Προς το περιεχόμενο

System of A Down Hypnotize

4saken

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@Dj_Kourampie, προφανως δέν κατάλαβες τι εννοώ.Μιλάω για άτομα που ακούνε πολύ μουσική...Καμμία σχέση με ωδεία, αρμονίες, σολφέζ και λοιπά...

Το ότι κάποιος δεν ασχολείται με το section της μουσικής του insomnia' date=' δε σημαίνει πως δεν ασχολείται και με τη μουσική.[/b'] Προσωπικά αποφεύγω συζητήσεις γύρω από τη μουσική, ειδικά με ανθρώπους που έχουν τελείως διαφορετικά γούστα. Καταλήγει πάντα σε καυγά και δε πρόκειται να αλλάξει η άποψη κανενός.Τώρα ας πούμε του kourampie δεν του αρέσει, πάσο. Όμως kourampie εφόσον είσαι τόσο ξένος με αυτό το είδος μουσικής, δεν υπάρχει καν λόγος να παίρνεις μέρος σε αυτή τη συζήτηση. Πήγα να απαντήσω κάποια στιγμή στον predator αλλά οι απαντήσεις του ήταν λίγο σε στυλ "δε βαράει αρκετά" (τόσο στο νέο των SOAD όσο και των Korn) και με αποθάρρυναν κάπως γιατί δεν αφήνει περιθώρια συζήτησης (τι να αρχίσουμε να λέμε, "όχι βαράει!"; :Δ)

Ένα review λίγο πιο πάνω ήταν κάπως υπερβολικό νομίζω. Προσωπική μου άποψη πως πιο σημαντικός δίσκος της καριέρας τους μέχρι στιγμής παραμένει το toxicity. Τώρα οι δυο καινούριοι δίσκοι είναι σταθεροί ποιοτικά και το Hypnotize είναι από τους λίγους δίσκους που βάζω να παίζουν από την αρχή ως το τέλος. Έχει ευκολομνημόνευτες μελωδίες όχι όμως και σούπες, οπότε δεν κουράζει μετά από πολλά ακούσματα παρά το πιασάρικο της υπόθεσης.

Του malakian τα φωνητικά δε με χαλάνε, προτιμάω τις στιγμές που κάνει δεύτερα φωνητικά.

Όσον αφορά το live θέλω να τους δω πρώτα από κοντά για να εκφέρω άποψη :P

Η λαμακία είναι ότι το πρώτο τους δίσκο τον άκουσα λίγο καιρό ΑΦΟΥ ήρθαν Ελλάδα... :/

Mα εγώ μιλούσα γενικά όχι μόνο μέσα στο φόρουμ...

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
mallon megalo lathos ekana. Oso pio poly to akouw toso pio poly mou aresei...

Ektimw poly perissotero auto to cd. =]

οπως εγραψα και σε αλλο topic ακριβως αυτο ειναι που μου την σπαει σε ολες τις νεες κυκλοφοριες και στο καινουργιο soad.

οτι δηλαδη πρεπει να το ακουσεις 25 φορες για να σου αρεσει.

να νομιζεις δηλαδη οτι σου αρεσει γιατι αφου το εχεις ακουσει 25 φορες σου εχει πιπιλησει το μυαλο και δεν μπορεις να κρινεις αντικειμενικα αν σου αρεσει η οχι.

αντικειμενικοτητα υπαρχει μονο την πρωτη φορα που το ακους.

αν δε σου αρεσει εκει παρατα το!

Δημοσ.
οπως εγραψα και σε αλλο topic ακριβως αυτο ειναι που μου την σπαει σε ολες τις νεες κυκλοφοριες και στο καινουργιο soad.

οτι δηλαδη πρεπει να το ακουσεις 25 φορες για να σου αρεσει.

να νομιζεις δηλαδη οτι σου αρεσει γιατι αφου το εχεις ακουσει 25 φορες σου εχει πιπιλησει το μυαλο και δεν μπορεις να κρινεις αντικειμενικα αν σου αρεσει η οχι.

αντικειμενικοτητα υπαρχει μονο την πρωτη φορα που το ακους.

αν δε σου αρεσει εκει παρατα το!

de kserw re sy , kai gw symfwnw , alla kserw oti an to ksanakousw twra se ena xrono tha mou aresei pali. Opws px akouw twra kapoia kommatia apo to steal this album.

De nomizw oti einai hitakia tis vdomadas apla , einai kalytera kommatia.

Isws tin 1i fora pou to akousa na perimena kati to tromero kai na min ta ektimisa oso eprepe.

Δημοσ.

To να παρατηρείς στα επόμενα ακούσματα στοιχεία που δεν έχεις παρατηρήσει δεν σου φαίνεται ως ενδεχόμενο?Δεν είναι όλοι οι δίσκοι "όσο τον ακούω τόσο μ'αρέσει".Αλλά με πολλούς έτσι γίνεται.

Δημοσ.
@Dj_Kourampie' date=' προφανως δέν κατάλαβες τι εννοώ.Μιλάω για άτομα που ακούνε πολύ μουσική...Καμμία σχέση με ωδεία, αρμονίες, σολφέζ και λοιπά...

Mα εγώ μιλούσα γενικά όχι μόνο μέσα στο φόρουμ...[/quote']

ακούω μουσική όσες ώρες δεν κοιμάμαι σχεδόν, 12 ώρες τη μέρα τουλάχιστον. (πολύ offtopic βγαίνουμε αλλά έχει ενδιαφέρον :razz: )

Δημοσ.
ακούω μουσική όσες ώρες δεν κοιμάμαι σχεδόν, 12 ώρες τη μέρα τουλάχιστον. (πολύ offtopic βγαίνουμε αλλά έχει ενδιαφέρον :razz: )

Oπότε εφόσον έχεις μία επαφή με την μουσική καταλαβαίνεις πως ανοίκεις σε διαφορετικό είδος μουσικής...Οπότε προφανώς και θεωρείς σκουπίδια τους SOAD...Όπως πχ εγώ κάποιους άλλους "καλλιτέχνες".Μάλλον λοιπόν καταλήγουμε στο "Περι ορέξεως κολοκυθόπιτα...!!!"

Δημοσ.
Oπότε εφόσον έχεις μία επαφή με την μουσική καταλαβαίνεις πως ανοίκεις σε διαφορετικό είδος μουσικής...Οπότε προφανώς και θεωρείς σκουπίδια τους SOAD...Όπως πχ εγώ κάποιους άλλους "καλλιτέχνες".Μάλλον λοιπόν καταλήγουμε στο "Περι ορέξεως κολοκυθόπιτα...!!!"

για την κολοκυθόπιτα έχεις απόλυτο δίκιο, και όντως ανήκω σε άλλη οικογένεια μουσικής, ωστόσο δεν μπορω να πω ότι θεωρώ σκουπίδια άλλους rock/metal (δε ξέρω ακριβώς να τους εντάξω σε πιο σαφή κατηγορία γιατί δεν ασχολούμαι με αυτά τα είδη) καλλιτέχνες.

Ο λόγος που πόσταρα εδώ, είναι ότι μετά απο έντονη πίεση φίλων, και έναν εκθειασμό χωρίς τέλος, αυτό που άκουσα ήταν απο τα χειρότερα της ζωής μου. Πραγματικά μου έκανε τεράστια εντύπωση το πόσο διαφορετική αντίληψη του ωραίου μπορεί να έχει ο κάθε άνθρωπος!

Δημοσ.

Τώρα μίλησες σωστα...Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική αντίληψη του ωραίου...Και ναί, πολλές φορές υπάρχει ΤΟΣΟ μεγάλο χάσμα.

Μήν ξεχνάς όμως οτι η αίσθηση αυτή του ωραίου διαμορφώνεται και πάρα πολύ απο τα ακούσματα...Η γονείς μου π.χ. που έχουν εντελώς διαφορετικά ακούσματα όταν ακούω Ηaterbreed για παράδειγμα, αυτό που ακούνε είναι ένα παράφονο να γκαρίζει και άλλους 3-4 να γρατζουνάνε κιθάρες...Προφανώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει κατά τα δικά μου δεδομένα!(και ακούσματα!!!!)

Δημοσ.
[...']Μάλλον λοιπόν καταλήγουμε στο "Περι ορέξεως κολοκυθόπιτα...!!!"

Κι επειδή συμφωνώ κι εγώ με αυτό, θα ήθελα να συμπληρώσω πως ένας άνθρωπος που θέλει να λέει ότι ξέρει και αγαπά τη μουσική, το πρώτο που θα έπρεπε να κάνει, είναι να την σέβεται, ακόμα και αν είναι ένα είδος που δεν δίνει ευχαρίστηση στα δικά του αυτιά. Καθώς επίσης να σέβεται και τους οπαδούς της.

Απορρίπτοντας ένα είδος μουσικής, αυτομάτως απορρίπτεις την ομάδα ανθρώπων που με αυτήν τη μουσική εκφράζουν τον συναισθηματικό τους κόσμο. Μάλιστα θα μπορούσε να θεωρηθεί μέχρι και προσβολή κάτι τέτοιο, ανάλογα με την βαρύτητα που έχει στην ψυχολογία του κάθε ακροατή.

Όσο για τις μουσικές σπουδές, χωρίς να φανεί πως τη λέω σε σένα Γιώργο ή σε όποιον άλλον έχει ανάλογη παιδεία, προσωπικά δεν μου λέει και πολλά.

Και μάλιστα δεν λέει και σε σας πολλά, για να μην πω και απολύτως τίποτα.

Παράδειγμα που μου έρχεται στο μυαλό χωρίς δεύτερη σκέψη είναι ο Φοίβος.

Όλοι όσοι δεν ακούτε αυτό το είδος της μουσικής, τον απορρίπτετε, τον χλευάζεται, τον προσφωνείτε με 1002 χαρακτηρισμούς, αλλά δεν παύει να έχει μουσική παιδεία.

Το πως αξιοποιείται η κριτική μας ικανότητα με το πέρας του χρόνου, αναφορικά με τη μουσική, για μένα είναι κάτι καθαρά συναισθηματικό και εγκεφαλικό και δεν έχει να κάνει σε τόσο μεγάλο βαθμό με εξωγενείς παράγοντες όπως είναι οι σπουδές.

Όχι πως δεν παίζουν κάποιο ρόλο και αυτές. Εννοείται πως έχουν μια «Α» σημασία, μα όχι τόσο σημαντική.

Η πιο μεγάλη χρησιμότητα αυτών των σπουδών (χωρίς την ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας βασισμένης στο συναίσθημα), είναι πως χρησιμεύουν για μια πολύ ωραία αφορμή επίδειξης όταν δεν έχουμε πλέον επιχειρήματα για να αποδείξουμε πως όλοι οι άλλοι είναι κατώτεροι και πως δεν έχουν ιδέα.

Η μουσική (όπως και κάθε άλλη μορφή τέχνης), είναι τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας με ένα κοινωνικό σύνολο που μπορεί να καταλάβει, να νιώσει, να βιώσει τον κώδικα του καλλιτέχνη.

Σε αυτούς και μόνον απευθύνεται και φυσικά σε όσους ακόμα έχουν τα μάτια και τα αυτιά τους ανοιχτά (κυρίως αυτά, αν και θαρρώ πως όλες μας οι αισθήσεις συμμετέχουν), έχοντας την ανάγκη να κάνουν ένα βήμα πιο πέρα από εκεί που στεκόντουσαν.

Προσωπική γνώμη όλα τούτα, μην τα πάρετε τοις μετρητοίς... :mrgreen: :P

Δημοσ.

Απορρίπτοντας ένα είδος μουσικής' date=' αυτομάτως απορρίπτεις την ομάδα ανθρώπων που με αυτήν τη μουσική εκφράζουν τον συναισθηματικό τους κόσμο. Μάλιστα θα μπορούσε να θεωρηθεί μέχρι και προσβολή κάτι τέτοιο, ανάλογα με την βαρύτητα που έχει στην ψυχολογία του κάθε ακροατή.

Όσο για τις μουσικές σπουδές, χωρίς να φανεί πως τη λέω σε σένα Γιώργο ή σε όποιον άλλον έχει ανάλογη παιδεία, προσωπικά δεν μου λέει και πολλά.

Και μάλιστα δεν λέει και σε σας πολλά, για να μην πω και απολύτως τίποτα.

Παράδειγμα που μου έρχεται στο μυαλό χωρίς δεύτερη σκέψη είναι ο Φοίβος.

Όλοι όσοι δεν ακούτε αυτό το είδος της μουσικής, τον απορρίπτετε, τον χλευάζεται, τον προσφωνείτε με 1002 χαρακτηρισμούς, αλλά δεν παύει να έχει μουσική παιδεία.[/quote']

Δεν απορρίπτεις ένα είδος ανθρώπων απορρίπτωντας τη μουσική τους. Πχ έχω μια παρέα που αποτελείται απο εμένα, έναν μεταλά με μαύρα ρούχα κ μαλλιά ως τη μέση, έναν hip hop style τύπο με το παντελόνι στο γόνατο και μπλούζες XXL, και έναν τελειωμένο σκυλά που λιώνει κάθε βράδυ στα μπουζούκια. Παρόλα αυτά κάνουμε παρέα τόσα χρόνια, κ κάθε φορά που θέτουμε το θέμα της μουσικής/lifestyle έχουμε λόγο να γελάμε για ώρες.

Οι μουσικές σπουδές ούτε εμένα μου λένε πολλά για την κριτική ικανότητα, τις ανέφερα επειδή κάποιος είπε (έμμεσα) ότι όσοι έχουν γνώσεις μπορούν να καταλάβουν. Η μουσική εξάλλου δεν είναι για να την κρίνεις αλλά για να την απολαμβάνεις. Ούτε εγώ μπορώ να ακούσω φοίβο, αλλά πέρα απο την μουσική παιδεία, ο άνθρωπος είναι πρωτοπόρος στην ελλάδα και πάρα πολύ καλός στο είδος του.

Ο προβληματισμός μου είναι ότι στην περίπτωση των SOAD δεν μπορώ να συμμεριστώ μια παρόμοια άποψη όσο και αν προσπαθώ. Παίζει να είμαι εγώ ανίκανος να κατανοήσω και όχι αυτόι τόσο χάλια (αν και αμφιβάλλω) :grin:

Δημοσ.
[...]

Παίζει να είμαι εγώ ανίκανος να κατανοήσω και όχι αυτόι τόσο χάλια (αν και αμφιβάλλω) :grin:

Να... Εδώ ακριβώς νομίζω πως είναι το «κλειδί» της όποιας διαφωνίας. :)

Δεν είσαι ούτε εσύ ανίκανος' date=' ούτε αυτοί τόσο χάλια. :)

Απλώς είναι άλλοι οι κόσμοι σας. Όπως θα φαντάζεσαι κι εκείνοι θα μπορούσαν να πουν αυτό ακριβώς που λες κι εσύ για όσα εσύ ακούς/δημιουργείς. :)

Btw, είμαι από αυτούς που δεν αντέχουν τη μουσική των SOAD... :mrgreen:

(Μάλλον όχι την μουσική... Αυτή είναι πολύ πολύ καλή... Τον Αυνάνιαν δεν αντέχω... :lol: )

Παρ' όλ' αυτά, 3 από τα φετινά τους τραγούδια είναι τα πιο αγαπημένα μου για το 2005 και νομίζω πως θα μείνουν για πολλά χρόνια αγαπημένα. :roll: :)

Δημοσ.

egw blepw pantos oti kathe fora pou ena sigkrotima pou exei mia A istoria paei na bgalei kainourgio cd,to cd auto to"krazoume".pisteuw oti oi perissoteroi apo esas(mazi k emena) otan prwto akousate system of a down den htan i kathemerinh sas playlist sto winamp.me to kairo omws arketa apo ta kommatia tous ta latrepsate...

auto pou thelw na pw einai oti den dosate ton aparetito xrono sta 2 auta cd na akoustoun...ena kommati den einai anagki na sou aresei apo thn prwth fora pou to akous.

thimithite posa kommatia otan ta prwtoakousate eipate oti itan xalia/den sas aresan kai auth thn stigmi pou milame ta exete sta "favorites".....

Δημοσ.

και για να συμπληρωσω τον Xvipes συνήθως αυτά που δεν αρέσουν από την αρχή, αυτά είναι και τα τραγούδια που "κρατάνε" περισσότερο καιρό. ;-)

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
egw blepw pantos oti kathe fora pou ena sigkrotima pou exei mia A istoria paei na bgalei kainourgio cd' date='to cd auto to"krazoume".pisteuw oti oi perissoteroi apo esas(mazi k emena) otan prwto akousate system of a down den htan i kathemerinh sas playlist sto winamp.me to kairo omws arketa apo ta kommatia tous ta latrepsate...

auto pou thelw na pw einai oti den dosate ton aparetito xrono sta 2 auta cd na akoustoun...ena kommati den einai anagki na sou aresei apo thn prwth fora pou to akous.

thimithite posa kommatia otan ta prwtoakousate eipate oti itan xalia/den sas aresan kai auth thn stigmi pou milame ta exete sta "favorites".....[/quote']

Θυμάμαι όταν αγόρασα το System Of A Down έκανε πολύ καιρό να δώσει την θέση του σε άλλο cd μέσα στο στερεωφονικό...Το ίδιο και με πολλά αγαπημένα άλμπουμ...

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...