gregdais Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2005 .....Που μπορώ να τηλεφωνήσω και να ζητήσω ποιοτικό έλεγχο γραμμής; Στο 121; kai sto 134 filarako!alla tsaboukalemena giati meta tha pesei se sena to ftaaiksimo!!! exoun kai aftoi tis methodous tous na apofevgoun oti mporei na apofexthei!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrisdel Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2005 Παιδιά η γραμμή βρίσκεται στο dslam της τούμπας στη θεσσαλονίκη. Και εγώ σαν τον ALR υπάρχουν στιγμές που δεν μπορώ ούτε να σερφάρω. Αλλά έχω την εντύπωση ότι ο ποιοτικός έλεγχος στη γραμμή μου έχει γίνει μετά από 3 ανακοινώσεις βλάβης και μια επίσκεψη του τεχνικού. Μήπως αντιμετωπίζουν διαφορετικά τις συνδέσεις ΟΤΕΝΕΤ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
random Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2005 > απόγνωση 2 μήνες dsl και κατεβάζω το πολύ 1,1GB το 24ωρο Πριν δύο μήνες πήρα και εγώ το ram ... Ωραιο το στόρυ, αλλα με τον τιτλο που εβαλες, δεν βλεπω τι σχεση εχει. για την ταμπακιέρα δεν λες κάτι. Δηλ, τι κατεβάζεις και υπο ποιές συνθήκες. Συμφωνα με τον τιτλο κατεβαζεις χοντρικά 12,7 Kb/s. Απο ftp των hol, forthnet, otenet, ntua τα κατεβαζεις αυτά, ή απο http download? χωρίς αύξηση σε ολη τη διάρκεια του 24ώρου ????????? ο πΟτές ή ο ISP ποτε δεν μας υποσχέθηκε οτι θα κατεβάζουμε τα 4 γιγα ενος dvd απο torrent/edonkey/kazaa με Χ ταχυτητα. ούτε το μαγικό νουμεράκι "384", που σημαινει περιπου 48 Kb/s, ειναι εγγυημένα. μεγιστο όριο είναι. ----------------------------------------------- ----------------------------------------------- na grapsw ki egw ena story.... Eιμαι σε γραμμη πΟτε, Ν.Σμυρνη, free HOL. επι 2 μηνες, κατεβαζω τορρεντς σε 2αδες, 3άδες, με 10-15 kb/s. Xτες, πριν παω για υπνο ωρα 2.00, εκει που κατεβαζα τα συνηθη 3, ξεκινησα αλλα 4. 7 ωρες με 7 παράλληλα τορρεντ. ωρα 9.00 κοιτάω τι γίνεται, και κατέβαζα με 20 ! μεσο όρο στο 8ωρο = 19 μεγιστο 29 ! upload οριο στον client = 10 upload transfer M.O. 10, max 12 Kb/s τα στατιστικά ειναι απο το ρουτερ (δηλ. συνολική κίνηση για τα πάντα), όχι απο το Bitcomet. Nα καλέσω τεχνικό σπιτι για "δοκιμες" ? αν με συνδεσει με την ftp.otenet και μου κατεβασει με 25 ΚΒ/s τι θα του απαντήσω φίλε μου; τετοιες δοκιμές δεν μου χρειάζονται, τις κανω και μονος μου. Μολις την Παρασκευή, πριν 4 μέρες, κατεβαζα απο ftp (οχι της hol. Ιδιωτική), με 30 kb/s. ε, λέω, γιατι να κατεβαζω με 30, και οχι με 40! (axortagos), μπορει η ftp1 να εχει πολλους χρηστες σήμερα.. μπαινω σε μια αλλη ftp2, παλι ιδιωτική έτσι, καμια σχεση ουτε με isp, ουτε με software repository.. αποτέλεσμα: Flashfxp, ftp1 18-19 kb/s, ftp2 18-19 kb/s, συνολο 35-38 καθαρά να γραφονται στο δισκο. Router stats, την ιδια στιγμή, δηλ, μαζι με τα overhead = 37-39,5 kb/s. Σερφάρισμα, για λίγο την ιδια ώρα... σχετικά άνετο. Λεω, ας κανουμε και μια δοκιμή βιασμού της γραμμής τωρα... ανοιγω το bitcomet, με 2 ταυτόχρονα DL τορρεντ, και 2 seeding, όριο συνδέσεων 20 connections per task. Αποτέλεσμα: τα 2 ftp πέφτουν σε σύνολο 5-10 kb/s, και το Bitcomet κατεβάζει με 6-8... Συνολο μαζι με τα overhead διακυμανση 12-18. Σερφάρισμα, την ιδια ώρα... σχετικά άδύνατο. Συμπέρασμα, το torrent μπουκώνει ολα τα άλλα, χωρις ομως να εκμεταλεύεται το τρανσφερ που κλέβει απο τους άλλους. Αν κατεβαζα με ftp θα ειχα πανω απο 3 GB/24ωρο, ενω με το δευτερο τρόπο, θα ειμουν στο 1 GB/24ωρο , και ΑΝ.... Φυσικα δεν ειμαι ευχαριστημένος, αφου μεχρι τον Αυγουστο, οι ταχυτητες ηταν αρκετα καλύτερες. αλλα απο τον Αυγουστο εχει μεσολαβήσει κάτι? 1. συνεχή αφιερώματα περιοδικών (Ram, PCmag, PCW, κλπ) στο "νεο" DSL, που βαζουν στο παιχνίδι καθε μέρα και χ νέους καταναλωτές bandwidth 2. προσφορά free Hol 3μηνη, που πολλοί την καναμε 5μηνη με 2 τεύχη. 3. μείωση στο πάγιο 4. ταυτοχρονα με τα 3 άνω, δεν ακουσα τιποτα για επένδυσεις, άνοιγμα νέων πορτών στα DSLAM. 5. εκτος απο vivodi, καμια αλλη κινηση απο ISP και ΕΕΤ να κανουν κάτι στο κομμάτι γραμμών. Στο τμήμα "απο το σπίτι, μεχρι τον ISP όλα εξαρτώνται απο τον πΟτέ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALR Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2005 Παιδιά η γραμμή βρίσκεται στο dslam της τούμπας στη θεσσαλονίκη. Και εγώ σαν τον ALR υπάρχουν στιγμές που δεν μπορώ ούτε να σερφάρω. Αλλά έχω την εντύπωση ότι ο ποιοτικός έλεγχος στη γραμμή μου έχει γίνει μετά από 3 ανακοινώσεις βλάβης και μια επίσκεψη του τεχνικού. Μήπως αντιμετωπίζουν διαφορετικά τις συνδέσεις ΟΤΕΝΕΤ; Ρε φίλε επειδή είχα κι άλλη γραμμή σε άλλο σπίτι στην επαρχία όπως προείπα, δεν καταλάβαινα γιατί φώναζαν όλοι για χαμηλές ταχύτητες μιας και εγώ ήμουν βολεμένος.Είχα την εντύπωση ότι πρόκειται για απλώς χαμηλό download. ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕΡΦΑΡΟΥΜΕ;; Γυρίσαμε πάλι σε εποχές pstn ; Πληρώνω 384 και έχω PSTN ; 2KB/SECOND ΚΑΙ δεν ανοίγει σελίδα. ΔΕΝ ΛΕΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrisdel Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2005 Φίλε random να δεχτώ ότι ο τίτλος είναι άσχετος αν αυτό σε πείραξε, να δεχτώ ότι φταίει το bitcomet με το οποίο κατεβάζω, αλλά δε δέχομαι ούτε το 25KB/s max από το ftp του ote ή της hol, ούτε να μη μπορώ να μιλήσω στο skype σχεδόν ποτέ και πολύ περισσότερο να μη μπορώ να σερφάρω έστω για κάποιες ώρες της ημέρας. Ξέρεις τι σημαίνει να έχεις 384 και να μην ανοίγει σελίδα ο browser; Εμένα με ενδιαφέρει να μου παρέχονται οι υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνω (το τι και πώς δεν πρέπει να με απασχολούν σαν απλό χρήστη) και σήμερα πληρώνω στον ΠΟΤΕ για μια υπηρεσία που δε μπορεί να υποστηρίξει. Στην τελική ας βγούν και να πούν ότι δεν έχουν γραμμές. Επίσης πως εξηγείς το γεγονός ότι το ίδιο PC με τον ίδιο λογαριασμό και τα ίδια torrents κατέβαζε με 30άρια σε άλλη γραμμή στην ίδια περιοχή, ήταν η συγκυρία της στιγμής; (η στιγμή ήταν κανένα 3ωρο). Τέλος την κίνηση την μετράω με ένα προγραμματάκι το Bandwidth Monitor Pro και μετράει την κίνηση που έχει η κάρτα δικτύου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
EKTELESTES Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2005 aporw ti paraponieste polloi gia torrents klp, pou katevazete me 5 seeders k 200 leechers re paidia, sovareuteite ligo gia valte kanena torrent me px 30 seeders k 30 leechers na deite me poso tha katevazete an exete 384! me 38-40 ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
random Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2005 να δεχτώ ότι φταίει το bitcomet με το οποίο κατεβάζω, αλλά Δεν πιστευω οτι φταιει το bitcomet σαν προγραμμα. Ο τρόπος επικοινωνίας εννοώ. torrents vs ftp, gnutella vs ftp. και οι απαιτήσεις που εχεις (απο το πρωτόκολλο, ασε τον οτε), που ειναι υποκειμενικό. Εμένα με ενδιαφέρει να μου παρέχονται οι υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνω (το τι και πώς δεν πρέπει να με απασχολούν σαν απλό χρήστη) και σήμερα πληρώνω στον ΠΟΤΕ για μια υπηρεσία που δε μπορεί να υποστηρίξει. Στην τελική ας βγούν και να πούν ότι δεν έχουν γραμμές. Tο οτι ο pOτε, στη συμφωνία που υπέγραψες, ΔΕΝ ΕΓΓΥΑΤΑΙ download 40-48 KB/s το κατάλαβες? το μονο που λέει ειναι οτι αυτό ειναι το Μέγιστο. OK, εχεις δικιο, αν δεν μπορεις να σερφαρεις με κλειστά τα p2p, και αν τα 2 pc εχουν ιδιο software, κατεβαζουν τα ιδια, απο τις ιδιες πηγες, ιδιο isp, και ειναι στο ιδιο dslam, τράβα μια εκτύπωση με τα πειστήρια και κανε φασαρία για τα Χ kb/s που σου χρωστάνε. Προς το παρόν, αυτούς έχουμε. Αν έχεις επιλογή για βιβόντι (εγω δεν εχω), κατσε διάβασε τι κάνουν γενικώς (μια εταιρεια δεν κρινεται μονο απο το "KB/s" ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotris99 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2005 aporw ti paraponieste polloi gia torrents klp' date=' pou katevazete me 5 seeders k 200 leechers re paidia, sovareuteite ligo gia valte kanena torrent me px 30 seeders k 30 leechers na deite me poso tha katevazete an exete 384! me 38-40 ![/quote'] Άμα δεν το είχαμε δοκιμάσει θα πηγαίναμε πάσο... Επειδή το έχουμε δοκιμάσει γι' αυτό μιλάμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ALR Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2005 Δεν πιστευω οτι φταιει το bitcomet σαν προγραμμα. Ο τρόπος επικοινωνίας εννοώ. torrents vs ftp' date=' gnutella vs ftp. και οι απαιτήσεις που εχεις (απο το πρωτόκολλο, ασε τον οτε), που ειναι υποκειμενικό. Tο οτι ο pOτε, στη συμφωνία που υπέγραψες, ΔΕΝ ΕΓΓΥΑΤΑΙ download 40-48 KB/s το κατάλαβες? το μονο που λέει ειναι οτι αυτό ειναι το Μέγιστο. [/quote'] Δηλαδή στη διαφήμιση όταν λέει " Μέχρι και 20 φορές γρηγορότερο ίντερνετ " εννοει , από 0 έως 20 φορές ; Για να καταλάβω και να μην φωνάζω άδικα.. Ακόμα κι έτσι να είναι , με Pstn κατέβαζα με 4-5kb/second Και κάποια στιγμή όταν σέρφαρα η σελίδα άνοιγε. Τώρα σου λέω ότι κατεβάζω με 2 και δεν ανοίγει η σελίδα, πέφτω και από το irc Το αστείο είναι ότι είπα στο συγκάτοικο μου ο οποίος δεν ήξερε πολλά από αυτά και με άφησε υπέυθυνο, ότι με μια 384 το δίκτυο μεταξύ 2 υπολογιστών και ο διαμοιρασμός του ίντερνετ θα είναι παιχνιδάκι και ότι θα έχουμε και οι 2 πολύ καλές ταχύτητες! Τώρα τι να του πώ; "Εϊ , συγκάτοικε, δες λίγο τη σύμβαση του ΟΤΕ!" .. Γιατί τους δίνουμε το δικαίωμα να παρέχουν κατι το οποίο δεν έχουν προς παροχή; Αυτό είναι και το σημαντικότερο ερώτημα.Γιατί δεν ελέγχεται κάθε dslam και όταν φτάνει σε οριακό σημείο , απλώς να σταματάει να δίνει γραμμές ή να γίνεται αναβάθμιση ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrisdel Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2005 Tο οτι ο pOτε, στη συμφωνία που υπέγραψες, ΔΕΝ ΕΓΓΥΑΤΑΙ download 40-48 KB/s το κατάλαβες? το μονο που λέει ειναι οτι αυτό ειναι το Μέγιστο. To ότι στην ουσία δε σου προσφέρει υπηρεσίες voip το λέει πουθενά στο συμβόλαιο; OK, εχεις δικιο, αν δεν μπορεις να σερφαρεις με κλειστά τα p2p, και αν τα 2 pc εχουν ιδιο software, κατεβαζουν τα ιδια, απο τις ιδιες πηγες, ιδιο isp, και ειναι στο ιδιο dslam, τράβα μια εκτύπωση με τα πειστήρια και κανε φασαρία για τα Χ kb/s που σου χρωστάνε. Το PC είναι ένα και μοναδικό το κατάλαβες; και το θέμα δεν είναι αν μου χρωστάνε ή όχι αλλά αν μου παρέχουν τις υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνονται. Προς το παρόν, αυτούς έχουμε. Αν έχεις επιλογή για βιβόντι (εγω δεν εχω), κατσε διάβασε τι κάνουν γενικώς (μια εταιρεια δεν κρινεται μονο απο το "KB/s" ) Δυστυχώς αυτούς έχουμε αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τους ανεχόμαστε. Οποιοδήποτε πρόβλημα μικρό ή μεγάλο βρίσκει λύση είναι όφελος προς το κοινό καλό και με την ανοχή δεν πρόκειται να δούμε φως. φιλικά πάντα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eliask Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 epeidi to provlima sou den einai va vgoun oi karagiozides tou ote kai na poun oti den exoun grammes kai epeidi toso kairo vlepeis ti ginetai kai diavazeis edo mesa kane mia anavathimisi tis grammis sou se 512 kai ysixases . Ase pou i Hol evgale kai ena super xristougeniatiko paketo kai vlepo to 1mbit na erxete pleon koda mas _ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrisdel Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 αυτό έκανα μόλις τώρα. Σε μια δυο μέρες μου είπαν θα γίνει η αλλαγή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geovard Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Γιά να έχει κάποιος σήμερα μεγάλες ταχύτητες ανάλογες με την ονομαστική ταχύτητα της σύνδεσής του,θα πρέπει να συντρέχουν διάφοροι λόγοι. Καταρχήν πρέπει να μένει σε περιοχή χωρίς φουλαριστό dslam,να χρησιμοποεί καλό p2p πρόγραμμα καί να ξέρει ότι ο ΟΤΕ δεν μας εξασφαλίζει σταθερά τις μέγιστες ταχύτητες όταν έχουμε dynamic σύνδεση. Εγώ μίλησα με υπάλληλο τού πΟΤΕ καί επέμεινε στο ότι dynamic σύνδεση σημαίνει ταχύτητες από 0,.. kB/s μέχρι πάνω από την ονομαστική αλλά στιγμιαία. Επειτα θεωρώ πολύ σημαντικό το πρόγραμμα πιού χρησιμοποιοεί ο καθένας,Εγώ γιά παράδειγμα έχω τον Morpheus ultra καί ειλικρινά κατεβάζω τις περισσότερες φορές με πάνω απο 32 γιά σύνδεση στα 384,ενώ με emule η limewire άστα να πάνε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrisdel Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Παιδία είμαι συγκινημένος !!!!!! εκτός του ότι η αλλαγή γραμμής έγινε μέσα σε λίγες ώρες, δείτε τα αρχεία που επισύναψα Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά μπορώ και σερφάρω ταυτόχρονα αξιοπρεπώς θα έλεγα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anti_mojos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2005 Γιά να έχει κάποιος σήμερα μεγάλες ταχύτητες ανάλογες με την ονομαστική ταχύτητα της σύνδεσής του' date='θα πρέπει να συντρέχουν διάφοροι λόγοι.Καταρχήν πρέπει να μένει σε περιοχή χωρίς φουλαριστό dslam,να χρησιμοποεί καλό p2p πρόγραμμα καί να ξέρει ότι ο ΟΤΕ δεν μας εξασφαλίζει σταθερά τις μέγιστες ταχύτητες όταν έχουμε dynamic σύνδεση. Εγώ μίλησα με υπάλληλο τού πΟΤΕ καί επέμεινε στο ότι dynamic σύνδεση σημαίνει ταχύτητες από 0,.. kB/s μέχρι πάνω από την ονομαστική αλλά στιγμιαία. Επειτα θεωρώ πολύ σημαντικό το πρόγραμμα πιού χρησιμοποιοεί ο καθένας,Εγώ γιά παράδειγμα έχω τον Morpheus ultra καί ειλικρινά κατεβάζω τις περισσότερες φορές με πάνω απο 32 γιά σύνδεση στα 384,ενώ με emule η limewire άστα να πάνε.[/quote'] "Πρέπει να μένει σε περιοχή χωρίς φουλαριστό dslam...".Αυτή είναι η μαγική φράση.Έχω το προνόμιο να ζω σε επαρχία σερφάροντας απροβλημάτιστα για αυτόν ακριβώς τον λόγο.Σύνδεση 384/128 Forthnet, με το άθλιο F200, έχοντας σταθερά εδώ και ένα μήνα 38-42 download, όπως επίσης 27+ μέσο όρο στο e-mule.Έχει και τα καλά της η επαρχία... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.