vsls Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Μιας και ειμαστε ηδη στα τελη Νοεμβριου κ πολλα περιοδικα ηδη αρχισαν να παρουσιαζουν τα καλυτερα τους για το 2005, θα ηταν ευκαιρια να ξεκινησουμε κ εδω. Με αυτο τον τροπο να εχουμε συγκεντρωμενα τα καλυτερα απο ολα τα ειδη ετσι ωστε να καλυψουμε τυχον κενα αυτης της χρονιας! Μπορεί ειτε να ειναι ενα τοπ 10 ενα τοπ 50 ειτε απλα το καλυτερο album κατα τη γνωμη μας απλα να διευκρινιζουμε τι ειδος ειναι, κ εννοειται να εχει κυκλοφορησει εντος του 2005!
TheBoyFromSalina Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Συνηθως τετοια περιοδο φτιαχνω μια λιστα με τα αγαπημενα μου της χρονιας. Θα την ποσταρω καποια στιγμη.
Godfath3r Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2005 Πολύ ωραία ιδέα...Έχω ακούσει και εγώ πολλά καινούρια άλμπουμ...Και πολλά απο αυτά μου άρεσαν πάρα πολύ.Ωραία ιδέα..Μετά την λίστα του Top 100 θα είναι επόμενη δουλειά για το forum!!
vsls Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2005 Δεν χρειαζεται κ να ειναι αυστηρα μια λιστα με καταταξη μπορει απλα να ειναι ορισμενες προτασεις η γενικα οτι μας εμεινε απο κυκλοφοριες αυτης της χρονιας! Οπως κανει κ το Rolling Stone που τα βαζει με αλφβητικη σειρα 50 albums!
Godfath3r Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2005 E,δεν νομίζω να άκουσα πάνω απο 30 άλμπουμ.Και απο αυτά σίγουρα όχι όλα προσεκτικά...Πάντως καλή χρονιά μου φάνηκε εμένα!!!!Αναλυτικότερα θα πώ την γνώμη μου αργότερα... ;-)
Mixalakis Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Ακόμη μια χρονιά που ΠΗΞΑΜΕ στις διασκευές... Κάποια άλμπουμ που ξεχώρισα εγώ μέχρι στιγμής είναι τα εξής... 1) Antony and the Johnsons - I am a bird now 2) Depeche Mode - Playing The Angel 3) Rolling Stones - A Bigger Bang 4) Editors - The Back Room 5) Mike Oldfield - Light and Shade 6) Kate Bush - Aerial 7) Royksopp - The Understanding Κάποια απο αυτά που ξεχώρισα...
NonLinear Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2005 Λοιπόν ορίστε η προσωπική μου λίστα με τα καλύτερα albums που ξεχώρισαν αυτή τη χρονιά. Είναι με σειρά προτίμησης και με βαθμολογίες (φυσικά όλες πάνω από 5/10 μιας και έβαλα τις φετινές προτιμήσεις μου). Αν επιθυμείτε ανάλυση για το καθένα ξεχωριστά πείτε μου. Επίσης, θα παρατηρήσατε ότι δεν έχει κανένα ελληνικό album. Η αλήθεια είναι ότι ακούω ελάχιστα ελληνικά, και από όσο ξέρω δεν βγήκε τίποτα ενδιαφέρον φέτος... εκτός αν δεν θυμάμαι καλά: 1 Franz Ferdinand - You could have it so much better 8/10 2 Porcupine Tree - Deadwing 8/10 3 Dream Theater - Octavarium 8/10 4 Morcheeba - The Antidote 8/10 5 White Stripes - Get behind me satan 7.5/10 6 Coldplay - X & Y 7.5/10 7 Royksopp - The Understanding 7.5/10 8 Opeth - Ghost Reveries 7.5/10 9 Private Investigations - Best of Dire Straits and Mark Knopfler 7.5/10 10 System of a down - Mesmerize 7/10 11 Kaiser Chiefs - Employment 7/10 12 Prodigy - The Singles 1990-2005 7/10 13 Kate Bush - Aerial 7/10 14 Eels - Blinking Lights And Other Revelations 7/10 15 Black Rebel Motorcycle Club - Howl 7/10 16 Gorillaz - Demon Days 7/10 17 Santana - All that I am 7/10 18 Sigur Ros - Takk... 7/10 19 Roger Waters - Ca Ira 7/10 20 Queens of the Stone Age - Lullabies to Paralyze 6.5/10 21 Beck - Guero 6.5/10 22 James Blunt - Back to Bedlam 6.5/10 23 Depeche Mode - Playing the Angel 6.5/10 24 The Residents - Animal Lover 6/10 25 Iron Maiden - Death on the Road 6/10 26 Stereophonics - Language. Sex. Violence. Other? 6/10 27 Arctic Monkeys - I bet you look good on the dancefloor 5.5/10 28 Athlete - Tourist 5.5/10 29 Chemical Brothers - Push the button 5/10 30 Jamiroquai - Dynamite 5/10 31 Thievery Corporation - The Cosmic Game 5/10 32 Madonna - Confessions on a dance floor 5/10 33 Greenday - American Idiot 5/10 10: αριστούργημα, 9: εκπληκτικό album must για αγορά, 8: πολύ καλό, 7: Αρκετά καλό με ιδιαιτερότητες must για οπαδούς, 6: Οπωσδήποτε να το ακούσετε, 5: Αξίζει να το έχετε τουλάχιστον σαν mp3, 4: Δύσκολα θα αρέσει ακόμη και στους φανατικούς του είδους, 3: Δεν χάνετε και πολλά άμα τύχει ακούστε το, 2: Αδιάφορο, 1: Αποφύγετε το! Αν δεν το ακούσετε κερδίζετε!, 0: Αυτός που το κυκλοφόρησε θα έπρεπε να ντρέπεται που ευνούχισε τη μουσική μας νοημοσύνη.
vsls Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2005 Ενδιαφερουσες επιλογες NonLinear αν κ σε πολλες δε συμφωνω καθολου με τη βαθμολογια! Γουστος ειναι αυτος! Παντως ακουω απο πολλους οτι ηταν καλη η φετινη χρονια, προσωπικα μου φαινεται απο τις πιο φτωχες... Ενδεικτικα τα πρωτα albums που μου ερχονται στο μυαλο απο φετος (σε αλφαβητικη σειρα) The Rolling Stones - A Bigger Bang Leela James - A Change Is Gonna Come Kate Bush - Aerial Bruce Springsteen - Devils & Dust Fiona Apple - Extraordinary Machine The White Stripes - Get Behind Me Satan Kanye West - Late Registration Χωρις να θελω να το βαλω στα καλα του 2005 αλλα μιας κ ειναι ενα αρκετα αξιολογο για το ειδος του τα τελευταια χρονια ειναι κ καταληλη η περιοδος ας δωσω κ αυτο! Diana Krall Feat. The Clayton-Hamilton Jazz Orchestra - Christmas Songs Για ελληνικα ειχαμε καποια λιγα σκορπια καλα αναλογα βεβαια με το ειδος που ακουει ο καθενας, μιας κ οι διαχωρισμοι στην ελληνικη μουσικη ειναι μεγαλυτεροι! Παντως τη Δευτερα βγηκε ενα που περιμεναμε καπου 10 χρονια!
TheBoyFromSalina Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2005 Τα αγαπημενα μου τραγουδια φετος - ασχετα παντα με το ετος κυκλοφοριας τους και χωρις αξιολογικη σειρα. Antony and the Johnsons - Hope there's someone Arcade fire - Neighborhood #2 (Laika) Arcade fire - Neighborhood #3 (Power out) Axwell - Feel the vibe Benassi Bros. ft. Naan - Rocket in the sky Kate Bush - Nocturn Mariah Carey - We belong together Carpark north - Human Christophe - Gelsomina (Da-Da song pt.1) Erasure - Don't say you love me Faz ft. Djan - Falling in love Fischerspooner - Never win / (Benny Benassi dub) Freeform five - No more conversations (Richard X remix) Alex Gaudino & Jerma present Lil' love - Little love Gerling - Hot computer Juliet - Avalon Madonna - Hung up Motocycle - Around you (Gabriel & Dresden remix) Ollie - All the richer Planet funk - Stop me Povia - I bambini fanno "Oh" Royksopp - Only this moment Soul Seekerz - Turn me upside down Soulshaker ft. Lorraine Brown - Hypnotic erotic games ТАТУ - Люди инвалиды Telepopmusik - Into everything Twoface - Fire in your eyes (Ay ay) Robbie Williams - Tripping
Panathachamp Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2005 Ryan Adams & The Cardinals-Cold Roses The Sights-(st) British Sea Power-Open Season Franz Ferdinand-You Could Have It So Much Better... The Rosebuds-Birds Make Good Neighbors Cut Copy-Bright Like Neon Love Editors-The Back Room The Raveonettes-Pretty In Black The National-Alligator Όλο και κάποιο θα έχω ξεχάσει.Βαριέμαι να γράφω για το καθένα ξεχωριστά :smile: ,είναι κυρίως στην κατηγορία εναλλακτικού/ανεξάρτητου (και καλά) rock/pop,με τους Cut Copy να ξεφεύγουν μόνο(electro/synth pop).
vsls Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Τα 50 Album του 2005 της εκπομπής "Από τις 4 στις 5" των Γιάννη Πετρίδη και Κώστα Ζουγρή, χωρίς σειρά αξιολόγησης. Η τελική σειρά θα μεταδοθεί τις προσεχείς μέρες από το ραδιόφωνο. Πηγή το Blog της εκπομής I AM A BIRD NOW – Antony &The Johnsons ANDREW BIRD AND THE MYSTERIOUS PRODUCTION OF EGGS– Andrew Bird EXTRAORDINARY MACHINE – Fiona Apple FUNERAL – Arcade Fire GUERO -Beck BLACK MOUNTAIN - Black Mountain SILENT ALARM – Bloc Party THE BRAVERY – The Bravery IʼM WIDE AWAKE ITʼS MORNING – Bright Eyes BROKEN SOCIAL SCENE – Broken Social Scene AERIAL – Kate Bush CLAP YOUR HANDS SAY YEAH – Clap your Hands Say Yeah X & Y – Coldplay BE – Common CRIPLE CROW – Davendra Banhart PLANS – Death Cab For Cutie PLAYING THE ANGEL – Depeche Mode BLINKING LIGHTS AND OTHER REVELATION – Eels A IN YOUR HONOR - Foo Fighters YOU COULD HAVE IT SO MUCH BETTER- Franz Ferdinand DEMON DAYS – Gorrillaz STARS ON CCTV – Hard Fi CHANGE IS GONNA COME – Leela James EMPLOYMENT – Kaiser Chiefs LCD SOUNDSYSTEM – LCD Soundsystem GET LIFTED – John Legend CHAOS AND CREATION IN THE BACKYARD – Paul Mc Cartney MIA – Mia WORKBOOK – Missy Elliot SEVERAL ARROUS LATER – Matt Pond Pa A CERTAIN TRIGGER - Maximo Park Z – My Morning Jacket EVERYTHING IS – Nine Black Alps WITH TEETH – Nine Inch Nails DONʼT BELIEVE THE TRUTH – Oasis LULLABIES TO PARALYZE - Queens Of The Stone Age CAPTURE / RELEASE – Rakes TAKK – Sigur Ros ILLINOISE – Sufjan Stevens A BIGGER BANG –Rolling Stones DEVILS & DUST – Bruce Springsteen HYPNOTIZE – System Of A Down MESMERISE – System Of A Down WE HAVE SOUND – Tom Vek MARTHA WAINWRIGHT - Martha Wainwright WANT TWO – Rufus Wainwright LATE REGISTRATION – Kanye West GET BEHIND ME SATAN – White Stripes WILDERNESS - Wilderness THE MASSACRE - 50 CENT
Rising1980 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2005 Ο καλύτερος δίσκος για μένα ήταν το Angel of Retribution από Judas Priest. Όχι εξαιρετικός, αλλά πολύ τίμιος δίσκος, απ' αυτούς που δεν βγαίνουν συχνά. OFF TOPIC Εύχομαι κι ελπίζω ο καλύτερος δίσκος μου για το 2006 να είναι το Operation:Mindcrime 2 των Queensryche. Αλλιώς θα πάρω τα βουνά :-P /OFF TOPIC
Godfath3r Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Mε σειρά απο το καλύτερο προς το χειρότερο της χρονιάς: Nine Inch Nails - With Teeth (Πρώτο με διαφορά!!!) Queens Of The Stone Age - Lullabies To Paralyze Foo Fighters - In Your Honor Modern Life Is War - Witness Every Time I Die - Gutter Phonomenon System Of A Down - Hypnotize Corrosion Of Conformity - In The Arms Of God Porcupine Tree - Deadwing Jeroan Drive - Deathrow Industry [EP] Norma Jean - O' God The Aftermath Mars Volta - Frances The Mute (Ήθελα να βγεί δεκάδα αλλά τελικά βγήκαν 11!!!!) Δεν νομίζω να ξέχασα κάποιο σημαντικό άλμπουμ που μου άρεσε πολύ...
vsls Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2005 Τα 20 καλυτερα albums της χρονιας συμφωνα με το (σημαντικοτερο) περιοδικο Rolling Stone! 1. Kanye West, Late Registration 2. The Rolling Stones, A Bigger Bang 3. White Stripes, Get Behind Me Satan 4. Fiona Apple, Extraordinary Machine 5. Bruce Springsteen, Devils and Dust 6. My Morning Jacket, Z 7. Beck, Guero 8. Bright Eyes, I'm Wide Awake, It's Morning 9. Sufjan Stevens, Illinois 10. 50 Cent, The Massacre 11. M.I.A., Arular 12. Sleater-Kinney, The Woods 13. Various Artists, Run the Road 14. Thelonious Monk Quartet With John Coltrane, At Carnegie Hall 15. Gorillaz, Demon Days 16. John Legend, Get Lifted 17. Van Morrison, Magic Time 18. Kings of Leon, Aha Shake Heartbreak 19. The Magic Numbers, The Magic Numbers 20. System of a Down, Mezmerize/Hypnotize Τα υπολοιπα 30 βρίσκονται στο site του περιοδικου! Οπως φαινεται ακομα ενα παραδοσιακα Rock εντυπο βαζει τη μαυρη μουσικη στη 1η θεση! Επισης πολυ καλη "εκπληξη" η υπαρξη ενος καθαρου Jazz album τοσο ψηλα! Για τα ονοματα της πρωτης πενταδας δεν εχω καμια αντιρρηση ισως μια μικρη αλλαγη στις θεσεις!
TheBoyFromSalina Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2005 Εκπληξη οι Gorillaz και οι Magic Numbers. Παντως προβλεψιμη λιστα για Rolling Stone σε γενικες γραμμες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.