tdm900 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Παιδιά έχω το εξής πρόβλημα... Συνδέω στο Linksys router της forthnet ένα pc ασύρματα και ένα pc με κάρτα δικτύου(με ενδιαφέρει απλά η σύνδεση και των δύο στο internet). Τι πρέπει να κάνω για να μην μου βγάζει error ip conflict? Λογικά αν βάλω και στα δύο μηχανήματα αυτόματο ορισμό της ip πρέπει να δουλέψουν σωστά όμως δε συμβαίνει αυτό. Τι μπορώ να κάνω? Αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει ας το κάνει δεν έχω καμία προηγούμενη εμπειρία με δίκτυα κτλ. Thanx
tdm900 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Αυτό που κατάφερα να κάνω skywalkGR είναι να ρυθμίσω manual την ip του ασύρματου pc με τον τρόπο που διάβασα στο http://www.portforward.com/networking/static-xp.htm (το χρειάστηκα για να έχω static ip) στο δεύτερο μηχάνημα όμως που συνδέεται με κάρτα έκανα μια τρύπα στο νερό...
ALR Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Αυτό που κατάφερα να κάνω skywalkGR είναι να ρυθμίσω manual την ip του ασύρματου pc με τον τρόπο που διάβασα στο http://www.portforward.com/networking/static-xp.htm[/url'] (το χρειάστηκα για να έχω static ip) στο δεύτερο μηχάνημα όμως που συνδέεται με κάρτα έκανα μια τρύπα στο νερό... Πίνακας ελέγχου - συνδέσεις δικτύου - βρίσκεις την σύνδεση σου ( Λογικά στο ασύρματο θα λέει "ασύρματη σύνδεση" και στο άλλο απλώς τοπική σύνδεση), - ιδιότητες - πρωτόκολλο tcp/ip - ιδιότητες - Χρήση της παρακάτω διεύθυνσης - εδώ βάλε 192.168.1.2 στο ένα pc και στο άλλο βάλε .1.21 και τελείωσες. Μετά ίσως για port forwarding πρέπει να δηλώσεις αυτές τις ip στο modem. Εγώ για παράδειγμα στο d-link έχω ένα option "Lan clients" και εκεί δηλώνω όποια static ip χρησιμοποιώ και μετά μπορώ να κάνω port forwarding. Αλλά και χωρίς αυτό τα pc κανονικά θα μπορούν να δούν ίντερνετ αν έχεις κάνει σωστές ρυθμίσεις με password ,username vpi vci και τα λοιπά.
tdm900 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2005 ALR ήταν τόσο απλό τελικά, ευχαριστώ φίλε!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.