Mene Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 Καλημέρα. Ο λόγος που δημιουργώ το πρώτο μου (τεράστιο, αλλά πιστεύω πως αξίζει τον κόπο να διαβαστεί) θέμα εδώ είναι κάποια προβλήματα που αντιμετώπισα προσπαθώντας να διορθώσω το (στημένο απο μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων) εξής μηχάνημα: Midi Tower Case + PSU 420W (Δεν αναφέρω παραπάνω στοιχεία γιατί νομίζω μόνο η συγκεκριμένη αλυσίδα διαθέτει τα συγκεκριμένα cases) Asus A8N-SLI AMD Athlon 64 @ 3.2 GHz Zalman CNPS7700-Cu 2x Transcend JetRam 512 MB DDR400 SDRAM Asus 6600GT 128MB EIZO FlexScan L551 Microsoft Optical Desktop Elite for Bluetooth (Το οποίο στο πρώτο boot δεν το βλέπει, φυσικά, αλλα ο πωλητής δεν μας το θύμισε... Άνθρωποι είμαστε, ξεχνάμε κι εμείς :-P) Seagate 200GB SATA Samsung DVD-ROM 16x IDE LG DVD±RW IDE Εδώ να διευκρινίσω οτι το σύστημα αυτό δεν προοριζόταν για μένα (τι να τον κάνω τον 64μπιτο... δεν πιάνει μία μπροστα στον P-3@866 μου :-P:-P) και οτι ο τυχερός κάτοχος του, παρά τις σθεναρές αντιστάσεις μου, επέμενε να τον συναρμολογήσει το κατάστημα για μεγαλύτερη ευκολία. Πέρασαν 2-3 ημέρες και ο υπολογιστής πήγε, λοιπόν, στον χώρο του, αναμένοντας εμένα να εγκαταστήσω τα ... απαραίτητα. Εκ πρώτης όψεως, μια χαρά φαινόταν, εκτός απο ένα ευμεγέθες γδάρσιμο στην γωνία του κουτιού, στο ύψος ανάμεσα στο dvd-rom και το dvd-rw. "Ασήμαντο" λέμε, και προχωράω στην καλωδίωση... Είχε φτάσει η μεγάλη ώρα, όμως. Πατάω το power και ακούω τους Zalman (1 στη cpu και 2 στο κουτί) να ανεβάζουν στροφές. "Όλα καλά" σκέφτηκα, "τώρα θα κάνει το μπιπ". Απογοητευτήκαμε, όμως, γιατί μπιπ δεν ακούστηκε... ούτε σκληρός δίσκος να ανεβάζει στροφές. Ούτε το floppy, ούτε το samsung (το LG, παραδόξως, φαινόταν να λειτουργεί, έβγαινε και το tray), ούτε καν τα λαμπάκια στην πρόσοψη! Το μόνιτορ? Παραπονιόταν "Input Signal: NO Signal". Τι δεν έκανα, δοκίμασα φίς ανάποδα στην πρίζα, προεκτάσεις, πολύπριζα, προσευχές, λαμπάδες, τάματα, η αντίδραση η ίδια. Το μυαλό μου πήγε σε IDE βύσμα ανάποδα, μια που τα συμπτώματα ήταν ολόιδια (εκτός απο τα λαμπάκια στην πρόσοψη και το LG που δούλευε αλλα σκέφτηκα οτι δεν θα το είχαν συνδέσει καν. Μιλάμε για την απόλυτη έλλειψη εμπιστοσύνης). Ανοίγω, λοιπόν, το πλαινό κάλυμμα, και βλέπω τα dvd συνδεδεμένα κανονικά, το floppy μόνο με την τροφοδοσία (εμ τι, μόνο μέσω ηλεκτρικού δικτύου θα μεταφέραμε σήματα? Τώρα γίνεται και με το δίκτυο του psu (Εξελιγμένοι οι τεχνικοί)) :-P Για να κερδίσω χρόνο, βγάζω όλα τα καλώδια, τις μνήμες και την κάρτα γραφικών, και τα ξανατοποθετώ όπως συνήθως... Πάλι καμία αντίδραση. "Δεν πειράζει" λέω, θα ρωτήσω στο service τους, τώρα που θα πεταχτώ να πάρω 2 gamepads. Η απάντηση του τεχνικου: "Λέτε για ένα που του βάλαμε 2χ512 ραμ?" "Ναι" του απαντάω. "Αυτό" λέει, "μου το έφεραν απο τα κεντρικά με μία μνήμη, το άνοιξα για να βάλω τη 2η και είδα οτι δούλευε". (Φαινόταν να το εννοεί). "Και τι μπορεί να γίνει?" "Επειδή είναι και καινούριο μηχάνημα και είναι κρίμα, φέρτε το απο δω, αν μπορείτε αύριο (Σάββατο 19/11) το πρωί, και θα του δώσω μια προτεραιότητα, ώστε να είναι έτοιμο την ίδια μέρα" "Δυστυχώς όμως το αυτοκίνητο βρίσκεται 300 χλμ μακριά, οπότε είναι λίγο δύσκολο να το φέρω, δε μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς στο σπίτι?" "Δυστυχώς όχι, θα πρέπει να το φέρετε απο δω" Αφού τον ευχαρίστησα για την μικρή αναζωογόνηση οτι λειτουργούσε, έφυγα και συνέχισα να μοιρολογώ πάνω απο τον υπολογιστή, πιο πολύ απο το πείσμα μου. "Τον είχα ανοίξει και είχα απλώσει και τα καλώδια, οπότε θα μου ακύρωναν την εγγύηση" σκεφτόμουν. Το αφήσαμε έτσι, μέχρι να αναδιοργανώσουμε τις σκέψεις μας. Το Σάββατο πια, κατα τις 14:40 το μεσημέρι, παίρνω τηλέφωνο στην τεχνική υποστήριξη της εταιρίας, να πάρω μια ακόμα πιο επίσημη απάντηση. Μετά απο ένα δεκάλεπτο αναμονής (φυσιολογικό και σεβαστό, οι άνθρωποι σχόλαγαν, άλλωστε ήταν και γραμμή χωρίς χρέωση), μου απαντάει κάποιος πολύ εξυπηρετικός άνθρωπος προσπαθώντας να καταλάβει τι φταίει. Το πόρισμά του: "Προφανώς κάτι έχει κουνηθεί απο τη μεταφορά, πώς μεταφέρθηκε ώς εκει?" "Εσείς μας τον φέρατε" (παύση) "Μπορώ να τον ανοίξω εγώ εδώ να κοιτάξω μήπως έχει κουνηθεί κάτι, ή θα ακυρώσει την εγγύηση?" "Αν γνωρίζετε, δεν υπάρχει πρόβλημα" (!!!!) "Γνωρίζω αρκετά καλά. Ευχαριστώ πολύ, αυτό θα κάνω και αν δεν διορθωθεί, αναγκαστικά θα το μεταφέρω στο service τη Δευτέρα. Καλο μεσημέρι". Μια ώρα μετά είχα βρεί τι έφταιγε, και έψαχνα ήδη PS/2 πληκτρολόγιο να πατήσω το ρημάδι το del, και το δικό μου ήταν λιγάκι μακριά :-P Επιτρέψτε μου να μην σας αποκαλύψω το πρόβλημα ακόμα, αλλα θα ήθελα να μου πείτε τι θα κάνατε εσείς, ώστε να δω αν έχω δίκιο που ακόμα δε μπορώ να συνειδητοποιήσω πώς βρήκα τη βλάβη.
BadBoy Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 Είχε μπει ως first boot device ο σκληρός, ο οποίος ήταν αφορμάριστος και δεν μπορούσες να μπεις στο BIOS για να αλλάξεις το boot sequence λόγω του πληκτρολογίου;
Mene Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 Νομίζω σε αυτή την περίπτωση θα μου έβγαζε μήνυμα, έτσι δεν είναι?
random Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2005 το πρώτο μου (τεράστιο, αλλά πιστεύω πως αξίζει τον κόπο να διαβαστεί[/u']) θέμα Γνωμη μου, αλλα δεν άξιζε το διάβασμα. τις 20 ερωτήσεις πρεπει να παιξουμε τώρα? Τι καταλαβαινεις εσυ, οταν δεν γράφεις το όνομα του καταστήματος, και αναφέρεις psu 420w, και zalman fans, μονο εσύ ξέρεις. Μα, ποιός είσαι, ο Ευαγγελάτος; Σε ενα μαγαζί ντελικατέσεν του Κολωνακίου, πουλάνε "ντολμαδάκια της κυρα Φρώσσος", με τιμη 15 ε/κιλό, απο κονσέρβα ληγμένα, αλλα δε θα σας πούμε το όνομα. :grin: κατα τα άλλα... συναρμολογημένο απο το κατάστημα, αλλα χωρις λειτουργικό, και με ασύρματο bluetooth keyboard. Θα του έλεγα του φίλου μου, με αυτα που διάλεξες, βρες άκρη μόνος σου. Με γειά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.