blackstar Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2005 nai ta 48x kai to 52x eixan to power rec poli kalo kai xrisimo, ala emena mou areese poio poli h dinatotites toy vari rec ekei ginontan ta 8aymata ala to 716 oso kalo kai na einai e3akoloy8i na einai afantasta akribo, idika gia kapoion pou den 8elei overburn & variREC.
Gary_Kokkin Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Kala file Garry' date=' boreis na pas http://www.cdrinfo.com kai koita ta review prin to 1693S.Koita poiotita eggrafis, kai tha katalaveis ti enoo me to TY media ktl. Den ksero les kai den exo diavasei Oso gia to oti einia grigora reader, (LiteOn) nai einai an hthela grigoro reader kai ripper tha eperna ena DVD-ROM omos den nomizeis? Episis, kane mia ereuna, den xreiazete megalos kopos, na deis ti einai ta LiteOn, kai giati oli h seira tous einai ena drive-enas mixanismos- ena firmware, me kathe neo release to idio me to proigoumeno (reading-error correction-burn quality) kai mia taxitita parapano se ena format. PROSEXE: Den ekana kanena humor. Milisa gia to 740A (to idio build me to benQ 1640) pou exei sinodeutiko Plextools Pro. Kathos esi ksereis kai exeis dokimasei, kane ena PI/PO ckeck me auto to drive kai ta Plextools Pro, kai postare mia eikona edo, na doume kai meis. Auto pou ennoo legodas auta einai, oti efoson to chip allakse, den ipostirizei Q-check alla an ikanopoiise me ena Digital Audio extraction, tote eisai kalimenos[/quote'] Kάθε review επιδέχεται ερμηνείας ανάλογα τι θέλουμε να τεστάρουμε. Αλλος για ποιότητα εγγραφής, άλλος για ταχύτητα, άλλος για media compatibility άλλος για συνδιασμό όλων κατά την άποψη του. Αυτό δεν αναιρεί ότι η liteon σαν από τις μεγαλύτερες εταιρίες βρίσκεται παντού σε αναφορές ,και ούτε ότι με πολύ εύκολη αναβάθμιση με mofiied firmware,ένα Liteon λειτουργεί καλύτερα (όπως και τα NEC) για το value for money όπως το αγοράζεις, σε αντίθεση με άλλες φίρμες που βγάζουν και ελάχιστες κανονικές αναβαθμίσεις για να σε αναγκάσουν να παρεις νεο drive σύντομα. Οσο αφορά το upgrade των Liteon drives ,δεν νομίζω επιδέχεται κριτικής επειδή μια εταιρία (ανεπίσημα) έτσι θέλει να λειτουργεί από marketing, να τα παρουσίαζει σαν βελτιωμένα μοντέλα,αφού κάθε φορά χρησιμοποιεί ξεχωριστό firmware για την κάθε συσκευή ,με ιδιαιτερότητες κλειδώματος ,και αρκετές hardware διαφορές σαν ψιλοβελτίωση ,που φαινομενικά δεν γίνονται αντιληπτές επειδή το hack των συσκευών τους προλαβαίνει να γίνονται συμβατά με παλιότερα μοντέλα . (αλλη δύναμη laser εγγραφής,θόρυβος κλπ) Εξάλλου πολλές εταιρίες σιγουρα το κάνουν σαν facelift,απλά ίσως δεν αποδυκνύεται εύκολα (επειδή είναι πιό κλειδωμένα ίσως ή δεν είναι τόσο δημοφιλή) Το 740 το φορά ένας ΗΥ στην δουλειά μου-To drive είχε αγοραστεί από Στουρνάρη (ανεξάρτητη εισαγωγή) -Αν με αφήσει ο χρήστης του,θα ποστάρω test των αρχικών Plextools-O ίδιος μου είχε αναφέρει ότι είχε κάνει αναβάθμιση όταν στήθηκε ο ΗΥ πριν 2 μήνες, και όλα ήταν ΟΚ (δεν μπορώ έτσι να πώ κάτι όμως 100% γιάυτό ,αλλά το συμπερασμά μου ήταν από παλαιότερα μοντελα πως λειτουργούσαν όπως ήταν φυσικό καλύτερα με κάποιες αναβαθμίσεις)
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Kάθε review επιδέχεται ερμηνείας ανάλογα τι θέλουμε να τεστάρουμε. safos, analoga me to ti theloume na testaroume. An akolouthiseis to link pou sou edosa tha deis 24 selides test gia kathe drive ksexorista, pou kaliptei oles tis dinatotites enos drive. Kai ta LiteOn patonoun, simfona me ta test panta. Αλλος για ποιότητα εγγραφής, άλλος για ταχύτητα, άλλος για media compatibility άλλος για συνδιασμό όλων κατά την άποψη του. nai, sigoura ena drive to vlepeis san sinolo. Alla lave ipopsi sou oti milame gia DVD-Rec drives kai oxi gia DVD-ROMS, epomenos, to zitoumeno einai kali poiotita engrafis. Αυτό δεν αναιρεί ότι η liteon σαν από τις μεγαλύτερες εταιρίες βρίσκεται παντού σε αναφορές ,και ούτε ότι με πολύ εύκολη αναβάθμιση με mofiied firmware,ένα Liteon λειτουργεί καλύτερα (όπως και τα NEC) για το value for money όπως το αγοράζεις, σε αντίθεση με άλλες φίρμες που βγάζουν και ελάχιστες κανονικές αναβαθμίσεις για να σε αναγκάσουν να παρεις νεο drive σύντομα. Dld, esi pisteueis oti o kathe xristis exei tin texnognosia kai tin anesi na flasharei ena drive, cross flash, h otidipote oste na parei tin poiotita pou thelei... Otan ena drive veltionete meso firmware flash (hacked) tote giati milame gia tin etairia? den leo oti einai kako, alla tin veltiosi den boroun na tin kanoun monoi tous.... ? Oso gia to antithesi me merikes firmes...ego tha elega pos eprepe na dreponte stin LiteOn (nai siga pou tous pirakse) me to na vgazoun 5 siskeues tis idias seiras me elaxistes diafores to ena me to allo (taxitita kai auto me to stagonometro) otan olo to ipolipo drive den exei anavathmistei oute kata to elaxisto (idio chipset 1 xrono sinexomeno...) Οσο αφορά το upgrade των Liteon drives ' date='δεν νομίζω επιδέχεται κριτικής επειδή μια εταιρία (ανεπίσημα) έτσι θέλει να λειτουργεί από marketing, να τα παρουσίαζει σαν βελτιωμένα μοντέλα,αφού κάθε φορά χρησιμοποιεί ξεχωριστό firmware για την κάθε συσκευή ,με ιδιαιτερότητες κλειδώματος ,και αρκετές hardware διαφορές σαν ψιλοβελτίωση ,που φαινομενικά δεν γίνονται αντιληπτές επειδή το hack των συσκευών τους προλαβαίνει να γίνονται συμβατά με παλιότερα μοντέλα . (αλλη δύναμη laser εγγραφής,θόρυβος κλπ)Εξάλλου πολλές εταιρίες σιγουρα το κάνουν σαν facelift,απλά ίσως δεν αποδυκνύεται εύκολα (επειδή είναι πιό κλειδωμένα ίσως ή δεν είναι τόσο δημοφιλή)[/quote'] se parakalo dose mou ena paradigma mias siskeuhs LiteOn apo tin seira 1693 kai kato pou na exei diafores me ta proigoumena. Nai poles etairies to kanoune. Το 740 το φορά ένας ΗΥ στην δουλειά μου-To drive είχε αγοραστεί από Στουρνάρη (ανεξάρτητη εισαγωγή) -Αν με αφήσει ο χρήστης του,θα ποστάρω test των αρχικών Plextools-O ίδιος μου είχε αναφέρει ότι είχε κάνει αναβάθμιση όταν στήθηκε ο ΗΥ πριν 2 μήνες, και όλα ήταν ΟΚ (δεν μπορώ έτσι να πώ κάτι όμως 100% γιάυτό ,αλλά το συμπερασμά μου ήταν από παλαιότερα μοντελα πως λειτουργούσαν όπως ήταν φυσικό καλύτερα με κάποιες αναβαθμίσεις) Epidi to exo dokimasei, to 740 den kanei quality checks, giati aploustata den exei to idio chipset, kathos pia, OEM .
sa1901 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Epidi to exo dokimasei, to 740 den kanei quality checks, giati aploustata den exei to idio chipset, kathos pia, OEM . Σωστό. Το Plextor 740 είναι το Benq 1640 εσωτερικά, αλλά του έχει αφαιρεθεί η δυνατότητα σκαναρίσματος των media, καθως και οι τεχνολογιες solidburn/overburn.
Gary_Kokkin Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 safos, analoga me to ti theloume na testaroume. An akolouthiseis to link pou sou edosa tha deis 24 selides test gia kathe drive ksexorista, pou kaliptei oles tis dinatotites enos drive. Kai ta LiteOn patonoun, simfona me ta test panta.. Αναφέρομαι σε συγκριτικά test (που και πάλι είναι ενδεικτικό λόγω του τι firmware φορά κάθε drive) Dld, esi pisteueis oti o kathe xristis exei tin texnognosia kai tin anesi na flasharei ena drive, cross flash, h otidipote oste na parei tin poiotita pou thelei... Otan ena drive veltionete meso firmware flash (hacked) tote giati milame gia tin etairia? den leo oti einai kako, alla tin veltiosi den boroun na tin kanoun monoi tous.... ? Oso gia to antithesi me merikes firmes...ego tha elega pos eprepe na dreponte stin LiteOn (nai siga pou tous pirakse) me to na vgazoun 5 siskeues tis idias seiras me elaxistes diafores to ena me to allo (taxitita kai auto me to stagonometro) otan olo to ipolipo drive den exei anavathmistei oute kata to elaxisto (idio chipset 1 xrono sinexomeno...).. Εγώ δεν ξέρω κανένα χρήστη να μην έχει ασχοληθεί με αναβάθμιση firmware,σε κανένα drive γιατί σίγουρα κάποιο προβλημα καποτε θα ειχε. Αν δεν μας αρέσει η πολιτική μιας εταιρίας ,δεν σημαίνει ότι δεν βγάζει καλά προιόντα εστω και αν τα θεωρείς απλά face lift .Το chipset εξάλου από μόνο του, δεν υποκαθιστά τα υπόλοιπα μηχανικά ή ηλεκτρονικά μέρη. ΝΕC chipset φορούν και τα Pioneer,δεν σημαίνει ότι είναι τα ίδια. se parakalo dose mou ena paradigma mias siskeuhs LiteOn apo tin seira 1693 kai kato pou na exei diafores me ta proigoumena. .. Το Liteon 1213 φλασαρισμένο δεν μπορεί να γίνει ποτέ 1653 για καλές εγγραφές 16x DVD+R στα περισσότερα media, και όμως συμπεριφέρεται γρηγορότερα στα 12x από άλλα drive. Epidi to exo dokimasei, to 740 den kanei quality checks, giati aploustata den exei to idio chipset, kathos pia, OEM . Η απλή λογική λέει ότι δεν θα συνοδευόταν απο τα Plextools ,αν ήταν 100% ίδιο με Βenq -Ισως βοηθησει αυτό για πρόβλημα firmware http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=147883
geran Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 το benq 1640 ειναι τοσο φθηνο ή κανω καποιο λαθος? (εχει αγορασει κανεις απο τη συγκεκριμενη εταιρεια?) http://www.pixmania.com/gr/gr/142288/art/benq/internal-dvd-rw-writer-16.html?srcid=1354
maranx Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2005 1ον Βάλε και τα έξοδα αποστολής 2ον Διάβασε τους όρους για επιστροφή προϊόντων σε περίπτωση βλάβης 3ον Έχω διαβάσει για περιπτώσεις που μόλις έχουν τοποθετήσει την παραγγελία τους βγάζει πως το προϊόν αναμένεται ενώ πριν που βάζανε την παραγγελία τους έλεγε πως είναι σε στοκ. Εγώ το πήρα ?55 από μαγαζί. Υπολόγισε τα παραπάνω πριν τοποθετήσεις την αγορά.
206CC Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2005 orea & kala ola ayta pou lete, alla pisteyo, pleon oti, ole oi eteries mirazontai texnologia, apla alazoun se kapia simia ta opia einai mikrhs shmasias. prosopika h kaliterh agora einai ayth pou shkonh h tseph sou... filika...
Gary_Kokkin Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2005 H επιτυχία των τελευταίων Benq drives (σε συνεργασία με Philips) φαίνεται ότι δημιουργεί ανακατατάξεις στην αγορά. http://www.cdrlabs.com/phpBB/viewtopic.php?t=20777&sid=fdc6981a38065183452fe9be2be7ae4e http://www.digitimes.com/systems/a20051125A1001.html
jkont Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2005 Έχω nec (3500) και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος , οπότε τα NEC 3540 / 3550 προτείνονται. Όμως ακούω τα καλύτερα λόγια για τα BENQ άρα μπορείς να καταλήξεις προς τα εκεί.
geran Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2005 να θεσω 2 ερωτηματα. 1.ρωτησα στο πλαισιο για το nec 4550 ..μολις ειπα οτι θα το βαλω σε εναν pentium III στα 866mhz , η υπαλληλος γυρναει και μου λεει οτι δεν θα μπορω να γραφω σε ταχυτητα 16x ...υπαρχει περιπτωση να ισχυει κατι τετοιο? 2.σκεφτομαι να το παρω ή απο πλαισιο ή απο e-shop..το θεμα ειναι δεν ξερω ποιο απο τα δυο εχει καλυτερη υποστιριξη στην περιπτωση βλαβης (εγγυηση) e-shop : 47,8 ευρω 1 χρονο εγγυησης http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.331639 πλαισιο :53 ευρω 2 χρονια εγγυησης http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=904&Catalog_Id=1&Product_Id=286386&Merchant_Id=1&Nav_Section_Id=27 τι προτεινετε?
dbDRAG Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Gia Asus 1608P kai Philips PBDV1628B ti gnwmi exete???Se sugrisi me nec 4550 kai pioneer 110D??? Apo nec 4550 i 3550??
Sorath Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2005 @geran Αυτό που σου λέει ο πωλητής στο Πλαίσιο είναι τελείως άστοχο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην προλαβαίνει ο Η/Υ σου να τροφοδοτεί με data το DVD-Recorder. @dbDRAG Εννοείτε NEC 4550, αφού είναι νεότερο μοντέλο και γράφει σε όλα τα format (ακόμα και DVD-RAM)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.