Προς το περιεχόμενο

Περίεργο πρόβλημα με μπαταρία

beastgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά ένα περίεργο πρόβλημα. Στο laptop μου που τον αγόρασα το το καλοκαίρι έχω μια μπαταριούλα την οποία και την έχω χρησιμοποιήσει καμιά δεκαριά φορές μόνο. Όλο τον καιρό είναι στο ρεύμα οπότε και την βγάζω.

Την τελευταία φορά που ητν χρησιμοποίηση την ξεφόρτισα τελείως και την άφησα να κάθεται στο συρτάρι.

Τώρα που θέλω να την ξαναφορτίσω μόλις τη βάζω στον υπολογιστή μου λέει το power meter ότι είναι φορτισμένη 100%!!!!Τι κουφό είναι αυτό...

Φυσικά όταν κλείνω τον υπολογιστή και πάω να τον εκκινήσω με την μπαταρία δεν ξεκινάει (αυτό έλειπε....)

Το θέμα είναι πώς να τη φορτίσω. Γιατί όταν έχω και τον υπολογιστή στο ρεύμα και την μπαταρία μέσα αυτό νομίζει ότι είναι φορτισμένη και δεν προσπαθεί καθόλου να τη φορτίσει....

Καμιά λύση;;;

Δημοσ.

Δυστυχως φίλε μου κοιτας για καινουργια μπαταρια...

Την πατησα και εγω μια φορα ετσι...

Γενικά οι μπαταρίες πρεπει οταν αποθηκευονται πολυ καιρο(πανω απο 1 μήνα) να βρίσκονται σε ενα επιπεδο γυρω στο 70% απο οσα εχω διαβασει.

Ο λόγος είναι οτι οι γενικότερα με τον καιρο ξεφορτίζουν (και ας μην χρησιμοποιούνται) με συνέπεια η δικιά σου που την αφησες αδεια να εχει συμβεί το εξής:

Η σταθμη της εχει πεσει κατω απο τα ορια με αποτέλεσμα το κύκλωμα φόρτισης να μην την αφήνει να φορτιστεί οπως πρεπει.

Δοκίμασε αν εχει το Bios του laptop η καποιο αρχειο battery calibration ΜΠΑΣ και σου κάνει δουλειά και προσευχήσου :-)

Δημοσ.

etsi einai,prin pas gia bataria omws (einai akribes) prospathise na baleis kai na bgaleis to fis tou reymatos polles fores,an eise tyxeros tha arxisei na fortizei pali,an oxi petaxou sto germano kai pes tous oti pethane h bataria kai na prospathisoun na thn kanoun na xanafortizei(eixa ftiaxei etsi mia bataria kameras)

Δημοσ.

Λοιπόν χθές που τη δοκίμασα αρκετές φορές δεν έκανε τίποτα οπότε το πήρα απόφαση.... Άφησα τη μπαταρία μέσα στον υπολογιστή και συνέχισα να κάνω τη δουλειά μου. Σήμερα το πρωί που τον ξανάνοιξα είπα να δοκιμάσω τη μπαταρία και..... άνοιξε!!! Προς έκπληξή μου ρίδα ότι είχε φορτιστεί μέχρι τα 40% οπότε τη

συνέχισα τη φόρτιση. Τώρα το δουλεύω με μπαταρία και μάλλον από ότι βλέπω δεν έχει πέσει αισθητά τουλάχιστον η απόδοσή της...

Τι να πω, σύμφωνα με τα λεγόμενά σας μάλλον τυχερός ήμουν....

Δηλαδή τώρα από εδώ και πέρα όταν δε χρησιμοποιώ την μπαταρία θα την φορτίζω και θα την αφήνω έτσι;;

ποτέ αφόρτιστη.

Πάντως μου κάνει εντύπωση που δεν είδα τίποτα γι αυτό στο Manual... Γιατί υπάρχει τελικά; :)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Δημοσ.

Τυχερός είσαι φίλε beastgr :-)))

Απλά αν θελήσεις να την ξαναποθηκεύσεις ακολούθησε τις οδηγίες μου (αυτών που τις εγραψαν)

Δημοσ.

Χαιρετώ τα παιδιά του forum σαν καινούργιο μέλος. Πριν 3 μήνες πήρα ένα fujitsu-siemens amilo m1425 και ανακάλυψα οτι είχε ελλατωματική μπαταρία.Την έστειλα στην εταιρία και μου την άλλαξαν. Παρατηρώ όμως οτι όταν προσπαθώ να παίξω ένα παιχνίδι χρησιμοποιώντας την μπαταρία κολλάει! ενώ όταν είναι στο ρεύμα δουλεύει κανονικά. Γνωρίζει κανείς αν αυτό είναι ελλάτωμα του υπολογιστή ή είναι γενικότερο πρόβλημα των fujitsu-siemens?

Δημοσ.

Χωρίς να είμαι σίγουρος δε φταίει μάλλον η μπαταρία. Όταν δουλεύεις με αυτήν, ο υπολογιστής ρίχνει την ισχύ που καταναλώνει (άρα και την υπολογιστική δύναμη) για να μπορέσει η μπαταρία να έχει μέγιστη διάρκεια.

Είναι θέμα ρυθμίσεων. Δε θυμάμαι ακριβώς αλλά στο control panel μπορείς να αλλάξεις τις ρυθμίσεις για τη μπαταρία.

Πάντως αν μπορείς, θα σου συνιστούσα να παίζεις παιχνίδια με τον υπολογιστή στο ρεύμα.

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω καινούργιο post, θα ήθελα κι εγώ με την ευκαιρία να ρωτήσω που μπορώ να απευθυνθώ (είμαι από επαρχία) για μπαταρία για compaq pressario

700, και μήπως γνωρίζει κάποιος πόσο κάνουν περίπου. Θα μπορούσα να απευθυνθώ και εγώ στο Γερμανό; Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Λοιπόν όταν αποθηκεύουμε μπαταρίες πριν τις φορτίζουμε πάντα. Όλες οι επαναφορτιζόμενες έχουν κάποια μείωση ενέργειας κάθε μέρα. Μάλιστα στις NiMh η μείωση αυτή είναι 5% κάθε ημέρα ενώ στις λιθίου ουσιαστικά 0 (το πολύ 0,5%)/ημέρα.

Αν την αποθηκεύσουμε άδεια η μπαταρία νεκρώνει. Δύο λύσεις υπάρχουν. Η πρώτη είμαι να την αφήσουμε να φορτίζει συνέχεια. Αν δεν πετύχει αυτό μέσα σε 48 ώρες το επόμενο στάδιο είναι να τις ρίξουμε ένα σοκ. Την τροφοδοτούμε με αρκετό ρεύμα (περίπου 3-10Α ανάλογα) για μικρά χρονικά διαστηματα πολλές φορές. Μετά την βάζουμε για φόρτισμα. Αν και πάλι μέσα σε 48 ώρες δεν έχει πετύχει μάλλον είναι γα πέταμα...

Ο φίλος μας στην αρχή ήταν τυχερός αφού η μπαταρία ήταν σχεδόν αχρησιμοποίητη οπότε επανήλθε με λίγη προσπάθεια. Αν είχα φάει έστω και λίγα από τα ψωμιά της μάλλον τώρα θα ήταν στα σκουπίδια ( ή καλύτερα σε κάδο ανακύκλωσης μπαταριών.)

Δημοσ.

Αν την αποθηκεύσουμε άδεια η μπαταρία νεκρώνει. Δύο λύσεις υπάρχουν. Η πρώτη είμαι να την αφήσουμε να φορτίζει συνέχεια. Αν δεν πετύχει αυτό μέσα σε 48 ώρες το επόμενο στάδιο είναι να τις ρίξουμε ένα σοκ. Την τροφοδοτούμε με αρκετό ρεύμα (περίπου 3-10Α ανάλογα) για μικρά χρονικά διαστηματα πολλές φορές. Μετά την βάζουμε για φόρτισμα. Αν και πάλι μέσα σε 48 ώρες δεν έχει πετύχει μάλλον είναι γα πέταμα...

Einai kati san tin apinidosi pou kaneis otan stamatisei h kardia :)

Δημοσ.
Ρε παιδιά ένα περίεργο πρόβλημα. Στο laptop μου που τον αγόρασα το το καλοκαίρι έχω μια μπαταριούλα την οποία και την έχω χρησιμοποιήσει καμιά δεκαριά φορές μόνο. Όλο τον καιρό είναι στο ρεύμα οπότε και την βγάζω.

Την τελευταία φορά που ητν χρησιμοποίηση την ξεφόρτισα τελείως και την άφησα να κάθεται στο συρτάρι.

Τώρα που θέλω να την ξαναφορτίσω μόλις τη βάζω στον υπολογιστή μου λέει το power meter ότι είναι φορτισμένη 100%!!!!Τι κουφό είναι αυτό...

Φυσικά όταν κλείνω τον υπολογιστή και πάω να τον εκκινήσω με την μπαταρία δεν ξεκινάει (αυτό έλειπε....)

Το θέμα είναι πώς να τη φορτίσω. Γιατί όταν έχω και τον υπολογιστή στο ρεύμα και την μπαταρία μέσα αυτό νομίζει ότι είναι φορτισμένη και δεν προσπαθεί καθόλου να τη φορτίσει....

Καμιά λύση;;;

Συνδεσε το φορητο με τον ανταπορα ρευματος 36 ωρες χωρις να το λειτουργεις, καθε 12 ωρες να αφερεσεις την μπαταρια 30 λεπτα για να κρυωσει

υπαρχει ιαπιθανοτιτα να "ξυπνησει"

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Χωρίς να είμαι σίγουρος δε φταίει μάλλον η μπαταρία. Όταν δουλεύεις με αυτήν' date=' ο υπολογιστής ρίχνει την ισχύ που καταναλώνει (άρα και την υπολογιστική δύναμη) για να μπορέσει η μπαταρία να έχει μέγιστη διάρκεια.

Είναι θέμα ρυθμίσεων. Δε θυμάμαι ακριβώς αλλά στο control panel μπορείς να αλλάξεις τις ρυθμίσεις για τη μπαταρία.

Πάντως αν μπορείς, θα σου συνιστούσα να παίζεις παιχνίδια με τον υπολογιστή στο ρεύμα.[/quote']

mipos kserei kaneis analitika gia tis ruthmiseis aftes, to provlima to sygekrimeno to exw kai egw.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...