τις συσκευες αυτες μεσω καποιου web interface... ειτε απο windows, ειτε απο Linux, ειτε απο Solaris... κλπ κλπ. Φανταστειτε το web interface που σας βγαζει το ADSL router/modem και θα πιασετε το νοημα. Και συγκεκριμενο λειτουργικο να τρεχουν, το πιθανοτερο ειναι πως το μηχανημα αυτο θα πρεπει να ειναι dedicated γι αυτο τον σκοπο για παρα πολλους λογους...

Δημοσ.

Define: μαλ@κιζει

Come on now, όλοι ξέρουμε τι εστί windows. Αν θέλεις live-time στα settings πρέπει να έχεις ένα PC να το ρυθμίζει. Δεν έχει σημασία αν επικοινωνεί με web interface, αν τα windows crash-αρουν, σταμάει και ο έλεγχος πάνω στο σπίτι.

Δημοσ.

Φιλε stilewag, στο 90% των περιπτωσεων δυσλειτουργιας των Windows φταιει ο χρηστης, τριτα προγραμματα και κακογραμμενοι drivers. Με αυτο πιστευω μπορεις να καταλαβεις τι θελω να πω... Εχω κανει uptime μεχρι και 1,5 μηνα απροβληματιστα. Οποτε κατι "come on now" και λοιπα ειναι ελαφρως ακυρα... Ολα ειναι θεμα του χρηστη και της εμπειριας/γνωσης για να κανει σωστη χρηση... Τα windows ειναι ενα καταπληκτικο λειτουργικο... τα υπολοιπα ειναι να χαμε να λεγαμε...

Δημοσ.

η Nvidia φτιάχνει καλύτερους drivers στο Linux? Ok, πάσο.

Uptime 1,5 μηνα? Στο ΤΕΙ έχουν από το 1998.

Εγώ λέω ότι το Linux σε σύγκριση με τα Windows είναι πιο γρήγορο, πιο αξιόπιστο, πιο φτηνό. Και γίαυτό, σε ένα "ηλεκτρονικό" σπίτι είναι καλύτερη επιλογή.

Νομίζεις διαφορετικά? Ok. Νομίζω δεν είναι το μέρος να συζητήσουμε ποιο είναι καλύτερο OS. Επέτρεψε μου μια σημείωση. Τα Windows δεν είναι open-source. Το SVCHOST.EXE είναι συνεχεια σε επαφή με την Microsoft. Ένα search που κανεις στον δίσκο περνάει τα αποτελέσματα στην Microsoft (δες και στα άρθρα του http://fravia.com/). Ποσο μπορείς να εμπιστευτείς το PC σου?

PS: erm... έκανα την σιωπηλή υπόθεση πως δεν δουλεύεις στην Microsoft :) Ελπίζω να μην ήταν λάθος αυτό.

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω που βλεπετε το πρόβλημα και διαφωνείτε....

Το εξυπνο σπίτι δεν δουλευει με Windows σε καμία περιπτωση.

Ολη η φιλοσοφία στηριζεται στο SCADA (Supervisory Control And Data Acquisition)

Ριξτε μια ματια για παράδειγμα στοστο http://www.siemens.com/index.jsp?sdc_p=c162d1084991fi1084980lmn1084986o1084986pst15uz2&sdc_sid=31460587753& για να καταλάβεται τι ζητάει ο ανθρωπος.

Υ.Γ για να σας δώσω ενα σχετικο στοιχειο στη διαφωνία σας σε συστήματα οπως CCTV server και άλλα χρησιμοποιούνται Linux, Unix etc και σε καμια περιπτωση Windows και δεν νομιζω οτι χρειαζεται να αρχισω να αραδιαζω λόγους,

Δημοσ.

στο τέλος με όλους τους αυτοματισμούς, θα μείνουμε <<φυτά>> και όλα θα τα κάνουν άλλοι.... μεγάλη μα....! Είπαμε εξοικονόμηση χώρου κ χρόνου αλλά αυτοί το παρακάνανε...

είδα τώρα το noemon.gr

<<Επιτήρηση και τηλεχειρισμός από κινητό τηλέφωνο, σταθερό τηλέφωνο ή το Internet>>

Mήπως στο τέλος θα μου διαχειρίζεται το σπίτι και ο House - Hacker??

XaXaxaXaxA....

Eλεος δλδ τι σκέφτονται.... και τι άλλο θα δουμε ....

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Ειμαι εγκαταστάτης συναγερμών (οτιδιποτε σχετιζεται με καμερες cctv, πυρανιχνευσεις κ.α) κ εχω καταστημα στο Περιστερι αττικης.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...