Προς το περιεχόμενο

Καινούριο Σύστημα...Υπάρχει ασυμβατότητα?

reo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους

Έχω καταλήξει (σχεδόν) σε ενα καινούριο σύστημα που προτίθεμαι να αγοράσω και θα ήθελα τις γνώμες σας όχι κυρίως για άλλα κομμάτια ή παραπλήσια προιόντα που μπορώ να επιλέξω αλλά για το πόσο όλα αυτά που έχω επιλέξει "ταιριάζουν" και δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα λειτουργίας όσον αφορά τα χαρακτηριστικά τους. (δηλαδή αν π.χ η κάρτα γραφικών κάνει για την μητρική που λέει ο λόγος..:)

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.Το σύστημα αποτελείται απο τα παρακάτω:

AMD Athlon 64 3000+ (s939)

MICROSTAR MSI K8N SLI Platinum

MSI VGA NX6600-VTD256EH PCI-E RETAIL

(2X) KINGSTON KVR400X64C3A 512MB PC3200 400MHz VALUE RAM

WESTERN DIGITAL 250GB WD2500JD 7200rpm SATA ή

MAXTOR 250S0 250GB - 16MB - SATA BULK

ENERMAX EG495AX-VE(W) 485W NOISE TAKER

THERMALTAKE XASER III V1000D ΜΠΛΕ -WINDOW

Περιμένω τη βοήθειά σας..Ευχαριστώ

Δημοσ.

Οχι μια χαρα ειναι αυτα που διαλεξες με μονη ενσταση αν θες να βαλεις την 6600GT κι οχι την απλη 6600!Η διαφορα στη τιμή ειναι πολύ μικρή...

Δημοσ.

..Να ζητήσω συγγνώμη και για το postarisma σε λάθος σημείο..

και να πω οτι για την 6600GT δεν αντέχει ο προυπλογισμός και μπορεί να κατεβώ και άλλο στην κάρτα και να μην πάρω ούτε αυτή που γράφω αλλά μια φθηνότερη δηλ κοντά στα 100 ευρώ μετα βίας..

Δημοσ.

Καλημερα.Ολα μια χαρα αλλα μια προσωπικη αποψη ειναι οτι 2 250 δισκοι ειναι πολυ.(για να κατεβεις και στην τιμη)Αλλα αν εχεις τοσο πραμα ενταξει.Αλλα για ακομα καλητερα βαλε 2 maxtor και ασε τον westen δεν εχω και τις καλητερες εμπειριες

Δημοσ.

Problhma de nomizw na exeis...Mia xara mou fainontai...

Alla na kanw mia erwthsh?

Giati den pairneis Kingston KVR400X64C25?? pou exei Cas Latency 2.5 sta 400MHz anti gia 3 pou exei auth pou les?h Diafora tous einai peripou 7-10 eurw to 512...nomizw oti a3izei..den einai kai para polla...

Δημοσ.
Καλημερα.Ολα μια χαρα αλλα μια προσωπικη αποψη ειναι οτι 2 250 δισκοι ειναι πολυ.(για να κατεβεις και στην τιμη)Αλλα αν εχεις τοσο πραμα ενταξει.Αλλα για ακομα καλητερα βαλε 2 maxtor και ασε τον westen δεν εχω και τις καλητερες εμπειριες

Δεν είναι 2Χ250 οι δίσκοι....είναι ή ο Maxtor ή ο Western Digital

2Χ είναι για τις μνήμες:)

Δημοσ.

MSI Reminds You...

• All power connectors, ATX1 (24 Pin) & JPW1 (4 Pin, for CPU Power) & PCIE_PW1 (4 pin, for PCI-E VGA) must be attached to this model to ensure operation of the Mainboard.

• A Power Supply of 450 watts, or above, is highly recommended for system stability.

• ATX 12V power connection should be 20A or greater.

Μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει αυτό?....

Θα έχω πρόβλημα με το τροφοδοτικό που επέλεξα?

Δημοσ.
MSI Reminds You...

• All power connectors' date=' ATX1 (24 Pin) & JPW1 (4 Pin, for CPU Power) & PCIE_PW1 (4 pin, for PCI-E VGA) must be attached to this model to ensure operation of the Mainboard.

• A Power Supply of 450 watts, or above, is highly recommended for system stability.

• ATX 12V power connection should be 20A or greater.

Μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει αυτό?....

Θα έχω πρόβλημα με το τροφοδοτικό που επέλεξα?[/quote']

Κανένα απολύτως.

Το NoiseTaker είναι από τα καλύτερα PSUs της αγοράς.

Δημοσ.

Καλές επιλογές και εξυπνα τοποθετημενα χρήματα. απλα δεν λες σε ποιες δραστηριότητες θα δωσεις έμφαση.

οικονομικός gamer μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω σε cpu, vga και να θυσιάσει κουτι, δίσκο, και gadgetakia.

Απο την απαντηση που δινεις, για την 6600 μαλλον θες λιγο απ όλα και οχι παιχνιδομηχανή. και αυτη που διάλεξες παιζει τα πάντα αρκει να μην εχεις τρελές απαιτησεις (αναλυσεις στο μεγιστο, ολα τα advanced settings ενεργά, κλπ).

Αν δεν θελεις ακραίες επιδόσεις (που δεν θα τις εχεις με cpu 3000), μπορεις να δεις καμια μητρική χωρίς SLI (διπλες vga) μηπως γλυτώσεις μερικά ευρώ.

Αν σκοπεύεις να το λιωσεις σε download με dsl, βαλε μεγαλο δισκο, και συντομα θα χρειαστεις κι αλλο. Καλυτερα 2 δισκοι, ή αν εχεις 1, χωρισε τον σε 2 partition.

το 1ο μικροτερο με λειτουργικό και προγράμματα, και το 2ο να βαλεις ενα ghost image για γρηγορη επαναφορά, τα downloads, και εγκαταστάσεις παιχνιδιών.

Επίσης αν υπολογίζεις πολυ κατεβασμα, ripping ταινιών, κλπ, οποτε θα αγοράσεις αργα ή γρηγορα κι αλλους σκληρούς, προσεχε το κουτί ποσες θεσεις 3,5 εχει.

Μίνιμουμ 4 : ειτε για 4 δισκους, ειτε 2 αλλα με μια αποσταση μεταξυ τους για κυκλοφορία αέρα.

Και να έχει θεσεις fans μπροστα στους δίσκους.

Καλύτερα fans 90άρηδες (92 cm). στο πλαισιο εχει zalman 92, δινονται μαζι με μια αντίσταση που τους ρίχνει σε 1500-1800 στροφές, αντι 2200+, και γινονται αθόρυβοι.

και αν βαλεις στο κουτι πίσω εναν 12άρι, εχεις φουλ κυκλοφορία, σχετικά αθόρυβη.

Το τροφοδοτικό σου ειναι απο τα καλύτερα, και με τα watt του μπορει να σηκώσει οτιδηποτε χωράει το κουτί σου. και για 24ωρη λειτουργία θα ειναι οκ.

αυτά που λεει η msi, ειναι οτι το τροφοδοτικό πρεπει να έχει 24pin kai 4pin βυσμα για ATX (όλα έχουν), και ενα 4pin για pci-x (που πάει πανω στη μητρική).

βαση αυτών http://www.enermax.com/english/product_psu_Noisetaker485W.htm φαίνεται οτι δεν θα εχεις προβλημα.

Δημοσ.

διάλεξες

THERMALTAKE XASER III V1000D ΜΠΛΕ -WINDOW

# Θέσεις Περιφερειακών: 4 συσκευές 5,25' και 6 συσκευές 3,5'

# Ανεμιστήρων: Ενσωματωμένοι 6 ανεμιστήρες 80x80x25: 1 Μπροστά με Air Filter, 2 στην Πλαϊνή πόρτα με fan holder, 2 Πίσω με Air Filter, 1 Πάνω με fan holder.

# Διαστάσεις ΥxMxΠ: 53.1 X 20.57 X 52.1 (HxWxD) cm .

# Βάρος: 15,5 Kgr.

Τιμή: 128

και υπάρχει ... ακόμα (κάτω απο 100 έμεινα)

THERMALTAKE VB1000BWS SOPRANO WINDOW BLACK

# Θέσεις Περιφερειακών: 4 συσκευές 5,25'' και 7 συσκευές 3,5''

# Θέσεις Ανεμιστήρων: Ενσωματωμένοι: Εμπρός: 120x120x25 mm, 1400rpm, 21dBA. Πίσω: Blue LED fan, 120x120x25 mm, 1400rpm, 21dBA Πλαϊνός: 90x90x25 mm,1800rpm, 21dBA.

# Διαστάσεις: 495 x 210x 478 mm.

# Βάρος: Καθαρό 9,4 Kgr.

Τιμή: 75.90 ?

Q-TEC T-MD02 SILVER WITH WINDOW = 60 (δεν λεει τι μεγεθους φανς παιρνει)

4 χ 5,25'' 2 χ 3,5'' (5 εσωτερικές 3.5'')

COOLERMASTER CAV-T03 CAVALIER III SILVER

5 χ 5,25' ,5 χ 3,5' (1 στην πρόσοψη).

# Ανεμιστήρες: Ένας 80 x 80 x 25 mm fan στην πρόσοψη και ένα 120 x 120 x 25 mm fan(Exhaust) στην πίσω όψη.

# Διαστάσεις: 500 x 202 x 435 mm(D x W x H).

Τιμή: 80.00

** σε κουτιά και τροφοδοτικά μη βαζεις το χερι σου στη φωτιά για την ακρίβεια της περιγραφής στα μαγαζιά. κανε και μια επισκεψη στο site του κατασκευαστή.

Δημοσ.

Το μηχάνημα ΔΕΝ προορίζεται για :

1) Τρελό Gaming (απλά να παίζω που και που κάποιο shooter,strategy)

2) Επεξεργασία βίντεο,ripping

3) Υπεργχρονισμό

Θα χρησιμοποιηθεί για:

1) Τρελό downloading

2) Εφαρμογές CAD

3) Προβολή ταινιών

Θα ήθελα μια πιο οικονομική VGA αλλά να έχει και gadgetakia πάνω(καμία πρόταση..?)

Για τους σκληρούς θα βάλω και 1 ή 2 IDE που έχω οπότε το πολύ να παρω 300gb

Για το κουτί θα το τσεκάρω απο κοντά γιατί απο φωτό δεν βγάζεις άκρη. Πάντως θέλω ενα καλό αυτή τη φορά και αθόρυβο,με πλαινό παράθυρο..ομορφουτσικο

Για μητρική για το SLI δεν κατέχω και πολλά αλλά θα ήθελα και καμιά πρόταση πιο οικονομική μεν αλλά να έχει και τα καλούδια της δε...

Απο το site της Kingston είδα οτι αυτή που διάλεξα είναι ok με τη μητρική

http://www.ec.kingston.com/ecom/configurator/modelsinfo.asp?SysID=22041&mfr=MSI&model=K8N+SLI+Platinum+Motherboard&Sys=22041-MSI-K8N+SLI+Platinum+Motherboard&distributor=0&submit1=Search

Δημοσ.

Φίλε εγώ προτείνω πριν κάνεις την αγορά του υπολογιστή

να πας σε δυο,τρία μαγαζιά καθαρά πληροφορικής και όχι σε μαγαζιά τύπου Πλαίσιο,

Και να ζητήσεις προσφορά για υπολογιστή με τα χαρακτηριστικα που θέλεις. Μην τους πεις μάρκες και μοντέλα. Δες τι θα σου προτείνουν αυτοί που είναι στο χώρο και ξέρουν τα πιθανά προβλήματα ασυμβατότητας των υλικών. Σίγουρα θα πάρεις κάτι πιο αξιόπιστο και πιο οικονομικό, και το σημαντικότερο δεν θα είναι απρόσωπο και σε περίπτωση κάποιου προβλήματος θα εξυπηρετηθείς γρηγορότερα. Μην πέφτεις στην παγίδα του marketing.

Δημοσ.

έχει βάση αυτό που μου λές αλλά μπορεί και σε τέτοια μαγαζιά που μου λες να προωθούν κάποια συγκεκριμένα προιόντα ή μάρκες και να σε "πείσουν" οτι πρέπει να πάρεις τη μάρκα που σου λένε...

Νομίζω πως εδω στο forum σχηματίζεις πολύ καλύτερη άποψη γιατί πολλά απο αυτά που ζητάω-με είναι δοκιμασμένα απο πολλούς οι οποίοι στο κάτω κάτω δεν έχουν να κερδίσουν και σε τίποτα..:)

Υ.Γ Μήπως θα πρέπει να δω για μητρική που θα υποστηρίζει dual core?...

Λέμε τώρα...για μελλοντικά..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...