Προς το περιεχόμενο

Ηλεκτρονικο σπιτι.

fireblade9

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φιαχνω ενα σπιτι και ειναι σχεδον ετοιμο για να ξεκινησει τις εγκαταστασεις ο ηλεκτρολογος.Επειδη λοιπον θελω να εκμεταλλευτω τον υπολογιστη μου και να κανω δικτυο με αλλα δωματια κτλ.θα ηθελα να μου πειτε καμια ιδεα τη αλλο θα μποτρουσα να κανω με τον υπολογιστη μου στο σπιτι.

Δημοσ.

Σύστημα συναγερμού

Θυροτηλέφωνο

Διαχείρηση ενέργειας

Θα πρέπει όμως να βρεις ηλεκτρολόγο ψαγμένο , δεν μπορούν όλοι να φτιάξουν ένα <<έξυπνο σπίτι>> .

Δημοσ.

Υπάρχουν πολλές εταιρείες επειδή το έχω ψάξει το θέμα που αναλαμβάνουν

τις εγκαταστάσεις αυτές αλλά από αρκετά πρώϊμο σημείο. Να γνωρίζει πως

κοστίζουν πολλά εκατομύρια μιας και ολόκληρο το σπίτι ελέγχεται από ένα "PC".

Αν μας εξηγήσεις επ'ακριβώς τι θέλεις να κάνεις θα σε βοηθήσουμε.

Δημοσ.

φανταζεστε να αρχισουν να πετανε μπλε οθονες τα windows του pc??? ξαφνικά θα αρχίσουν να αναβοσβήνουν φώτα να ανεβοκατεβαίνουν οι τεντες να σφυρίζει η καφετιέρα!! γαμω τα σκηνικά!!

Δημοσ.

Εννοείται πως δεν θα χρησιμοποιήσεις Windows για να ελεγξεις το σπιτι σου...Βαλε BSD καλυτερα :-) Το κόστος δεν νομίζω να είναι απαγορευτικό, τουλάχιστον οι τιμες που βλέπω στο παραπάνω site φαινονται λογικές.Βέβαια στην Ελλάδα ολα να τα περιμένεις.

Δημοσ.

Χωρίς σχόλια...

http://www.noemon.gr/

Μάλλον θα κάνω ένα σχόλιο. Είδα το σύστημα σε λειτουργία στην έκθεση "Κατοικία & Διακόσμηση" που έγινε στην Πάτρα. Αρκετά φθηνό και απίστευτα πρακτικό και απλό στην εγκατάσταση. Βέβαια είναι απαραίτητο ο ηλεκτρολόγος να κάνει την ανάλογη εγκατάσταση καλωδίων. Το όλο σύστημα μπορεί να ελεγχεί από υπολογιστή.

Δημοσ.

περα απο το smarthouse που απο θεμα τιμης ειναι οντως απαγορευτικο στην χωρα μας,το πιο απλο και με ενα ασημαντο ποσο ειναι να περασεις μαζι με τις καλωδιωσεις του ρευματος και καλωδιο δικτυου.τουλαχιστον σε καποια σημια.

εγω παντος αν το ειχα σκεφτει θα ειχα γλητωσει τα μερεμετια και τα καλωδια στο πατωμα για ενα απλο δικτυο 3 Η/Υ που εφτιαξα στο σπιτι μου!!! ;-)

Δημοσ.

http://www.adamsnet.gr .Δουλευα σαν πρακτικη το καλοκαιρι εκει.Στο site που σου δινω εχει πολλες πληροφοριες για τους αυτοματισμους που δουλευουν καθως κ διαφορα αρχεια με εγκαταστασεις-παραδειγματα.Απο οτι ειδα η δουλεια τους ειναι καλη.Με τον υπολογιστη μπορει να κανεις τα παντα.Απλα λεφτα ειναι το θεμα.Τωρα που θα μπει ο ηλεκτρολογος πες του να σου αφησει κ παροχες για καλωδια utp ή ftp σε καθε δωματιο.Καλυτερα τωρα παρα να σκαβεις αργοτερα.

Τα σέβη μου

Δημοσ.

εγω θα σου πρότεινα να μην ενθουσιάζεσαι ακόμα.

μια καλή ιδέα είναι να ζητησεις να σου κανουν μια μελέτη δομημένης καλωδίωσης για το σπίτι σου ετσι ώστε να έχεις την καλωδιακή τουλάχιστον υποδομή έτοιμη και να δεις ανάλογα με τα κέφια σου και το πορτοφόλι σου τι μπορεις να κάνεις αργότερα.

Αν θες παραπάνω βοήθεια εδώ ειμαι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...