Προς το περιεχόμενο

RAID HD trofodosia?

ANEMOS-V

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με έχεις μπερδέψει!

Μήπως εννοείς οτι πήρες SATA δίσκο. Δεν υπάρχει τύπος δίσκου Raid. Raid είναι διάταξη δίσκων.

Επειδή μάλλον εννοείς SATA, βάλε το μαύρο βύσμα αφού έχεις τέτοιο. Πάντως και το κλασικό να βάλεις, το ίδιο πράγμα είναι. Α! Αφού είναι SATA δεν έχει ρύθμιση για slave και master. Οπότε επειδή υποθέτω οτι στον IDE σου είναι το λειτουργικό. Μπες στο BIOS και ρύθμισέ το να bootάρει πρώτα απο τον IDE Controller.

Δημοσ.

Oι δίσκοι μάλλον είναι SATA.

Ότι και να προτιμήσεις, βάλε μία τροφοδοσία και όχι και τις 2. Προσωπικά το πλακέ με βολεύει περισσότερο.

Δημοσ.
ne o diskos eine SATA kai doulepse epityxos.!

i thermokrasia tou eine 5c eos 7c parano ap ton IDE pou eixa sto idio simio!

why ? epidei eine pio fast?

Σε όσα pc έχω στησει ο δίσκος με την υψηλότερη θερμοκρασία είναι αυτός με το λειτουργικο κατά 5C περίπου

Επίσης οι πιο σύγχρονοι ζεσταίνονται λιγότερο

Αυτη την στιγμη έχω κατα σειρά

δισκος λειτουργικού (ανεμιστηράκι)34

δισκος 2 (χωρίς ανεμιστήρακι εμπρος ) 33

δισκος 3 (ο πιο νεος,ανεμιστηρας,γραφω DVD Dual Layer με δεδομένα απο αυτον) 29

Δημοσ.
Σε όσα pc έχω στησει ο δίσκος με την υψηλότερη θερμοκρασία είναι αυτός με το λειτουργικο κατά 5C περίπου

Επίσης οι πιο σύγχρονοι ζεσταίνονται λιγότερο

lipon emena mou anevaze 7c parapano apton apopano tou IDE ..stin idia thesi itan enas allos IDE pou douleye me tin idia temp me ton apo pano.

opote to epsaksa..eida oti ayto pou zestenotan ypervolika itan to chipset tou

apo kato stin plaketa tou. (evaza to daktilo ..kai katevene to temp -5 kato)

mias kai arketa megalo to chipaki ayto kolisa mia aytosxedia pathiiki psiktra,

apo aytokolito alouminio kai tora douleyei -5 kato monima!

Δημοσ.

Να στε καλα ρε παιδιά, την ίδια απορία είχα κι εγώ για την τροφοδοσία των SATA δίσκων!! και λέω ας δούμε αν το έχουν καλύψει στο insomnia... :grin:

Στείνω κι εγώ ένα RAID-5 τώρα με 4 καινούριους δίσκους, 320 GB. Άρα λοιπόν, και με τους παλιούς καλούς διακλαδωτήρες θα κάνω τη δουλειά μου λέτε, κι ας μην προέβλεψα για SATA Power καλώδια!

Ελπίζω να με καλύψει αυτή η ιστορία για κάμποσο καιρό (και χωρίς backup)!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...