Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με καινούργιο σκληρο...

ice@man

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα σήμερα ενα Seagate 300gb sata απο το πλασιο και ενώ στα windows λειτουργεί κανονικά (όταν τρέχω τα win απο άλλο σκληρό) όταν πάω να του κάνω εγκατάσταση τα win σε ενα partition που εφτιαξα τοτε παρουσιάζεται το προβλημα.

Πιο συγκεκριμένα, ξεκινάει κανονικά η διαδικασία σε dos (κάνωντας boot απο το cd των win) φορτώνει τα πρώτα αρχεία, βάζω την δισκέτα με τους οδηγούς του chipset, διαλέγω σε πιο partition θα γίνει η εγκατάσταση και αρχίζει κανονικά να αντιγράφει τα αρχεία μέχρι που φτάνει στο σημείο και λέει οτι θα κάνει reboot σε 15 δευτερόλεπτα. Μόλις κάνει επανεκίνηση και πάει να φορτώσει τα win σε γραφικό περιβάλλον για να προχωρήσει η εγκατάσταση τότε πριν κάν προσπαθήσει να φορτώσει αμέσως βγάζει το μήνυμα "Error loading operating system" και δεν εχει καμιά επιλογή και αναγκαστηκά πρεπει να πατήσεις ή reset ή ctrl+alt+del.

Έχω δοκιμάσει ότι μπορεί να μου έρθει στο μυαλό (αλλαγή sata cable, άλλη sata υποδοχή, μόνο του, μαζί με άλλο σκληρό, αρκετά φορμάτ κτλ κτλ) άλλα δεν κατάφερα να κάνω τίποτα. Με αλλο σκληρό πάλι seagate sata (200gb όμως) ολα λειτουργούν άψογα. Επίσης και με τον καινούργιο όταν είναι στα windows (τρεχοντας το λειτουργικο απο άλλο σκληρό) και πάλι παιζεί άψογα και δεν βγάζει κάποιο error απο το error checking των win.

Η μητρική είναι η Asus A8N-SLI και τα Windows είναι και original.

Έχει κανένας καμια ιδέα ή να τον πάω πίσω άυριο;

Δημοσ.

tha sou lega na trexeis to partition magic kai na kaneis apo ekei format kai partitioning .exo dei ta windows idika auta pou den ixan service pack ensomatomeno na kanoun paraxena.episis mipos exei tipota drivers mesa sto cd gia na tous peraseis otan pernas ta windows?diladi tipota gia sata drivers.tin idia mitriki exo kai ego kai eftiaxa mia disketa gia to raid pou ekana.an thes energopoiise to raid esto kai ama den ftiaxeis raid kai perna tous drivers.mesa sto cd exei ena arxeio makedisk pou sou ftiaxnei tin disketa.

Δημοσ.

dokimase kai auto pou ipa pio pano.kai prosexe to boot order sto bios.apla poles fores einai kai o tropos pou exoun ftiaxtei ta windows.ixa dei na min ipostirizoun 64 bit block pou ixa ftiaxei.

Δημοσ.

Μάλλον δεν παει να φορτώσει απο το partition που κάνεις την εγκατάσταση αλλα απο το άλλο

Το σωστό partition ήταν αφού είχα δοκίμασει και με εναν μονο σκληρό ο οποίος είχε μόνο ενα partition 30gb. Το μήνυμα το έβγαζε πριν κάν κάνει προσπάθια να φορτώσει τα win.

Μετά απο πολλές δοκιμές πήγα σε έναν φίλο και τον δοκίμασα σε άλλο PC με Asus A8V Deluxe και δούλευει κανονικά, χωρίς να βγάζει το συγκεκριμένο μηνυμα!!! βάζει κανονικά τα win και λειτουργούσε αψογα.

Επειδή όμως στο δικό μου δεν έπαιζε αποφάσησα να τον γύρησω πίσω και ευτυχώς μου δώσανε κατευθείαν άλλον ίδιο ο οποίος παίζει μια χαρά στο σύστημα μου.

Απο ότι πρόσεξα όταν κάνει boot το pc πριν ξεκινήσει να φορτώνει το λειτουργικό ο παλιός μου δίσκος και αυτός που μου αλλάξανε αναγνωρίζονται ως LBA Sata ενώ αυτός που είχα πάρει στην αρχή και έβγαζε το μήνυμα τον έδειχνε ως CHS Sata.

Ξέρει κανένας ποια είναι η διαφορά των LBA και CHS που εμφάνιζε το pc κατα το boot;

Δημοσ.

kanonika oloi oi diskoi nomizo einai lba.ine gia to addressing tou sklirou diskou ama thimame sosta.apla sinithos to bazeis sto auto kai anagnorizetai o diskos automata.to lba ftiaxtike nomizo gia tous diskous pou itan parapano apo 120 gb epidi to chs den mporouse na kanei addressing toso megalous diskous.paraxeno pou ton katalave etsi.mipos den itan sto auto?pantos kai ena bios update kalo tha itan an kai den tha itan auto to provlima.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...